Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Typicka americka fraska. Vykreslovanie americkych vojakov ako obete, ktore polozili zivot za vlast a za podobne nezmyselne dristy.Pomocou takychto filmov sa snazia americkym tupcom vstepit, ze americania su vzdy ti co zachranuju svet. Dakujem ja na taketo sracky neverim. Ale k filmu... jednou hviezdou ocenujem first person pohlad ked sa striela... a druhou hviezdou ocenujem spad filmu ktory aj napriek stopazi celkom odsypal a akcie bolo celkom dost. Moje hodnotenie dostalo tento film z cervenych cisel... co ma tesi... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak. No a mám to za sebou. Na tento film jsem se těšil s velkým nadšením a moje očekávaní bylo velké. Tedy, především byli způsobené tím, že jsem se doslechl, že AOV je co se týče akcí, podobný Modern Warfare. A jelikož jsem fanoušek všech tří dílů, těšil jsem se. Jsem však mírné zklamán. Je to částečně z příběhu, který mi jaksi nesedl no a dál mi vadila nepřehlednost, taky amatérská kamera, nejvíc mne však zamrzelo, že jsem si nedokázal najít k žádné postavě cestu. Né, že by žádná neměla charizma, ale spíš se dá říct, že mi o postavy tolik nešlo, nýbrž o akci. Ta je parádní, drsná, surová, podtržená autentickou atmosférou a zejména ten pohled, jako když člověk hraje CoD-MW, prostě good! Jsou tu tři dlouhé akční scény, nejvíc se mi líbila ta první, ta poslední taky není zlá a to se ani nedá říct o té akci v noci, mne spíš vadila častá nepřehlednost. No jak jsem psal, trošku bych dopiloval story a občas se mi to zdálo trošku natahované. Jinak, tempo filmu nechybí a napětí taky ne, takže že bych se nudil, to si nedovolím říct. Když to teda shrnu, nedá se říci, že se všechna moje očekávaní naplnila, zase však nejsem vyloženě zklamán, tři velké detaily bych doladil, jinak se jedná o fajn střílečku. No, prosím už jenom čekat, až nějaký maniak udělá film na Modern Warfare, to budu nadšený, tenhle film k tomu nemá daleko. 8/10; "Nejsilnější je člověk, který dokáže skrýt svoje pocity a dokáže zapomenout na svojí minulost." ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Popravdě, po těch mnohých nadšených reakcích od různých expertů jsem čekal něco trochu lepšího, a i když bylo asi od začátku jasný, že příběh nebude nijak extra, přece z toho šlo vydolovat víc.. No, ale co zklamalo podstatně víc, je to, že přes to, že příběh byl maximálně průměr, akce nebylo tolik, kolik mohlo být, a nebyla tak kvalitní, jak měla být. Rozhodně se mi líbilo, jak se tvůrci snažili zalíbit COD aspol komunitě těmi herními pohledy, ale na druhou stranu, mohlo být omezené zběsilé snímání vojáků zepředu, protože hlavně v té akci v džungli to pak v kombinaci ne s úplně klidným střihem trošku vadilo. Nicméně kdybych odhlednul od chyb v ne až tak originálním zpracování akce (což ale úplně nemůžu, po tom očekávání), máme tu stejně velmi fajn zpracování různých tvrdých operací jedné z nejlepších speciálních jednotek světa a pozorovat je v práci byla pro mně, jakožto fandu vojenské akce, fakticky dobrá věc. A to, že do té realističnosti zasunuli i západy slunce ala Bay určitě nevidím jako mínus, protože jedno se musí uznat - on vždycky věděl jak zobrazit armádu co nejvíc cool. Na druhou stranu, je to těžce patriotické, hodně verbovací a snaží se to mít nějaké hlubší myšlenky - ani jedno na mně nefunguje a to poslední, které samozřejmě využije všechny klišé, jaké jenom mohou být, včetně oběti, už neberu a tohle bych udělal určitě jinak. Jestli bude druhý díl, chci už regulérně zpracování ala COD. SUMA: Jelikož takovéto filmy nejsou moc vidět, mám rád speciální jednotky a dokonce i snesu nějaké ty hollywood hlouposti, u kterých ostatní zvrací, dám 4. Ale je tu vidět pěkný rozdíl např. od takového Generation kill.. přece jenom to asi, jak píše Adrian, je točeno zcela z pohledu Seals a oni jsou ti dobří hoši :)) Ne zcela nutně chyba, ale trošku méně patosu a více opravdového chování bych bral taky. V COD to ale nebylo no.. takže možná bude stačit jenom větší rozpočet a sakra obří perfektně nasnímáná akce a nějaký pořádný padouch. Tihle tady byli hodně zapomenutelní. PS: j, a co se týče hereckých výkonů - samozřejmě žádná sláva, někteří mně dokonce dost otravovali tou snahou něco hrát, ale pokud byli civilní, bylo to v pohodě. Přece jenom, jsou to Seals, tak at prostě jednají jako Seals PPS: technická stránka většinou dobrá, krev fajn (expendables my ass), výbuchy super (a podruhé) ale občas jakoby byla znát jakási televiznost, hlavně v konkrétnějších záběrech. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Navy seals 21. století už není ta banda drilem vygumovaných, nabušených vepřových hlav, co bez seržanta není schopna vyslovit nic jiného než obligátní "Ua", aniž by se zakoktala! Je to bojůvka intelektuálních, hloubavých, zpapučovatělých fotrů, co v přestávkách mezi zachraňováním světa, ať už po tom touží nebo ne, hluboce filosofují a žijí svůj americký sen s domkem na předměstí, pěstěnou manželkou a kýčovitými blonďatými holčičkami, které v jednom kuse objímají víc, než celosvětový vítěz soutěže "Otec roku". Naštěstí tato "humanizace" zabere ve filmu tak deset minut a zbytek je nabušená, výborně natočená slaboduchá akce, až má jeden nutkání podlehnout Volání dutých, poslat do Pentagonu sívíčko a stát se řemeslným vrahem. Jsem jen docela zvědav, co se stane, až ti tenoristi přestanou být úplní kokoti, zjistí, že ty špionážní satelity nejsou jen orwellovská propaganda a skončí s tím jachtařením v mezinárodních vodách. To asi budou muset nastoupit ty staré, dobré, vymaštěné ovarové krky se všemi těmi syndromy a pěkně postaru začít střílet civilisty a týrat zajatce. Ač se jedná o sprosté náborové video, mentál mého formátu se docela bavil. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vynechat hrdinský kecy ze začátku a z konce, přidat nějaký známý ksicht, abych mu mohl fandit, současně tím zvednout emoce, které tady absolutně nebyly, a byl by to slušný blockbuster. Takhle můžu ocenit akorát různorodost akcí, při té první jsem si připadal, jak když hraju Crysis, paráda; asi nezapomenu na "krásné" záběry létajících "kulek". Ale nic mi to nedalo, skoro nuda. Ostatně muslimů ve filmech už mám taky dost. # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 7 | napětí 3 | pustil bych is znovu 5 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • Pri natáčaní akčných scén bol použitý videoherný štýl, teda pohľad očami herca. (Ownerko)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama