Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (213)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Dianu jsem se těšila do doby, než vešla do kin a strhali ji kritici i diváci. Přesto jsem se podívala. Co říci po zhlédnutí? Naomi Watts jsem bohužel Dianu nevěřila, což je zásadní problém, nemohla jsem se s postavou ztotožnit a film si více užít. Neříkám, že je špatné, když se životopisný snímek zaměří jen na výsek protagonistova života, ale v Dianě z toho udělali srdíčkový paskvil alá Hollywood, který šel mimo mě. Kdyby se hlavní postava jmenovala třeba Mary a nebyla princeznou, bylo by to úplně jedno. Diana totiž je především romantický (a do jisté míry vyfabulovaný) film bez zásadního emocionálního dopadu, u něhož mnohokrát zapomenete, na koho se to vlastně díváte. Chválím ale hudbu. Celkově slabé tři hvězdy. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Film ocení především lidé, kteří ji ve své době, kdy žila obdivovali. Pro mě byla největší ženskou ikonou, fandil jsem jí a měl jsem ji rád. Film je průměrný. Její životní dílo si zasloužilo lepší zpracování, Naomi Watts byla perfektní Diana. Mít moc vzkřísit jednu "celebritu", byla by to právě ONA. "Somewhere, beyond right and wrong there is a garden and I will meet you there, I will meet you there" ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vo svojej úrovni je film vlastne dokonalý. Žiadna gradácia ani tendencia vybudovať si vzťah k postavám. Princezná sa zamiluje do kardiochirurga, za ktorým táto ľudomilná celebrita ešte dolieza, pričom on sa prevažne tvári ako stratené šteňa. Z jej angažovania v boji proti násiliu tu vidíme scénu výletu do Angoly, kde rieši nebezpečenstvo nášľapných mín, a tým to končí. Inak je celý dej o milostnom trojuholníku, kde tretím hráčom, neodbytným obdivovateľom, je svet fotoaparátov. Nefunkčnej atmosfére nedokážu vdýchnuť život ani šansóny či jazz. Už chýba iba zvučka Hallmarku. Tam by film zapadol perfektne. Ale nebudem hodnotiť v rámci žánru, ktorý ani neexistuje. Hlavne keď ide o nedostatočne spracovaný portrét veľkej osobnosti. Hviezdičky len za Naomi Watts a jej imitáciu Diany. Aj by som k nej napísal viac, len neviem, či pohyby ofinou patria pod gestikuláciu alebo mimiku. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tragický závěr života princezny Diany si zasloužil rozhodně důstojnější zpracování, ale to nejdůležitější zachycuje dobře. Média ji úplně semlela a v osobním životě se z ní stala psychická troska. Oceňuji tedy, že zde není vyobrazena pouze jako paní dokonalá, i když si za svou charitativní činnost zaslouží velký respekt. Na filmu je bohužel hodně vidět strach z královské rodiny, která má na smutném osudu Diany naprosto zásadní podíl. Pokud se někdo odváží natočit snímek založený na zatím nejdrsnější možné konspiraci, budu u toho. Hodně lidem se udělá špatně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,576,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ banálny telenovelový príbeh, ktorý fakt nemá skoro čím zaujať, Naomi Watts je vo svojej úlohe roztomilá ale to je asi tak všetko k nejakým tým pozitívam, taká troška zbytočnosť /videl v kine: 40%/ ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Královská rodina umožnila natáčení před a v zahradách Kensingtonského paláce, v němž Diana bydlela. (jenik71)
  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama