Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco první triptych byl spojen s existencí Ďáblovy bible, tento se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo, a sami se přitom dostávají do ohrožení. Kulisy televiznímu filmu poskytly staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, je vidět, že se režisér nesnaží rozbít povědomí o akademicích. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že se to má trochu jinak. Dále bylo zajímavé sledovat, jak byla pojímána Praha jako taková. V mém případě navíc i Filozofická fakulta. Že by přednáška o Kabale byla v místnosti 131 bych opravdu nečekal, spíš nějakou menší místnost. 131 Je největší posluchárna na FF a snad i druhá největší na univerzitě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Já jsem podezřelý, no to je báječné“…Asi jako obřízka…No Ďáblova lest byla slušným krimi miniseriálem a tento úvodní díl Ztracené brány taky nebyl vůbec marný. Mělo to zajímavou atmosféru ani samotný příběh není k zahození. Jiří Strach točit krimi s mysteriózní atmosférou točit umí a divák se u jeho kousků ani moc nenudí, což je jen a jen dobře. Objevuje se tu i staré trio Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Aňa Geislerová – které si taky nevede špatně. Zpoplatněné sprosté slova, vraždy starých páprdů, slizký Kříž – zatím určitě zajímavá a opět lehce nadprůměrná podívaná. 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlý úvod, žádná hluchá místa, tajemno a záhady skoro na každém kroku. Navíc extra slizský Samuel jako prototyp záporáka, kterému nelze věřit ani pravdu. Vynikající úvodní díl série. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku epizody má Michal Runa (Ivan Trojan) habilitační přednášku za získáním titulu docent. Dle popisu cedulky přednášky je ale pouze držitelem titulu PhDr. (malý doktorát) a nikoliv Ph.D. (velký doktorát), bez něhož by se o habilitaci vůbec nemohl pokoušet. (VN85)
  • Když hlavní postavy vyjdou z podzemí, vyjdou u Malostranského náměstí. Když se vracejí k autu, jdou přes most. Ve skutečnosti by nemuseli, protože šli na stejnou stranu jako leží Malostranské náměstí. (sibuk)

Reklama

Reklama