Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 360)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

No tyvole, kombinace vegana a náboženského fanatika je vážně ta nejhorší směsice, jakou si dokážu představit. :) Ale pomineme-li mou nelibost k ortodoxním fanatikům, Noe je dobrý film. Nic víc. Od Aronofskyho takový standard. Jednou mě nadchne, podruhé nenadchne, tady se nekonalo ani nadšení ani zklamání. Na druhou stranu to nadšení už z jeho strany nepřišlo nějakou chvíli..naposledy v roce 2008. Přesto jsem zastáncem názoru, že lépe takové téma zpracovat asi nešlo. Bez Stvořitele v každé větě by to přece nedávalo smysl, jedná se o biblický příběh,což mnohým asi nedochází. A nemyslete si, taky těm pánbíčkářům nemůžu přijít na chut a u pohádky o vzniku světa mi cukaly koutky. Vizuálně je to nicméně podmanivá podívaná, Emma Watson naprosto úžasná, druhá polovina filmu celkem nervy drásající. Ale nějak tam chybí to "NĚCO". Přeci jen, první půlka silně nebavila, Crowe s Lermanem otravní jako nikdy, Connelly navíc a zbytek herců (kromě zmíněné Emči samozřejmě - mimochodem mě pobavil přítel, když vběhla na scénu a on "Ta vypadá jako Hermiona" - no čím to asi bude..) docela bída. Prostě takový lepší průměr. Ale třeba si to ještě nechám projít hlavou a zvednu na čtyři. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se měsíce, ale už pár dní po premiéře bylo jasné, že tohle formální frajer Darren Aronofsky neukočíroval. Tleskali mu, ale asi málo, takže neodolal vysokorozpočtovému vábení. Nabízí pokulhávající filmovou řeč a nevyvážené dějové tempo v nekompaktní biblické látce, kterak čekali na deštivý den, aby před zkázou zachránili nejen sebe, ale i nevinné zvířectvo. V prvních desítkách diváka těší Mansellova hudba a Libatiqueho kamera, je v očekávání z toho, co přijde a nadšený z Croweova drtivého charismatu. Pak se ovšem rovnováha lehce vytratí, forma drtí obsah, kupí se dramatické situace bez kvalitních dramatických základů, výsledek pak působí pateticky a mně osobně nejvíc vadila absence skutečných emocí. A zkamenělé padlé anděly radši komentovat ani nebudu – stejně jako srandovního Anthony Hopkinse. Kromě Crowea potěší krasotinky Jennifer Connelly a Emma Watson, jejich herecké kvality ovšem Aronofsky příliš nepodporuje. A vlastně i v případě Crowea, z kterého udělá umanutého šílence, s kterým divák postupně ztratí kontakt. I sympatie. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas příjde film jako Noe, u kterého cítím jak dokonale dokáže rozdělit fanouškovské tábory. Zatímco já vidím příběh, který je zpracován na Hollywoodské poměry dosti netradiční formou, kdy divák nedokáže předem odhadnout provedení scén, šablony neexistují, dialogy jsou pro postavy naprosto logické a skvěle padnoucí a tomu celému vládne režisér, který svou vizí dokáže hravě do kapsy strčit 99,9% svých kolegů. Jiní lidé vidí, nepochopitelně složitý dementní příběh, který není ani pravděpodobný a kterému chybí výbuchy, sex a třeba i Džastyn Bíbr. Zkrátka nedostávají přesně to co je dneska COOL.... Já s filmem neprožil sebemenší problém, stále mě nutil k zamyšlení nad sebou samým a jak bych se zachoval vlastně já. Poskytl mě dostatečný prostor pro úvahy a já za tuto skvělou možnost děkuji. V kině se jedná o opravdu veliký zážitek. Náboženskou agitku, která se mě tolik hnusí, jsem nezaznamenal. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komiksová předloha (od stejných autorů jako scénář) se mi líbila více především proto, že svět, v němž se celý příběh odehrává, je v ní mnohem zajímavější - je to vlastně klasická postapokalyptická krajina se zbytky různých měst, továren, vraky strojů a podobně. Ve filmu zůstalo jen u náznaků, ani Babylonská věž se do něj nedostala, a zajímalo by mě, co Aronofského s Handelem vedlo k tomu, aby se v adaptaci od vlastního původního díla tak odklonili. Jinak ale Noe není vyloženě špatný, ačkoliv pro mě Darren Aronofsky i nadále zůstává režisérem jednoho jediného výtečného filmu (ano, Fontány). Russelu Croweovi fanatická poloha velmi sedla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $101,200,044Tržby Celosvetovo $362,637,473Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,713,762Tržby za predaj DVD v USA $11,806,096║ tak Darren Aronofsky nadmieru prekvapuje, ponúka až nečakane stráviteľnú verziu pre širšie publikum a to tam s citom dokáže dopasovať všetko čo treba, všetko čo treba vypovedať, ponúka silný drsný príbeh, v doprovode z ohromujúcim vizuálom, trikmy a monumentálnou hudbou, Russell Crowe opäť brávurne, z jeho postavy srší rovnako ako démonickosť aj citlivosť, dravosť, neha, digitálne zvierence fakt podarené, dokonca aj anjelsky kamenožrúty sú v pohode, jediný kto mi tam vadil bol Logan Lerman a tam výtky začínajú aj končia, bonusom navrch sú snové sekvenie a konečne fantasy ktoré ma skutočný ráz, poetiku a epickosť, konečne niečo s poriadnou atmosférou a miestami prídu aj na príjemné zimomriavky,... a Slovenský dabing opäť sadol, veľké plus /videl v kine 3D verziu: 90%/ __tomuto by sa zádumčivý krestani mali radšej vyhnúť lebo utrpia újmu na mysliteľskom zdraví ako moja mamka __moja recenzia ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Severoamerické tržby byly 101,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,2 mil. (NIRO)
  • Pro roli Ily byly zvažovány herečky Saoirse Ronan, Bella Heathcote a Dakota Fanning. Přestože Bella Heathcote udělala na castingu velmi silný dojem, Dakota Fanning byla první režisérovou volbou. Roli přijala, ale nakonec od projektu odstoupila kvůli jinému natáčení. Roli nakonec získala Emma Watson. (Michi88)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama