Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já tu Nicole v poslední době nemusím. K sebrání jedné hvězdy mě donutil její srdceryvný projev na plese Červeného kříže, kdy to vypadalo, že mi ten sladkobol poteče i z uší. Probém tohohle filmu je, že se soustředí jen na Grace (a trochu tedy opomíjí souvislosti, kromě politiky tedy) a ukazuje ji jako trpitelku á la Diana. Grace si připadá ztracená, zhrzená, zrazená a zatracovaná. Ach, jak já těm Monačanům rozumím(pozor: v tomto případě nepříjemné Nicole á la Grace, která si myslí, že jí každý padne k nohám). Bohužel, pokud je vám protivná titulní hrdinka (a to mně tedy je), celý film nemá příliš co nabídnout. Snad jen krásné postředí Monaka, atmosféru monacké smetánky (María Callas!) a lehký náhled do francouzsko-monacké politiky počátku 60. let 20. století. Tohle není film o Grace Kelly, ale o tom, jak si Nicole užila dovolenou v Monaku ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dahan má zcela evidentně rád patos a až kýčem zavánějící ztvárnění osudů žen, které se zapsaly do dějin. Co ale u Edith Piaf fungovalo (hlavně díky klasickému pojetí životopisného snímku), to v případě Grace Kelly neplatí. Scénář je tak otřesný, že byste snad DeGaullovi i přáli tu anexi Monaka dotáhnout do konce, a nezachraňuje to ani krásná (a ano, fetišistická) kamera, která minimálně tři čtvrtiny stopáže zabírá tklivý pohled Nicole Kidman. Promarněná šance, film, který chtěl být jako od Baze Luhrmana, ale nebyl. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi do tohoto filmu nechtělo. O to větší bylo mé překvapení, že mě skutečně zaujal. Neřeším podobu Kidman s Grace, je jasné, že Grace byla prostě jenom jedna. Líbil se mi prostě způsob, jakým film autoři pojali. Politická situace, v níž se Monako v těch letech vyskytlo bylo pro mne nóvum. Atraktivní prostředí a intriky knížecího dvora trefně vykreslují, že stát se kněžnou, není jenom o šatech a perlách... Pěkné. Dokonce moc. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Niečo tomu chýbalo. Bola ukázaná pompéznosť, bola tam politika, ale niečo tomu chýbalo. Síce to nestrhne, skôr to je taký TV film, s fantastickou Kidman a keď vydržíte až do konca, jej výstup na plese bude krásna odmena. Bolo to pekne charakterové, ale veľkofilm, ktorý si táto postava zaslúži, to rozhodne nebol. 3 z 5 ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Srdcovka to není, ani si Grace nepřidám do TOP 10, ale bez delších úvah uděluji filmu plný počet bodů, zaslouží si je. Zvolený příběh, scénář, výprava, kamera, hudba, herecké výkony, všechno to, až na pár drobností, klape a je to v pořádku. Zkrátka je to podhodnocený film, a takovým snímkům s chutí body přidávám. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno