Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nečekaně pěkný český film, kde bylo příjemně skloubeno drama s humorem. Vetchý, Stašová, Nárožný, Balzerová - obrovské herecké osobnosti v jednom filmu, co si tedy víc přát. Děj se i hodně zaměřil na Anetu Krejčíkovou (slepá dívka) a kupodivu to nebylo na škodu. Vysoké hodnocení je nasnadě. 75% // (3.1.2014) ČT1 HD - I na podruhé mi to přišlo dobré. Na české poměry určitě. Vše podstatné jsem vystihl v prvním komentáři a nic se nezměnilo. 75% (with J.) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ty "nezbytné" šukající a masturbující scény podané trapným českostylem, šlo veskrze o příjemnou záležitost, velmi nenásilnou a místy i vtipnou. A to, podotýkám, se novodobé české tvorbě vyhýbám jak čert kříži, tudíž to byla náhoda se dívat. Jasně, že díky hereckým legendám jako jsou Petr Nárožný (ono to jde nějak rychle☺), Eliška Balzerová (nejstarší dealerka v republice) , Ondřej Vetchý (ten moc prostoru nedostal) a super komička Simona Stašová (scéna v porodnici aj. špeky). Ale ani mladí nijak nezklamali a nezůstali příliš daleko v závěsu. Jen tak dál Český filme, na kvalitu a návrat ke Zlatému fondu není nikdy pozdě!! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak je to především komedie, šmrncnutá romantikou a částečně i tím dramatem. Z hlediska humoru film boduje. Některé vtipy jsou trochu jednoduššího a prvoplánovějšího charakteru, ale to překvapivě vůbec nevadí, protože fungují téměř maximálně (snad kromě trapně vyhuleného kamaráda Libušky). Horší je to ale s vážnějším podtónem, který se vlastně ozývá až směrem ke konci a trochu k té nastolené pohodové atmosféře nesedí. Nejhorší je to s romantickou linkou, která může oblbnout snad jen zamilované náctky. Nadpřirozená postava Marka (ne, tohle opravdu není reálný muž z masa a kostí) je dost mimo a třeba u scény, kdy uprostřed líbačky popadne kytaru a začne hrát Kometu (nic proti písničce, tu mám moc rád) jsem málem začal zvracet (ale tvůrci se snažili postihnout co nejširší diváckou obec a tímhle evidentně mysleli na ty tucty romantických nanynek, které si pomyslí: "Ach jo, proč já taky nemám takovýho kluka?!"). No a s tím cikánským podtextem mě film taky dost naštval (protože pozor diváci, nebuďte rasisté, všichni přece nejsou stejní). Co se týče herců, musím na prvním místě zmínit Anetu Krejčíkovou, u které jsem nejdřív ani nevěřil, že je to ona; když si v hlavě promítnu její působení v Ulici či prostitutku z taktéž nových Poupat, napadá mě, jakým talentem tato mladá česká herečka disponuje a zbytečně jím mrhá na špatných rolích (na hraní nevidomých si ve filmech dávám velký pozor a ona mě opravdu přesvědčila). Kromě ní se mi ještě líbili zkušení herci Nárožný, Balzerová, Stašová, Vetchý a zklamali nedůvěryhodní Petr Vančura a Maciej Cymorek. A tak by mohlo jít o relativně slušnou komedii nebýt nádivky v podobě klišé a tuctových, nedůvěryhodných scén, které film sráží do průměru. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Láska je láska problematizuje několik aktuálních témat najednou - sexuální / rasové menšiny, vrtkavé zdraví či mezilidské vztahy - a vesměs se jí to i daří podat milým, chvílemi možná až příliš bezstarostným způsobem. Herecké obsazení bylo sympatické - každý se své role zhostil solidně (nejvíce se mi líbila postava Elišky Balzerové) - a scénář nebyl naštěstí tak triviální a hloupý, jak tomu u tuzemských filmů z posledních let bývá. Pohodový snímek, který jak pobaví, tak dojme i poučí. ()

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad kam se podíváš. Česká televize a trapasácký producplacementy. Projďeme se s REDkou bez stativu. Udělejme si bordel v tom, co teď vlastně hýbe českou společností. Zakončeme to Romem, co není Rom. Slepicí co je slepice. Buznou co to do zadku rád má a super čuper odporným filmem plných odporných momentů. NE! Tohle fakt NE! Cieslar by se měl vrátit k nacistickým televizním filmům a nechat vše na pokoji. Heil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)

Reklama

Reklama