Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"Huba plná keců, ale když dojde na věc, tak se všichni z toho precizně po*erou." Tudíž pravidlo - "Vše si řádně prvně rozmyslet a připravit" :D :D Z počátku byl film fakt příšernej, ale těch posledních cca 45 minut jsem byla vážně zvědavá jak se to vyvrbí, jelikož jsem neměla o tomto "činu" informace, takže jsem vůbec nevěděla, co mě nakonci čeká. Tudíž 3* jen za tu závěrečnou část, kdy mi spadla čelist při posledních záběrech filmu... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

To by nebol Larry Clark, aby si neodpustil eroticke sceny, ale tak uz si na jeho filmy pomaly zvykam. Tento film natocil na zaklade skutocnej udalosti o mladych ludoch, ktori sa rozhodli zabit jedneho z kamaratov bez toho, aby si uvedomili, ake nasledky budu musiet znasat. Prva polovica trosku nudna, ta druha bola uz napinavejsia, ale ALPHA DOG (2006) s podobnou temou sa mi pacil trosku viac. V tomto filme si tentokrat zahrali pre mna trosku znamejsi herci, napriklad Brad Renfro si zahral vo filmoch NEBEZPECNY KLIENT (1994), SPACI (1996), NADANY ZAK (1998) alebo Nick Stahl znamy z filmov MUZ BEZ TVARE (1993), TENKA CERVENA LINIE (1998), TERMINATOR 3 (2003) alebo SIN CITY (2005)... 25.09.2009 ____ Brad Renfro - (Marty Puccio) +++ Nick Stahl - (Bobby Kent) +++ Michael Pitt - (Donny Semenec) +++ Bijou Phillips - (Ali Willis) +++ Rachel Miner - (Lisa Connelly) +++ Leo Fitzpatrick - (Hitman) +++ Kelli Garner - (Heather Swallers) +++ Nathalie Paulding - (Claudia) +++ Larry Clark - (Hitmanov otec) +++ Produkcia: Brad Renfro +++ ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Zcela seriózně a bez vlivu omamných prostředků jsem uvažoval o plném bodovém ohodnocení. Larry Clark mě naštval s Kenen Parkem, ale teď si vylepšil reputaci. Chystám se na Kids a pak doufám, že tohodle týpka budu chválit. Ale zpět k šikaně (asi ne moc oblíbená věta u slabých a tlustých základoškoláků). Co se Larrymu fakt povedlo je obsazení herců. Michael Pitt je absolutní špička mezi nastupující hereckou generací a Nick Stahl je žlutej bastard. Ale teď k holkám. Důležitý sou tam tři hlavní slečny, tři rozmazlený neuvažující mrchy. Všechny jsou dosti odlišné a každá mi přišla svým vlastním způsobem hóóódně sexy. Šikana má zcela přímočarý a jasný děj, dost krátký a zároveň dost závažný. A nejvíc mě bavilo, jak si tvůrci hráli s mými sympatiemi k postavám. Chvíli fandíte tomu, pak tomu. Ten vás sere a pak je super. Úplně všechno není k uvěření a taky logický, ale to není zas tak úplně podstatný. Důležitý je ten obraz (nás) mladých lidí...jak sou špatný, zkažený, hloupý, nebezpečný......a super. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Šikana trpí tým, že sa (polo-schopný) režisér celý čas nevie rozhodnúť, či natočí rekonštrukciu skutočných udalostí alebo ich variáciu ako sondu do mentality rozmaznanej americkej mládeže. Schizofrénna charakterizácia postáv nedovoľuje divákovi aby sa s nimi sžil, aby prenikol do ich psychiky až mu je nakoniec totálne jedno, kto, koho a prečo vlastne zavraždil. Šanca na tvrdú, sociálno-kritickú relfexiu stavu spoločnosti vyšumela do prázdna a mne v pamäti najviac utkvelo obnažené telo mimoriadne rajcovnej Bijou Phillips. To ma síce nectí, ale zamyslieť by sa nad sebou mal hlavne Larry Clark. Pár svetlých momentov totiž dáva tušiť, že scenár ponúkal o dosť viac. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, kdo s cim zachazi, s tim take schazi. Deti si chteji hrat na dospele a kdyz se neco podela, tak se chovaji na mene nez, kolik jim je. To mela byt prace pro profesionala, trebaze mexikansky gangster vypadal, ze "problematice" celkem rozumi. Jinak co k tomu napsat, klasika co se tyce ostatnich podobnych filmu. Jestli to az tak moc v nekterych zemi s mladezi vypada, pak nevim, co si o tom mam myslet. Je ale pravdou, ze v mem mladi byvaly take particky, ktere si zivota umely poradne "uzivat". Takze vlastne nic noveho, jen jako dospely se na to divam jinak. Kdyz uvazime, ze v USA v sedmdesatych letech dnesni sporadani sedesatnici ve velkem fetovali a provozovali free love... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Původní tresty za vraždu se objevují v závěru filmu. Ve skutečnosti byly však tresty u některých aktérů později sníženy. Martymu Puccio (Bred Renfo) byl zrušen trest smrti a místo toho byl odsouzen k doživotnímu vězení. Lisa Connelly (Rachel Minner) byla propuštěna 3. února 2004. Alice Willis (Bijou Phillips) byla propuštěna 16. září 2001. Derek Dzvirko (Daniel Franzese) byl propuštěn 1. října 1999. Heather Swallers (Kelli Garner) byla propuštěna 14. února 1998. (megan017)
  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. (Musak)

Reklama

Reklama