Reklama

Reklama

24 hodin: Dnes neumírej

(seriál)
  • USA 24: Live Another Day (více)
Trailer 12
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Kim Raver, William Devane, Giles Matthey, Gbenga Akinnagbe, Benjamin Bratt, Yvonne Strahovski, Tate Donovan (více)
(další profese)

Epizody(12)

Vysloužilý agent Jack Bauer se skrývá v Londýně. Už jsou to čtyři roky od té doby, kdy začal utíkat před spravedlností. Nyní musí opustit svůj úkryt a naposled riskovat život, aby odvrátil hrozící globální katastrofu... (TV Prima)

Videa (62)

Trailer 12

Recenze (109)

erased 

všechny recenze uživatele

Dlouho vyhlížený návrat Jacka a zároveň labutí píseň jeho televizní legendě. Tuto větu jsem měl nachystanou od oznámení pokračování 24 a nepopsatelně mě štve, že ji teď nemůžu myslet vážně. Autoři se totiž ani po těch pár letech nedokázali ponaučit z nedostatků, kterými trpěly bez výjimky všechny předchozí řady a tak je i ten půldenní formát v novém prostředí zbytečně vyplněný nudně podanými pasážemi ze "CTU" a "Bílého domu", nelogickým chováním a nepovedenými zvraty. Zdaleka největším zklamáním je však otřesný makeup Chloe a především samotný závěr který místo té kýžené poslední rozlučky hlavní postavu jen dostal znovu do stejného bodu v jakém se ocitla právě na skvělém konci osmé řady, a co hůř, ani z této situace se přes vyloženě křečovitou snahu nepodařilo vymačkat ty samé emoce. Ale asi zním moc negativně. I přes všechny zmíněné výtky, které mě v průběhu deváté řady nemálo trápily, je celá série zatraceně zábavná a od začátku do konce napěchovaná dosud nejdynamičtějším dějem v Jackově kariéře. Jen ty její mouchy jsou kvůli tomu o to otravnější. Damn it. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak se hodiny přece rozjely a tvůrci svižně zasvěcují do děje. 8 dní byla dlouhá doba, ale všechno je relativně obstojně uvedeno na pravou míru, i pro ty co právě naskakují do vlaku. Našlapaná dvanáctihodinovka nabízí vše dobré (i zlé) co poslední série, jen je tady míň vaty. Teroristická máti je docela standardní, ale snaží se nabídnout něco nového díky ovládání bezpilotních letounů. Vrací se Hellerův klan, přece jen je šestá řada nechala trochu odbyté a hlavně se vrací Jack. Naštvaný a zlý. Tak jak ho máme rádi. Struna praská v posledních dílech, napíná se za hranici únosnosti. Kreativně pěkně pracuje s předpoklady diváka a servíruje před něj nejedno překvapení. Poslední díl nesleví, ukončuje samurajským mečem a desetiminutový epilog je pěkným rozloučením s koncem, který vezme za srdce. Ale až po zatmívačce. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Príjemný návrat! Je tu všetko, čo robí 24-ku 24-kou a nič, čo by rušilo. Bonusom sú vyzreté, aj v najmenších detailoch a najkratších záberoch brilantné herecké výkony Kiefera a Kim (to jaká LÁSKA!!), čo v rozhodujúcich chvíľach dodáva celej sérii nečakaný emotívny náboj. K tomu sympaťáčka Yvonne a mne neostáva iné, než si ešte pár dní chrnieť blahom a v duchu už dopredu lámať palicu nad plánovanými pokračovaniami bez Jacka Bauera. Pretože 24-ka je len jedna... ta s ním. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

9. den **** Jack Bauer je zpátky v jedné z nejsvěžejších sezon. Zkrátit 24 na 12 bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké mohli tvůrci udělat, ale ještě lepší by bylo, kdyby seriál skončil už po 9 dílech, protože vše, co následuje, jen už spíš jen antiklimax. V rámci genderové vyváženosti je tentokrát hlavním teroristou žena, a to dokonce Catelyn Stark, takže feministické organizace budou spokojené. A samotný Jack Bauer je opět tím neohroženým mirekdušínovským supermanem, jak ho máme rádi - neustále riskuje život pro cizí lidi, každých pár minut je zrovna tam, kde je potřeba a jeho nejsprostším slovem je "damn it". ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Nehorázná akční pecka, která nemá slabšího místa a stále jede ve zběsilém tempu. Po True detective další letošní špičkový seriál. Z předchozích řad znám asi jen jednu a půl, ale to vůbec nevadilo. Zde stačí znám jen to, že Jack Bauer je borec a není radno ho nas*at. Pro Yvonne Strahovski další agentská role, i když diametrálně jiná než v Chuckovi, ve které je výborná ( a velmi sympatická). Zbytek herců je stejně perfektní, moc potěšil Stephen Fry. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (6)

  • Ve 3. epizodě je v rozporu čas na digitálních hodinách a na hodinkách poručíka Tannera (John Boyega). Zatímco digitální ukazují 13:35, poručíkovy 12:19. (Shadowrat)
  • Seriál se natáčel v Londýně. (Yardak)

Související novinky

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama