Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého se jedné o nehorší film celé bondovské série. Onen přesah do Star Wars, to je něco, co už zde zkrátka být nemělo. Bondovi to nesluší. Ale to není to jediné co se mi na tomto filmu nelíbí. Moonraker mi přijde až nezdravě infantilní. Honička s jezdící gondolu mi přijde vysloveně trapná a hloupá. Bondovky s Moorem byly vždy odlehčenější, ale zde je toho humoru až moc. Bond oblečen coby kovboj, hudba na motivy sedmi statečných, to je přesně to co tento film kazí. Jako kdyby do scénáře zasahovalo malé dítě, které tam chce mít všechno. Tento film je tak špatný, jak je velkolepý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Benátky, Rio, vesmír. Lepšie lokácie snáď už pre špionážny film nájsť nejde. Avšak to, čo sa v nich odohráva, je iba snaha zabiť Bonda. Takže on sa tam pohybuje a zrazu ho začne niekto naháňať/strieľať po ňom. A on značne nepravdepodobne uniká. Vo vesmíre to ide tak hladko, až si človek nie je istý tým, ako má túto sériu brať a či je to už tentokrát iba čistá paródia. Poteší kadencia krásnych žien, len neviem, prečo ich odchod zo scény musí byť vždy vraždou. Fanúšikovia kombinácie Frankensteinovho monštra/Alberta/Raťafáka plachtu si prídu na svoje, on sa nám dokonca zamiluje a som rád, že takto komická postavička neskončila ako hlavní záporáci. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 11 – Znovu originální úvodní titulky, které odstartují po vzdušné sekvenci a ve vzduchu/vesmíru se to ponese ještě několikrát. Takový podivný vesmírný úlet, slušel by se podtitul Star 007 Wars. Velmi nákladné bondovské dobrodružství reaguje na toho času velmi výnosnou vlnu sci-fi. Režie nedotažená do detailů, příběh je slabší, obsahující několik (možná nechtěně) sarkastických momentů – zatímco Bond se projíždí v gondole, jeho první postelová „oběť“ skončí ve spárech bojových psů, svou zbrklostí pak nervovým plynem odkrouhne dva chemiky. Choreografie soubojů je místy hodně úsměvná (třeba ta na lanovce), postavy padají na zem o vteřiny později, než něco bouchne. Hlavní záporák je nevýrazný. Ženské hrdinky naopak velmi přitažlivé. A nutno pochválit i výpravu a na svou dobu strhující efekty. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Slušný díl na kterém už konečně je vidět i slušná technická vyspělost a obrazová kvalite která přišla se začátkem osmdesátých let... čím Moonraker vybočuje je dost silné komediální ladění... a začíná být hodně vidět že je na tuhle roli už Rogwr Moore hodně starý. Sice ještě pořád zvládá bez větších problémů, ale rezervy už vidět docela jsou. Ještě že je tu Jaws se svou cute árijkou. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (39)

  • V scéne na konci filmu, keď umiestňujú jed v guli do vesmíru, je vidno lano ako ho vyťahuje von z raketoplánu. (Budisovie)
  • Zvuky počítačů jsou totožné jako na vesmírné lodi Nostromo z filmu Vetřelec (1979). (keyzersoze)
  • V jedné scéně při stavu beztíže je u Bonda (Roger Moore) vidět u pasu lanko, na kterém je zavěšený. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama