Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 2

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Co udělá starost pro to, aby jeho vesnicí vedla kanalizace? Onra Vetchý slibuje, že vše, co je v jeho silách. Pokud by se tímto směrem ubíral český film, nebála bych se o jeho budoucnost. Tp už je druhý absolventský film, který mě nadchl (spolu s filmem V. Kotka). Otázkou zůstává, proč české celovečeráky stojej za zlámanou grešli... Ale zpět k Vesnici roku. Obsazení supr a hlavně dobrý hlášky ("Nežer, Péťo, ten cukr, budeš kadit karamel" a následná scéna u divadla je snad nejlepší :D). Jen to nemuselo mít tolik bezvýznamných odboček - lebka, starší syn aj. Nakonec film je vystavěn na hláškách a určitě nezapře inspiraci Homolkovými a sérií Slunce, seno, kde byla dějová linka taky oslabena. Je ale dobře, že vesnický film urazil takový kus cesty od svých starších sourozenců a neusiluje o prvoplánové vtipy. Jsem zvědavá na první celovečerák Vojty Moravce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Co říct? Herci hrají hezky, kamera se snaží, jeřáb tu dokonce máme, slušný kompars, dobrý střih. To jo. Ale celkový nápad je jak povídka z Bakalářů, dvojnásobně dlouhá, navíc je asi každému hned jasné, jak to dopadne. Být to více hozeno do crazy (tedy více motivů jako muzeum hrnečků od oušek, letní kino tedy divadlo apod.), šel bych s hodnocením výš, protože u crazy ten příběh není až tak potřeba. Ale tohle je tak nějak mezi crazy a realitou, resp. pokusem být jako mladý Forman a pojmenovat ty české zlořády a boly. Jenže je to povrchní, z pohledu poněkud kavárenského, se spoustou nedotažených možností včetně vedlejších postav. Vadí mi i ten rádoby pokus o rádoby poetiku seriálu Obecní přebor. Některé vtipy už časem nejsou vtipné (flašky od piva). A konec je takový nijaký, no. ()

Reklama

Andy_Larkin 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie z vesnice, na kterou se velice příjemně kouká a je na studentskou úrověň skvěle natočená. Oceňuji, že je to právě komedie, jelikož se ve studentských filmech příliš nevyskytují a těch vážných a rádoby uměleckých filmů je ve studentské sféře dost. Jinak znovu výborný Vetchý a dobrá malá role Taťjany Medvecké. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Někdy se můžete snažit být sebelepším starostou, ale ta urputná snaha jít doslova přes mrtvoly vám pořádně podkope nohy. Hořce vtipný příběh jedné vesnice, skvělé vyprávění, které se jen tak někomu v necelých 40 minutách rozvinout nepodaří, výborně propracované i zahrané charaktery postav a spousta dobře promyšlených vtipných detailů jsou jasným znamením, že film opravdu stojí za to zhlédnout. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě délka filmu a ještě mnohem více mě překvapilo, že jde o studentský film. Ani se mi nechělo uvěřit, že tohle mají na svědomí nějací studenti. Tenhle příběh by si určitě zasloužil délku "normálního" filmu. Jak už tu bylo řečeno, je tu spousta věcí, na kterých by se dalo klidně stavět a byly by to opravdu pevné základy. Kamera se mi hodně líbila a doprovodná hudba taky, i když místy působila jako z nějakého velkofilmu, ale hezky dotvářela děj příběhu. Dále už nic říkat nebudu, protože bych pořád dokola omílala jen samé superlativy. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první magisterský hraný film na půdě Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. (V7M)
  • Film byl natočen během necelých sedmi dnů, během kterých štáb neopustil obec Sedlčánky. (Clee)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama