Reklama

Reklama

Jurský masakr

  • Velká Británie The Dinosaur Project
Trailer 1

Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (94)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Jurského parku. Snaha o zvýšení dramatičnosti použitím roztřesené, dokumentární kamery tentokrát nevyšlo.. Triky jsou na úrovni roku 1993, kdy vznikl první Spielbergům trhák o dinosaurech. Nesnesitelné kecy typu: "Jsme tady v bezpečí?" nebo "Musíme pryč" a "Mám tě rád tati" a "Není to tu bezpečné " (hláška z doby, kdy je už polovina expedice sežraná dinosaury), je tady požehnaně! Takže jediná hvězda je za krásnou přírodu, která je tu k vidění a za malého Dina, coby domácího mazlíčka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S The Dinosaur Project je to prakticky stejné, jako se všemi ostatními film, zpracovanými found footage stylem. Těch pár příznivců tohoto subžánru tedy bude spokojeno a odpůrci, tedy většina ostatních uživatelů, na to bude zas jen bezmyšlenkovitě kydat hnůj a jen opakovat ty samé, prázdné, fráze o bezvýznamnosti snímků, zpracovávaných právě tímto stylem. Tentokrát by přitom ale měli alespoň přivřít oči minimálně kvůli zajímavému nápadu, kdy jsou nalezeny záznamy z Afriky ze setkání s dinosaury. Jasně, zní to jako pořádný úlet, což ve výsledku nakonec i je, ovšem handcam zas splnila své, takže i přes „divokost“ zápletky, má film dynamický spád, pořád se něco děje, atmosféra perfektní, napětí spousta a efekty, což se samozřejmě týče především zpracování dinosaurů, jsou, s ohledem na nepopiratelnou béčkovost a finanční možnosti tvůrců, též na poměrně snesitelné úrovni. Postavy a jejich herečtí představitelé pak odpovídají standartu těchto produkcí, neoslní, neurazí, prostě pohoda. Jinak to má celé daleko blíž k dobrodružné, než hororové podívané, tvůrci se sem snažili narvat i něco málo z rodinného dramatu, což ale považuji za zbytečnost, fajn ovšem je, že naštěstí opět nikdo nepřežil, což ale asi není logicky u tohoto druhu filmů nějaké překvapením, já jsem si zkrátka, jako jeden z těch mála příznivců FF, The Dinosaur Project v rámci možností docela užil a bavil se u něj. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Druhohorní ještěrky mám rád už od dob, kdy mi táta večer před spaním četl Augustu a Plutonii... Nedbaje nízkého hodnocení jsem tedy šel do filmu. Jenže on to nebyl ani tak Jurský masakr jako spíš divácký masakr. A já hlupák se včera večer rozčiloval nad kamerou ve filmu Město 44... Tak o čem to je... Britská kryptozoologická společnost (ano ti vědci co honí po světě bájné tvory a zvířata) se vypraví do Konga, kde má hledat tvora Mokele Mbene což má být cosi jako Lochneska a co Brity vede k domněnce, že tam někde v pralese může žít zapomenutý plesiosaurus... Neposlušný synek leadera expedice se ukryje ve vrtulníku, kterým tam expedice i s kamaramanem letí. Vrtulník ani tak nehavaruje, jako jej spíš z oblohy sundají ptakoještěři... Přeživší se tak náhle ocitají jen s tím co sebrali z vraku a čím dál více tuší, že potkat se se smečkou lvů, bylo by to ještě celkem v pohodě.... Ač mám chuť se vypsat z hrozného zážitku, dál nebudu spoilerovat. Říkám jen, bylo to opravdu špatné. Divák se mimo jiné dozví, že někteří dinouři byli mazliví, moudří a přátelští a měli rádi lentilky !!! Pokud máte tak desetileté děti, je tohle ideální předstupeň k Jurskému parku. Dospělým bych film ale nedoporučil. Britové mně tentokrát dost zklamali. Jediné co hodnotím kladně byly krásné scenérie a i když se s ještěrama šetřilo a moc jich ve filmu nebylo, byli udělaní solidně a nevypadali jak z počítačové hry Trespasser. Dávám jeden staelitní telefon. * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Partička ľudí havaruje v pralese medzi dinosaurami, najprv stretnú tie "dobré" a potom divák čaká, kedy sa objavia aj tie mäsožravé hovadá, no napokon sa ich ani nedočká. Čakal som od toho omnoho viac. Presnejšie som čakal aspoň trochu akčný, adrenalínový, napínavý film, napokon však z toho vznikla nudná found footage rozprávka pre celú rodinu. Pekne nakrútené, pekné dinosauríky, pekná príroda, ale čo z toho. Priemerný film, ktorý by ma asi neupútal, ani keby som mal 5 rokov. Skončilo sa to ešte skôr, ako sa to vôbec stihlo rozbehnúť, a to kamarátstvo teenagera s malým dinosaurom si naozaj mohli odpustiť, čistý patetický gýč. Aspoň keby pridali nejaké naháňačky po pralese, ale kde nič, tu nič. Postavy umierajú mimo záber, ani kvapka krvi, žiadny poriadny boj o život. Tak čím to chcelo upútať? Len formou, ktorá tu už bola miliónkrát? Bodíky tentokrát dávam len a len za "remeslo", keďže väčšinou narážam na filmy trochu "iného" razenia. Zlatý Jurský park. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Netušila som ani v najdivśích snoch, že sa dá sfilmovať kdejaký dokument takouto dobrodružnou formou, ktorá sa tvári neuveriteľne innnn, lebo kamera neostala v štúdiu a Parkinson zase vedie nad Alzheimerom. Nemám nič proti podobným snímkom, ale tento vytŕča svojou stupídnosťou a zbytočnosťou aź do nebies. Mongoloidný blábol patriaci do vysielacieho času 4.am. a to pre deti, ktoré trávia nočnú službu na vrátnici s papá. Ostatné to dospia v teple domova a ráno si v pohode pozrú " Dinosaura" animák. Zlatá to " Cesta do pravěku ". ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Pod)

Reklama

Reklama