Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedenáctá bondovka, 007 ve vesmíru a pro mne převeliké zklamání, především z producenta Brocolliho, který očividně viděl Star Wars, díky nimž nechal vytvořit tuhle hodně divnou záležitost. Mrzí mě to z toho důvodu, že první polovina filmu evidentně funguje výborně, akce střídá akci, boj ve sklárně je více než dobrý, honička na člunech nemá chybu, ale jakmile se ocitneme ve vesmíru a začnou všude lítat lasery, fazery nebo co to je, tak to stěží rozdýchávám. A ta nadsázka a parodie už je taky trochu moc. Ve snaze brát to jako pokus a menší úlet stavím Moonraker na 7/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt totálně zpackaného konce, dal bych i tři hvězdy, ale tohle už bylo moc. Nejenom, že jsem musel překousnout až do absurdity přehnané klišé, kdy všude pracují jen samé mladé a krásné ženy, ochotné pro Bonda obětovat život, nejenom, že je zde opět scéna s naháněním na člunech včetně stejného fóru s rozdělením lodi, a kdyby jenom jedna, ale i druhá (nejsou tvůrci těmi vodními čluny už moc posedlí?), nejenom, že jsou zde až moc okaté reklamy a že k Bondovi v ponču pustí hudbu ze Sedmi statečných (asi neměli na práva od Morriconeho, aby to bylo skutečně stylové), ale vše zazdí naprosto stupidní laserová střílečka chlap proti chlapovi ve vesmíru - dokonce se zvukovými efekty! Pobavil mne opilec s vínem z minulého dílu, melodie z Blízkých setkání třetího druhu, ale to bylo tak asi vše. I humoru krapet ubylo, ačkoliv nějaká ta slovní hříčka zazní, co přibylo, tak již i na bondovky přehnané nereálnosti a blbosti (jak dokázal hlavní zloun postavit ve vesmíru kosmickou stanici, aniž by si toho někdo všiml?). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Američané i Rusové soutěžili, kdo jako první obšťastní svou přítomností Měsíc, tak špiónky a agentky celého světa chtějí, aby je nejmíň měsíc obšťastňoval neprůstřelný James z MI6.. Jedna z těch slabších bondovek plná product placementu i odkazů na jiné filmy (Casablanca, Sedm statečných, Blízká setkání třetího druhu), v níž nestřílejícímu 007 asi zrezivěl Walther a která vyvrcholí přemrštěným koncem na vesmírné stanici nácka Draxe s režisérem Gilbertem až příliš okatě surfujícím na vlně popularity Star Wars. Vždyť dokonce i údržbář lanovek Zub přešel z temné strany síly.. Agent jejího veličenstva milující pohlavní styk před veřejností alespoň potěšil závěrečným "vstupním manévrem" ve stavu beztíže a já jen doufám, že malého Jamese tam dole nepřemohla gravitace a zvládl další oblet.. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je nejhorším představitelem Jamese Bonda. A fakt, že agenta 007 hrál víckrát než kdo jiný, to jen umocňuje, protože marnost jeho dalších a dalších pokusů zkrátka bije do očí. Moonraker se mi líbil o něco málo víc než Muž se zlatou zbraní, protože je pestřejší a více si utahuje ze své evidentní brakovitosti. I tak to ale není příliš důstojná část bondovské série a pokud budu chtít malinko vesmírnou bondovku, jednoznačně sáhnu po Conneryho Žiješ jenom dvakrát. 55 % ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • V knižní předloze má Hugo Drax v plánu zničit pouze Londýn – ve filmu pak veškeré lidstvo. (mahler)
  • Kvůli scéně, v které se Bond (Roger Moore) a padouch ve volném pádu přetahují o jeden padák, musela dvojce kaskadérů vyskočit z letadla osmdesátkrát. (DominikV)
  • V jedné scéně při stavu beztíže je u Bonda (Roger Moore) vidět u pasu lanko, na kterém je zavěšený. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama