Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (287)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mně se fakt asi málo kterej rejža zavděčí. Minule jsem nadával, jak amatérská ruční kamera domrvila jinak výborný medvědářský nízkorozpočťák Backcountry (2014), no a dneska nadávám, jak Grizzlyho domrvila nejen kamera, ale i střih, námět, scénář, hudba, režie, klapka, prostě všichni do jednoho. Co k téhle frašce napsat - snad že nechápu, že tohle někdo mohl myslet stoprocentně vážně. Možná v osmdesátkách devadesátkách jako nějaký podřadný videofilm, ale dneska snad každému soudnému člověku musí být tahle přehlídka pathosu, klišé a debility leda pro smích. Hluchá kráska, která ráda chodí fotit zviřátka do lesů, kde se to hemží medvědy. Dva bratři, kteří k sobě hledají cestu. A ten zlý přitom není tak úplně zlý, vždyť zachránil život policistovi, jak vyjde najevo (mimochodem při téhle scéně jsem to musel stopnout a běžet se na hajzl vyzvracet). Bezcitný medvědobijec, který je ale vlastně taky správný chlapík. Správný chlapík je koneckonců i šerif, který se jen občas nechá trochu podmazat pytláky, vždyť to má do penze za pár a nemá ani vindru, šerifování v aljašském prdelákově moc nenese. A dál a dál, fakt nemůžu, už je mi zase na blití. No a dorazil mě závěrečný hrdinný boj s medvědem... Ale to už snad přece opravdu byla komedie... nebo ne? A jeden postřeh: Když dřevorubec (pokud není úplný vemeno) vypíná pilu, tak fakt nečumí na vypínač, stejně jako třeba řidič při řazení nečumí na šaltpáku (pokud není úplný vemeno). / Napodruhé - je to opravdu příšerná kokotina, ale je fakt že i zábavná (nechtěně), záživná (zábavně), dobře natočená a hraje v ní Punisher Jane i pár jinejch koukatelnejch herců a hereček, takže o jednu zvyšuju. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Poctivý béčko s krásnou přírodou a plejádou dobrejch herců za zenitem. Občas mě rušilo zbytečné a slabé CGI a hlavní postavy se sem tam chovali lehce debilně (kdyby po mně dnem i nocí šel lidožravej medvěd, tak furt vyšokovaně mířim puškou všude kolem sebe, ukrytej někde na stromě nebo kopci s dobrym výhledem a neprocházim se tam jak kdyby o nic nešlo), ale přesto sem se docela bavil. 70% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak opět se potvrdilo, že názory zdejších rádoby hororových odborníků se nemá smysl zabývat. Tenhle až příliš vychválený animal horor totiž protřelýmu divákovi nemá moc co nabídnout. Pěkný lokace, nefunkční pokusy o atmosféru, scénář sepsanej na hajzlu a evidentně neschopnej medvěd kterej vždy akorát tak naběhne na scénu zařve si, chce někoho sežrat, neuspěje a uteče. Proti němu stojí ještě neschopnější hrdinové kteří nezastřelí stojícího obrovskýho medvěda na pár metrů, nemluvě o tom, že mimo výživný finále se ve filmu 75 minut skoro nic neděje a medvěd je na scéně asi 10 minut. Takže jasný zklamání.30% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Herecky sympatické. Kamera zručně těží z krásy alijašské divočiny. Medvěd a scény s ním fakt parádní. Ale- to je kurva fakt tak těžké naroubovat všechny tyhle klady na příběh který by byl trošku méně šablonovitoklišoidní?! A fakt nejde konec napsat jinak než naprosto nesmyslným fightem?... Jednotlivé fragmenty mě bavily, ale celek mě zase mírně dopálil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak jsem se rozhodl, že si tento film pustím. Nevěděl jsem, do čeho jdu, takže jsem nic extra neočekával. Zhruba jsem dostal to, co jsem tak nějak odhadl. No, rozhodně měl snímek navíc, ale nevadí. Na zabití pátečního večera to bylo účinné. Zezačátku se vše vyvíjelo celkem nadějně, až v posledních třetině a posledních minutách to vše klesalo. Nějaká velká brutalita, no záleží, jak se to vezme, pár zabitých obětí medvědem tu máme, ale moc mě to neděsilo. Co se týče režie, tak technická stránka byla dobrá, sice jsem v některých scénách viděl dost zdigitalizovanosti, ale dalo se to, kamera ok a všechno ostatní bylo dobré. Jedním s dalších důvodů proč jsem se do tohoto díla pustil, byl režisér David Hackl. V mé oblíbené sérii Saw dělal v prvních dílech stříhače a pátý dokonce skvěle zrežíroval. No, toto je něco jiného samozřejmě. Herecké obsazení bylo slušné, i ta atmosféra se zezačátku dobře rozjížděla, jen prostě po skončení filmu jsem si vše sešrotil v hlavě a vyšel mi čistý průměr. Film, který nemá žádnou zásadní chybu, ničím ale moc neoslní. Vyvraždovačky medvědem byly dost rychlé, třeba ke konci mě zaujalo jak medvěd svou obet zakousl do obličeje. Nějaká napínavost bohužel chybí, především v přestřeleném konci. Jako neodsuzuju konec jako blbost, ale je to taková paráda, která se často ve filmech stává. Jeden vylévá palivo okolo medvěda, pak se to zapálí, medvěd přes ohen přelítne a nakonec zlého medvídka zakuchnou. No, humorně jsem to popsal, jinač to nešlo. Hudba byla celkem fajn, nebyla zde moc potřebná tedy. Takže myslím, že jsem napsal vše podstatné, co jsem chtěl, jako jednohubka to jednou bohatě stačilo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)
  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama