Reklama

Reklama

Soudkyně Barbara

(pořad)
Reality-TV / Drama
Česko, 2015, 60 min

Obsahy(1)

Skutečné příběhy ze soudních síní. Nesmlouvavá, neomylná a spravedlivá – soudkyně Barbara rozhoduje, kde je pravda. (TV Barrandov)

Recenze (263)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Nápad a námět je dobrý, totéž se ovšem nedá povědět o zpracování. Nejdřív k prvně zmíněnému: České pravní prostředí je jiné, než známe hlavně z amerických seriálů, takže si o zpracování říkala. Dále případy jsou zajímavé a vcelku spletité někdy až se šokujícími zvraty, ale prý vše podle skutečných případů. Každý díl je jeden případ a je ukončen i dovětkem co se s stranami sporu dělo potom. A nyní k tomu zpracování: Co to jako má kurva být?! Soud v "obýváku"?! Když něco takového točím, tak udělám soudní síň podle skutečnosti, ne jako něco ve stylu studia talk show starého pořadu Áčko (posezení pro přítomné diváky či již vyslechnuté svědky) doplněné knihovnami za zády "soudkyně, obhajoby a obžaloby". Taky takové to "svědek" mluví se štábem o něčem co případ posune dál nebo zkomplikuje a pak až přijde a výslechem se dovídáme vše, bych dal pryč. Soudkyně je taky na "přes držku", kde jen suše vyhrožuje pokutou pro pohrdání soudem atp. a dělá, že si něco zapisuje. Buťo to měli natočit jako klasický seriál v běžné soudní siní nebo jako dokudrama nebo pozvání pravých účastníků těchto sporů do pořadu, kde by vyprávěli jak to bylo. Tyhle vcelku zajímavé případy by si to zasloužily. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je ten typ odpadu!, který sleduji, protože mě zajímá, kam až dokáže televizní "zábava" klesnout. Nejvíc ze všeho miluju, jak se v úvodu sdělí problém, a pak se 90 % času řeší zcela irelevantní hovadiny, aby mohl ve finále padnout rozsudek založený na výpovědi sousedkyxD. A ty 4 reklamy, to je taky pecka.;-) GUILTY PLEASURE. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Bez předsudků k televizi, která to vysílá, je tohle skvost mezi pořady na české scéně. Reálně, je to 1000x lepší, než Ulice, Ordinace a další naprosto debilní pořady. Zakoupil jsem si nejvyšší balíček TV a když otevřu nabídku, kolikrát tam fakt není moc na co koukat. Tady se člověk alespoň přiučí základům českého právo - neboť neznalost neomlouvá. Občas to nedopadne tak, jak bych si představoval, ale jinak super. Herecké výkony stálých herců jsou na naše poměry daleko za průměrem a právo řadit se do drama si to také zaslouží. Chápu, proč vše na Barrandovu má od mnohých instantně odpad, ale tenhle důvod neuznávám, protože je hodný leda tak idiota. Za mě je to nadprůměr průřezem všech českých pořadů. A tak to také hodlám hodnotit - tedy v tomto srovnání. ()

AriAries odpad!

všechny recenze uživatele

Námět jako takový mi nepřijde špatný. Například zážitky ze soudního prostředí od Ivo Jahelky mi vždycky přišly zajímavé. Zvárnění může omlouvat snaha o neherecký dojem a realismus, ale díky režii jakýkoli dojem věrohodnosti absolutně postrádám. Nepřirozené a přehrávané chování zúčastněných, místo zápletek slýcháte hlavně napadání. Korunu tomu nasadí soudkyně, která uděluje pořádkové pokuty jako na běžícím pásu. Ovšem naprosto netransparentním způsobem. Patrně má někde na lístečcích cifry s částkami které losuje, poněvadž dá jednou vysokou pokutu za škodolibý úsměv a podruhé přejde zvyšování hlasu a ostré slovní útoky bez povšimnutí. Sečteno a podtrženo - jediné co mě přimělo to nepřepnout bylo očekávání konečného verdiktu a rozuzlení. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Paní Jana je obyčejná osmasedmdesátiletá slečna žijící ve svém skromně zařízeném příbytku panelového domu v okrajové části města Žlaby nad Kundou, kde si společně se svými zdomácnělými akvarijními rybičkami Jájou a Pájou užívá první rok zaslouženého důchodu. Před několika týdny se na její patro nastěhovala hlučná (v rámci rasové korektnosti dejme tomu, že... ) chorvatská rodina, jejíž nejstarší z dvaatřiceti dětí, patnáctiletý Chorvat Dežo Lakatoš, paní Janu opakovaně obtěžoval, načež ta se rozhodla po několika sexuálně motivovaných útocích nezbedné ručky šmátralky předat případ autoritě nejvyšší; dravé, neoblomné, drsné, nekompromisní, neomylné, spravedlivé, nesmlouvavé státní zástupkyni Sluníčkové, která jej předala soudkyni Bramboře. Hlavní líčení se datuje na středu. Všichni účastníci jsou přítomni, Brambora soustředěně klepne kladívkem do dýhované překližky a úvodního slova se sebevědomě chopí právní zástupce poškozené paní Jany. "Já si myslím, že zde skutečně není co řešit. Postačí pouze letmo nahlédnout do bohatých spisů zde přítomného pana Lakatoše, který se v minulosti opakovaně zodpovídal z nejrůznějších sexuálních deliktů, namátkou zmiňme obnažování, masturbaci na veřejnosti, koitus s pouliční lampou a jednou se v opilosti pokoušel navázat milenecký vztah s asistenčním psem své nevidomé babičky." Soudní síní se žene hořký závěj nejistoty, obhajoba s obžalobou si vzájemně vyměňují ublížené pohledy. "No ale to je stchašná kchavina!" vyhekl Dežův právník, toho času vyučený párkař v rohlíku, který si kvůli své řečové vadě nemohl dovolit nadále obsluhovat pojízdný stánek s klobásami "bylo mi jasně chečeno, še paní Jana chodí do spolešných obytných pchostochů záměchně oděna jako kuchva, mého klienta neustále vábí obnašenými kchečovými šílami a je znám i pchípad, kdy si nechala úmyšlně vypadnout subní pchotésu, aby se pcho ni mohla následně sehnout a odhalit tak kchajkovanou plenku!" V přeplněné síni panuje bezbřehé napětí. Soudkyně se musí na základě přesvědčivých důkazů a výmluvných argumentů obou stran spravedlivě rozhodnout o případné vině a udělit adekvátní trest. Je to tady. Paní Janě bylo nejmocnější Bramborou za sexuální obtěžování, veřejné obnažování a hanobení chorvatské rasy uděleno nepodmínečné odsunutí důchodového věku na hranici sto dvaceti let, takže pachatelka je nucena si za přísné asistence probačního dozoru najít novou práci. V červenci je díky vysokým teplotám a srdeční arytmii zaměstnána v OBI jako přírodní hnojivo pro jahody. Pozůstalí Jája a Pája byli tamními úřady přeskupeni do formy pomazánky. Další napínavé příběhy z prostředí českého justičního systému sledujte každý všední den po páté hodině na Barrandově! Guilty pleasure. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Za jeden natáčecí den se natočí celkem 4 díly. (ČSFD)
  • Herci Lenka Vacvalová a Jaroslav Mendel jsou ve skutečnosti původem ze Slovenska, ovšem jejich čeština je na tak vysoké úrovni, že v pořadu vystupují jako čeští advokáti. (ČSFD)

Reklama

Reklama