Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci vysrali na kraviny o boji "zlých" netopýrů a vran proti "dobrým" kolibříkům a šnekům a namísto toho rozjeli další nenásilnou ekoagitku, mohlo to být i za plný počet, protože ten design je parádní, animace je svižná a celkově to působí dost příjemně i přes všechny klišé a zlozvyky součastného animovaného mainstreamu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se na takovém filmu muselo podílet pět scénáristů. Vždyť to bylo až na prostředí strašně laciné a neoriginální. Na druhou stranu se na to také skvěle koukalo, vizuál miniaturní přírody byl opravdu parádní. Ale děj byl takový průměrný, takže nakonec nadprůměr jen kvůli tomu, že jsem se nenudil. 70% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Království lesních strážců je v rámci animace vskutku EPICké, o tom nelze pochybovat, nicméně okázalý vizuál hyzdí vcelku obyčejný a všemi možnými šablonovitými motivy nacpaný příběh, což je ve výsledku opravdu velká škoda. Vztah dítě-rodič, niterný zvrat, pomsta, "nezvladatelný" hrdina a tak dále. Z postaviček mě nejvíce pobavila dvojice slimák a hlemýžď, kteří byli vážně vtipní. A z hlediska animace mě uchvátila zejména úvodní scéna s výběrem nové královny a "netopýří mrak vs. Lístci" (kdo viděl, pochopí). Zkrátka jeden z těch snímků, u kterého forma silně převládá nad obsahem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když si nezvolím dědice, nebude budoucnost.......... Pes Ozzy je Boží srandista. Svět v lese je nádherně kreslený. Choreografie soubojů je povedená. Hudba dobrá. Dobrodružství velké. CITÁT - Letíš ze šnekama........ Slimák a šnek jsou supr dvojka, dodávají příběhu tu správnou komediální náladu. Na jedné straně mají starosti o osud říše, ale na druhé to berou s humorem. CITÁT - Mám nápad! Všichni se schovejte do ulit!................ Já se královsky bavil, děti taky. Tak co vy? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Venku chčije a vy máte na krku šestileté antikoncepční selhání, co testuje vaši trpělivost znuděným zevlováním po bytě a okázalým ignorováním dvou skříní narvaných předraženýma hračkama, kterých už si nejmíň rok nevšiml. No, kdo má to porno furt vypínat, je to pak jak koitus interuptus. Tak co s tím? Ve sklepě je po zimě strašný bordel, že by člověk ani nenašel trubku od radiátoru, ke které by ho přicvaknul klepetama, a staré dobré, osvědčené vymazání vany vegetolem, co tak elegantně nahrazovalo babky, když byl ještě batole a potřebovali jsme na pár hodin vypadnout, je taky k ničemu, protože přerostl okraj a už se odtamtud v pohodě vydrápe. Tady přichází bezradnost, kdy rodič musí bez váhání přinést nejvyšší oběť, aby nebyl sežrán zaživa, a volba padá na kino. A vypadá to zase na nějaký ten polodementní animák, protože po Ajronmenovi by mi mohl zdemolovat kvartýr a po Honu zase ukazovat učitelce ve školce čuráka, což je moje doména, protože je to docela píchatelná pětadvacítka! Poučen z dobrodružství u posledního Asterixe jsem mu nedal pět hodin napít a nutil ho v pravidelných intervalech močit, abych zase nemusel co půl hodiny odskakovat na hajzl a nepopadaly mi mezitím v mobilu Tetrisy. S odporem jsem tedy zase defraudoval židácké tři kila za lupeny s tím, že jim aspoň zčadím třidé brýle, usedl do propocené sedačky a vytáhl mobil.... No, opravdu není pro mě snadné tohle přiznat, ale ani jsem nezmáčkl play, stodeset minut v prdeli a já se náramně bavil! Skvělá animace, výborný příběh a navíc to i vtipné bylo! Verbal junior se smál jako šestiletý, já se smál jako šestiletý, naprostá multigenerační spokojenost a dokonce jsem u výstupu vrátil i ty brýle, beztak už mám doma troje a již mě tolik nebaví vidět doma všechno rozmazaně jako dříve. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)
  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)

Reklama

Reklama