Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

zette 

všechny recenze uživatele

Zadne velke umeni se nekona, zase ale musim rict, ze na rozdil od velkeho mnozstvi ceskych filmu je tento alespon o necem. Najde se i par vtipnych momentu, jindy zase jedlici vravoraji na hrane trapnosti. Nevim proc, ale Magnusek je mi sympaticky a kdyz k tomu prictu fakt, ze herci zahodili sva ega a pristoupili k nataceni tohoho, doslova monstrozniho filmu, je me hodnoceni hodne milosrdne. ()

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl ty podivné záběry v TV. Teď jen aby taky někdy dávali děj. Film nikam nevede, většina záběrů je totálně divná, zvuk je kapitola sama pro sebe a "herci", kteří o film náhodou zakopli, byli dle svého výkonu nejspíš ještě otřeseni z pádu. Rozhodně bych to nezařadil pod komedii. Podle mě to nespadá pod žádný žánr. Možná tak pod domácí amatérské video. Tohle si v žádném případě nezaslouží recesních 5 hvězdiček, protože narozdíl od filmů Asylum a jim podobných prostě není čím se bavit. 0% jako vyšitých. ()

Reklama

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá peklo. Můžeme nadávat na Zdeňka Trošku, jak chceme, ale oproti Magnuskovi je to alespoň režisér a nějaký ten filmařský um má. Magnusek je ovšem pro mě dno českého filmu a Jedlíci to jen potvrzují. Vizuál je tradičně příšerný, jak může mít film z roku 2013 takhle hnusný obraz? Magnusek navíc neumí pracovat se zvukem a s postsynchrony - jak je scéna ve venkovním prostředí, postavám prakticky není rozumět. Často jsou také dialogy přehlušeny příliš hlasitou hudbou (ačkoliv kdo by chtěl dialogy v tomhle filmu poslouchat...). Film nemá žádný děj, jen zápletku. Celé je to extrémně nevtipné a vlastně i trapné. Dost to na mě působilo, že scénář je jen taková nitka a herci musí improvizovat, proto jsou ty dialogy nelogické, stupidní a všichni se při tom tak pitvoří. Postavy jsou ploché, jak to jen jde, a jejich konání nemá žádnou logiku (Luboš Xaver Veselý se chová jako hajzl, v další scéně by se zas se všemi kamarádil u ohníčku). A co je možná nejhorší - ten film nemá žádné vyústění, žádnou pointu! Postavy zůstanou úplně stejné jako na začátku, neprojdou žádným vývojem, nezhubnou a žerou dál (Magnuskově postavě zřejmě začne být jedno, že chtěl zhubnout kvůli synovi, jenž se obával o jeho zdraví). A postavy (mimochodem si u žádné z nich nepamatuji jméno, protože to nejde) ani nedojdou žádných morálních změn (kromě uměle vytvořené proměny L. X. Veselého, který pronese srdceryvný projev na Frekvenci 1). Kapitolou samou o sobě je cameo Petra Jandy - máme tu výborného zpěváka, ve scénáři máme napsáno, že postavám uspořádá improvizovaný koncert... no samozřejmě že ho necháme jen otevírat pusu a na pozadí pustíme nějaký úděsný song, ze kterého budou divákům krvácet uši. Já chápu, že si chtěl Magnusek udělat víkend s přáteli v nějakém wellness centru, ale nemusel kvůli tomu narychlo spíchnout film, v němž mu všudypřítomný product placement ten pobyt zaplatí. Opravdu musím dát odpad, na Jedlících není nic pozitivního. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Mno normálně bych na tuhle komedii ale nešel, ale chtěl jsem vidět co Tomáš Magnusek vyplodí. A musím říct, že to tak hrozné nebylo, jak jsem čekal. Vtipy? No občas vtipné ale občas i pokus vynutit u diváků nějakej smích. Docela divné na tomhle filmu byly ty přechody. Hodněkrát jsem si myslel že je konec a skočila tam nová scéna. Ale to je takovej detail. Neříkám, že je ten film nějakej blbej, budu si ho muset pustit ještě jednou aby se to do mě nějak vsáklo. Zatím hodnotím 3 hvězdy, z důvodu, že bastardi se mi líbili o trochu lépe(i přesto že Magnuskovi role učitele zabijáka nesedla tak jako jedlíka) Edit: Po dalším kouknutí jsem musel přehodnotit ze 3 na 1. Opravdu je to sračka, není na tom nic moc pozitivního, ale na odpad to stejnak nemá ()

DarkDemon odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor, pozor na vědomost se dává, že pan Zoufalec opět útočí. Zjevně nejhorší herec, řežisér a scénárista v dějinách českého filmu se nás rozhodl oblažit dalším paskvilem. Po zvráceném, nechutném a nehorázně stupidním „cikánském triptichu“ protentokrát pokus o komedii na velmi obehrané téma „tlouštíci“. Nebudu tady psát to co už desítky kolegů přede mnou ono vážně nemá smysl rozebírat scénář, herecké výkony ani totální absenci humoru - spíš bych to nazval komorním dramatem, protože mi přišlo všechno (a všichni) k pláči. Opravdu nechápu proč se pan Magnusek neustále snaží prosadit ve filmové branži a terorizuje nás svojí „tvorbou“. Ovšem teď mi dochází, že nechápu ani sám sebe co jsem to za zvrhlíka když jsem ochotný dobrovolně podstoupit taková muka. Musím s tím něco udělat, příště už nesmím, opradu nesmím ... zase znovu ... fuj. Nikdy víc - nic kde se nějak angažuje Magnusek !! Kdyby alespoň finance nesehnal, ale když „product placement“ českému filmu vládne a Magnuskovi stačí pronajmout olezlý penzion ... :( ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 13 dní. (Mauzicek)
  • Natáčelo se V Praze, Dačicích a Rychnově nad Kněžnou. Hotel Studánka, v němž se děj odehrává, se nachází u Rychnova nad Kněžnou. (SimonSomin)

Reklama

Reklama