Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem k remaku přistupovala skepticky, protože originál je prostě úžasný, ale Spike Lee jako režisér a Josh Brolin jako ústřední hrdina mě přece jen nalákali a přiznávám, že mě nezklamali. Určitě je moje výhoda, že jsem pointu dávno zapomněla, takže mě to po celou dobu bavilo a byla jsem ráda, že chobotnička tady chyběla a že to nebyl jen otrocký přepis. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Lee se oproti Parkovu originálu liší jen v drobnostech, přesto to není tak úplně zbytečný remake. Postavy jsou vykreslenější, kameraman jak kdyby vynechal svou dávku barbiturátů a příběh si to přímočaře sviští do finiše, jenže nějak mi nepadl do noty ten přehnaně úchylnej Copley a čekal jsem i větší porci slibované brutality. Uvolněnost původní verze je pryč, stejně jako jsou tupí Američani ušetřeni pro ně nepohodlných titulků (asi proto je tak málo účastníků soutěže ve spelování) a o to šlo zjevně nejvíc .. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Do Brolinovej tváre sa veľmi vpíja pocit agresie, zlosti a svojím Joeom jasne poukazuje, čo ho postretlo, z hĺbky roztraseného vnútra dokázal vydáviť mizériu a bezútešnosť štýlom, ktorý jednoducho napodobiť nemožno. Fanúšikom starého Old boya tu chýba legendárna impulzívna živočíšnosť, Josh Brolin svoj filmový fejs v spravodlivej investigácii hrozivo mračí, no chýba tá psychická zničenosť. Žánrovo šľape Oldboy v intenciách žiadaného psychothrilleru, patrične stavia do popredia nutkanie urobiť spravodlivosti zadosť v prostredí zúfalého tápania a desivého odhaľovania reality. Trocha zbytočne sa tu tlačia do pozornosti moderné technológie, aby efekt dlhoročného odlúčenia od sveta nabral na intenzite. V hereckom obsadení nutne zaznievajú zvučné mená ako Samuel L. Jackson či lepšia a krajšia zo sestier Olsenových - Elizabeth. Škoda, že absentuje hra s hypnózou a predovšetkým uveriteľnejšie psychické zárezy. Pre oldboyáckych nováčikov, ale Spike Lee vytvoril pozerateľné psycho-prekvapko s výborným koncom. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nie, nešlo to. Snažil som sa pristúpiť k tomu nie predpojato, ale obdiv k originálu skrátka bol silnejší. Pritom remake ako samostatný celok nie je úplne márny (kladivková scéna slušná aj dostatočne fyzická, podobne aj etuda vybíjania hráčov amerického futbalu), ale vo svete kde existuje aj originál, je tento počin úplne zbytočný. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla celkem zajímavá záležitost. Ani jsem netušil, že to byl remake toho korejského Old Boye, vím, že je film tohohle jména, ale myslel jsem, že je to shoda. Příběh o pomstě a dávné křivdě, dá - li se to tak nazvat má celkem dost solidních momentů a je místy velmi akční. Ty bitky kdy Joe Doucett jak robocop drtí kladívkem kosti hordám na něj nabíhajících chlapů, kterým kosti křupou stejně jako bejzbolky co mají v rukách byly výborné. Celé to funguje celkem solidně, problém je, že nad tím člověk nesmí moc přemýšlet. Já jsem totiž vždycky na pochybách, když všechno šlape podle přesně nalajnovaného scénáře v tomto případě nikoliv režiséra, ale záporáka, který Joea uvěznil. Vždyť tam bylo tolik momentů, kdy se dal příběh snadno vykolejit nějakou Joeovou akcičkou se kterou by se nepočítalo... Ačkoliv občas nejsem nadšený z filmů, které skončí a já nevím na čem jsem a jsem v rozpacích, zda jsem to všechno ,,chytil'', tady jsem byl z toho polopaticky zakončeného závěru až zklamán. Všechno je divákovi vysvětleno do poslední tečky za posledním slovem poslední věty... Ale za vidění film určitě stojí. Takže když to všechno sečtu dohromady a navíc vezmu v potaz, že je to vlastně poameričtělá verze 10 let starého korejského filmu ( a scénáře), což nikdy nehodnotím pozitivně, dávám za tři čínské knedlíčky. * * * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama