Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Kids. Nie je to zlé, ani dobré, nijaké... Clark si vždy vie vytvoriť odpudivé charaktery a aj tie emócie na oboch stránach. O kontroverznosti nemože byť ani reč s Kids nasadil látku prilíš vysoko a Ken Park to už len úplne dorazil... Koncepcia, ale nie je zlá (aj keď zdlhavá), pri konci to začne fakt na maximum šlahať a dokázalo to splniť svoje efekt. Samoučelne určite, ale mne to svojim sposobom nevadí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Šikana je druhý film, který jsem od Larryho Clarka zhlédla. Výstižný portrét "zlaté" americké mládeže. Sex, nahota, vulgarismy, nuda, drogy, násilí, neustálé bezcílné bloumání. Spousta scén a především dialogy možná vyznívají hloupě, tupě až primitivně. Ale pokud to má být obrázek mladistvých bez většího rozumu či svědomí, žijících banální a jednotvárné životy, jejichž jedinou náplní je jen hulení, souložení a povalování se, jsou takové dialogy nejspíš zcela věrohodné. Možná se Larry prvoplánově a lacině snaží svými filmy šokovat, ale to je prostě on. Buď jeho styl začnete brát a zvyknete si, nebo ho budete odsuzovat. Nic mezi tím asi není:) Takový "bratr" Ken Parku. Ale Šikana mi přijde drsnější. Nevím, jestli je to tím, že Larry Clark se prostě vůbec s ničím ne*ere, a kamera zabírá zcela vše, jako otevřené sexuální scény, nahé holky (Rachel Miner, nádhera:) a násilné scény. V podstatě banální děj vyzvedávají svými opravdovými a přirozenými výkony všichni představitelé. Nevyrovnaný Brad Renfro a zmrd Nick Stahl. Dobře, vy:) Ale o kolik je vlastně postava Bobbyho prohnilejší a zvrácenější, než oni sami? Nejvíce mě dostala závěrečná scéna s Martym a jeho bratrem, kdy mu připíchne svou náušnici. Dost možná vypadala jako spousty podobných momentů z jiných filmů, ale pro mě to byla nejkrásnější a nejopravdovější scéna z celého filmu. "Asi jí pustil to buzerantský video." ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co s ním budeme dělat? Zabijeme ho!!! No tak to je teda drsný! Ok možná se dá tenhle film brát jako názorná ukázka zkaženosti a demence Americký mládeže, ale co z toho. Většina postav je příšerně obsazená, navíc v každý druhý větě se řeší kdo koho vojel a kdo komu kouřil. Možná to má bejt šokující, ale mě ta vylízanost postav nedonutila k zamyšlení spíš mě všichni srali natolik, že jsem si z toho odnesl jenom minimum pozitivních dojmů. Co se toho zpracování skutečnýho příběhu týče, tak tohle jsem nikde nečetl a tudíž nemám šajnu do jaký míry je to podle skutečnosti, ale tahle sjetá partička fušerů co mají na svědomí neskutečně zmrvenou a odfláknutou vraždu mě nijak nezaujala, teda krom faktu, že to byli vygumovaný kreténi.25% ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Tento film opet potvrzuje ze drogy jsou spatne a americka mladez hloupa (coz vidime s kazdym novym pubertakem co se postupem deje ve filmu objevuje). Filmu chybi hlubsi myslenka a vicemene cokoliv co by z nej udelalo neco zajimavejsiho nez prumer. V teto dobe uz ani nikoho nemuze sokovat otevrenosti sexualnich scen a vulgarismy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Ačkoliv byl Bobby Kent (Nick Stahl) ve filmu ztvárněl bělošským hercem, ve skutečnosti byl tmavé pleti. Jeho rodiče byli z Íránu. (Nick321)
  • Film byl natočen za 23 dní. (Musak)

Reklama

Reklama