Reklama

Reklama

30 minut po půlnoci

  • USA Zero Dark Thirty (více)
Trailer 3

Děj snímku vychází ze skutečných událostí a v průběhu deseti let sleduje vyšetřování, které vedlo k vystopování Usámy bin Ládina (1957 – 2011). Ten se stal po teroristických útocích z 11. září 2001 jedním z nejhledanějších lidí na světě a navzdory vypsané odměně nebylo známé místo jeho pobytu a předpokládalo se, že by se mohl skrývat v afghánských či pákistánských horách. Celých deset let po jeho stopě pátral elitní tým vojenských a speciálních agentů, kteří pracovali v utajení po celém světě. Hlavní protagonistku napínavého snímku představuje agentka CIA Maya (Jessica Chastainová), která krok za krokem rozplétá komplikovanou síť teroristických buněk a během brutálních výslechů narazí na jméno Abu Ahmed, které zmínili agentům CIA vězni při výsleších v tajných věznicích. Abu Ahmed by se mohl stát klíčem k celému vyšetřování a dovést agentku k samotnému vůdci islamistické teroristické organizace. Situaci však komplikují další teroristické útoky, vzrůstající nebezpečí v Pákistánu a stále větší nedůvěra politiků. Maya je však odhodlána dovést svůj osobní boj až do konce a nejnebezpečnějšího muže světa dostat za každou cenu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (880)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohled jednoho z workoholických koleček zámořské byrokratické mašinérie na (vy)hledání „symbolu všeho zla“ aneb procedurální drama v nejčistší možné podobě. Jak moc je to zajímavé i podrobné, tak moc je to chladné, nedivácké a vyžadující více než zběžnou znalost událostí. První kancelářská hodina výrazně lepší té druhé, která byla z logických důvodů od základů překopána oproti původnímu konceptu. Žádná propaganda se nekoná a Spojenci z toho nevyjdou o nic lépe než "ti zlí", ale přesto to chtělo (mnohem) větší časový odstup. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zero Dark Thirty aneb definitivní potvrzení, že Kathryn Bigelow má koule větší než většina jejich chlapských parťáků režisérů a s Jessicou Chastain musíme do budoucnosti počítat. Zatímco The Hurt Locker byl doslova blesk z čistého nebe, který přišel odnikud, na tento film všichni čekali, speciálně díky tématu. A já si myslím, že právě díky tomu, že už víme, že Kathryn nějakou tu akci zvládne, tak většina nějak zapomíná tomuto filmu přičíst zásluhy. Ne já. Já si tento film opravdu užil, bavilo mě sledovat, jak malé kousky informací museli agenti skládat, aby se vůbec někam dostali a hlavně (a tady speciálně klobouček dolů pro Kathryn) se film nebojí udělat z amerických hrdinů, kteří udatně bojují/bojovali ve válce (takhle se na vojáky dívá většina Ameriky a proto díky tomuto filmu byla v USA taková kontroverze) lidi, kteří občas aby dostali informace, jdou "tak trochu" přes čáru. Pro ni to znamenalo (nechtěnou) kontroverzi, která ji stála nominaci na nejlepší režii a prakticky nulové šance na Oscarech pro její film, ale pro mě to znamená jen jedno - těším se na další film od této režisérky, která má oči otevřené a nebojí se natočit to, co vidí. 95 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snímek určitě nesplnil mé ambice... Nečekal jsem ani tak druhý Hurt Locker jako spíše kvalitativně podobný příběh. Bohužel Kathryn toho možná chtěla příliš sdělit a zapomněla trošku na diváka. Chastain není Renner. Obě postavy, které hrají, spojuje vášeň pro jejich práci. Hurt Locker je však mnohem napínavější než tento hon na UBL. Tentokrát Karhryn ti to nebaštím... ale chápu že se k tématu někdo vyjádřit musel. Nejlepší scény nás pohříchu čekají hned zpočátku, poté se spíše dozvídáme jak vystopovat nepřítele USA číslo 1. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Chudák bin Ládin, ještě ani nestihl dojíst svůj kebab a už je děravej jak ementál. Holt v posteli a v tuhle noční hodinu se nemá člověk dojídat. Kathrin Bigalow se zalíbilo mezi chlapy na bojišti a po Smrti číhající všude nám servíruje další americkou spravedlnost, tentokrát s velkým S, protože UBL USA (taky milujete zkratky? :) pořádně naštval. Takže si užijeme něco hrdinství, moderních technologií, pár záběrů na plápolající vlajku s hvězdičkami a pruhy, ale všeho naštěstí tak nějak akorát, aby se z nás taky nestali pomstychtiví muslimové. Překvapila mě absence muziky, užijeme si jí jedině jako formy mučení a pak v poklidu při závěrečných titulcích. [OSCAR 2013] .. 5 nominací. Tentokrát se asi překvapení, jako bylo vítězství filmu Smrt číhá všude, opakovat nebude a hlavní soška to asi nebude. Viděl bych to spíš na nějakou menší cenu, třeba za střih zvuku, víc asi nic .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O honu na Usámu a především o jeho "úspěšném zakončení" si myslím svoje. Kolem celého toho slavného vystopování, zastřelení a "pohřbení" do moře se zkrátka stále vznáší tolik otazníků jako vos okolo pohozeného nanuku, a proto jsem doufal, že nějaký ten otazník bude i ve filmu. Nebyl. Netočil ho Oliver Stone. Místo toho vznikla dvě a půl hodiny dlouhá a místy doopravdy nudná americká propaganda, která se spoléhá na dobré herecké výkony, Desplatovu hudbu a na to, že až divák uvidí závěrečnou, velice dobře natočenou akci, leccos promine. Abych pravdu řekl, já za tyto klady nedávám původně zamýšlené dvě, ale tři hvězdičky. Jenže bůhvíjak spokojený rozhodně nejsem. Předchozí film Kathryn Bigelow, který mi také nijak neučaroval, se mi rázem líbí o něco víc.__P.S. Jak by musel vypadat konec 30 minut po půlnoci, abych mu dal o hvězdu více? Agentka Maya přistupuje k pytli s mrtvolou, rozepne zip, jeden z vojáků se jí zeptá, jestli je to bin Ládin, Maya neodpoví. Zatmívačka, titulky. Pak bych byl mnohem spokojenější. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (45)

  • Ve skutečnosti vojáci trénovali přepadení pevnosti několik dní předem i se zavázanýma očima, aby se uměli dokonale pohybovat po baráku za tmy. Věděli jen to, že jdou proti někomu důležitému. Jméno Bin Ládin se dozvěděli až ve vrtulníku, když už operace začala. (Timak)
  • Ve filmu používaji herci nůž s onačením NSW od amerického nožíře Daniela Winklera. Jedná se o stejný nůž, který používají skuteční operátoři SEAL TEAM SIX. (jtoxx)
  • Joel Edgerton bol pôvodne obsadený do hlavnej úlohy, no kvôli nabitému pracovnému programu od projektu odstúpil. Bol nahradený Jasonom Clarkom, avšak nakoniec si na natáčanie snímky čas našiel, Clarke dostal inú úlohu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tom Hanks, Will Smith a kupa kriminálníků

Tom Hanks, Will Smith a kupa kriminálníků

01.07.2015

Ansámblové drama Triple Frontier už je ve vývoji přes pět let. Dlouho to vypadalo, že se ho ujme oscarová Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude), ta ale dala přednost 30 minutám po půlnoci. Projekt tak… (více)

Uncharted má oscarového scenáristu

Uncharted má oscarového scenáristu

17.11.2014

Sepsat celovečerní adaptaci videohry Uncharted není legrace. Na tomhle úkolu si vylámalo zuby už několik lidí, a to včetně Davida O. Russella (Terapie láskou), Thomase Deana Donnellyho a Joshuy… (více)

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Reklama

Reklama