Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (710)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická romantika z velmi netypického prostředí. Když sem viděl synopsi a později trailer, tak sem nevěřil, že by to mohlo fungovat. A ono to fungovalo, a to dokonce výborně. Teresa Palmer nebyla nikdy sympatičtější, Nicholas Hoult se v týhle roli vyloženě našel (muhehe) a Malkovich je prostě Malkovich. Skvělej soundtrack ! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedena a originalni zombie komedie. Clovek musi teda prekousnout fakt, ze se to vsechno zacne dit, protoze se hlavni zombie hrdina zamiluje a hlavne se prenest pres to, ze tady dokazou zombici i mluvit a delat nejaky ukony, coz me, kterymu vadi i sprintujici zombici, delalo trochu problem. Jinak se film misty silne vlece a jsou tu pasaze, kde se nic moc nedeje. Ale na druhou stranu, vetsinu casu je film milej, sem tam vtipnej, sem tam nejaka akcnejsi hororovejsi scenka a hlavni hrdinove jsou sympataci. Takze na jedno skouknuti naprosto bezproblemovy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $66,380,662Tržby Celosvetovo $116,980,662Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,516,381 //počet predaných kusov 160,855Tržby za predaj DVD v USA $9,236,503 //počet predaných kusov 407,016║ Haluška! Teda Zombíci nevyčerpali svoj potenciál, ľahká príjemná oddychovka, ktorá má svoje nenútené tempo, akciu, ľahkosť, napätie, nadmieru zvládnutý projekt, kde poteší aj dobre vytipované obsadenie, počnúc objavom roka 2013 v mladíkovi Nicholas Hoult,... tento počin si dáva novodobé teenegerské romace na raňajky. /80%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná a zábavná zombie pohádka, která si sice s řadou zombie prvků značně vytírá řiť (toho mluvení bylo místy až moc), ale naštěstí se nebere vůbec, ale vůbec vážně. Rychle to uteče, sympatická hlavní dvojice strká všechny ty ksichtíky ze Stmívání hravě do kapsy a humoru je zde opravdu dost. Na druhou stranu se ovšem z některých scén dalo vytěžit ještě mnohem víc a přemýšlet se nad tímto filmem moc nevyplácí. I tak ale hodně příjemné překvapení. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Však věčně bude jímat srdce znova puls Juliin a nemrtvost Romeova... Sympatický snímek tisíckrát lepší Twilight soplu, opomenu-li fakt, že tisíckrát nula je pořád nula, nicméně se ke svému cíli řítí příliš přímočarou dálnicí, zatímco by udělal mnohem lépe, kdyby dálniční známku narval producentům do krku a povozil nás okreskami. Milé a vtipné momenty mu to neubírá, ale jak jsem v šestnácti řekla mámě, když prohodila, že Mirek je fajn kluk a zasloužil by si šanci: "Tiramisu je taky fajn a do postele mi ho necpeš." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Postava Nory bola pôvodne napísaná pre herečku s hnedou kožou a polovičnú Etiópčanku, ale namiesto toho sa režisér rozhodol pre kaukazskú Analeigh Tipton. (Crybaby)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)

Reklama

Reklama