Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (100)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Nedotažené psychologické drama odehrávající se v krásném a přitom drsném prostředí, které jakožto prostředek je jediné vyždímáno na maximum a film tak dostává i díky napínavějšímu závěru malinký westernový nádech. Scénář však pokulhává, jelikož herci nedostali dostatek prostoru předvést své charaktery, a střih byl kolikrát... no zvláštní. Jakoby se při natáčení nevědělo, co vyprávět. Bradley a Jennifer, ikdyž se jedná, v několika scénách, o jejich nejintimnější počin, už spolu natočily hezčí a lepší filmy. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Lesařské, chladné, uměle citové, vztahové, žensky podlé, manipulující × podle knížky jako fakt? Knížka byla zajímavá, film je taky svým způsobem zajímavý, neobvyklý. Příběh o zvláštní ženštině, která jde přes mrtvoly za svým cílem, a to doslova. Změna nastane v půlce filmu, kdy si hlavní hrdinka snaží vyléčit svou zlomenou osobnost likvidací všeho co je spjato s manželem. Konec se mi ovšem nelíbil, nebyl podle knížky, a ze Sereny tak udělali filmaři obyčejnou hysterickou pipinu (což dle předlohy není). Dost mi chyběl obchodní boj, který celý příběh vyzvedává na víc než na vztahové drama. Tak jako tak, zajímavé zpracování, česká příroda, surovost, herecké výkony naprosto uspokojující, dobré drama, které zaujme. ..no chtělo by to trošku vyladit, ale ta studená zablácená scéna.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier semlel Hollywood, což je veliká škoda. Nemůžu říct, že by byla Serena špatným filmem. Režie je solidní, nasnímaný je film také dobře a herci odvedli slušnou práci, což platí i o Jennifer Lawrence a to je co říct. Jenže chybí tomu emoce, nejde se do hloubky a postavy jsou, na podobně laděné drama, až příliš jednoznačné. Na jedno podívání fajn, ale jméno režisérky slibovalo mnohem víc. 60% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla. Co se týče filmu, tak povedený podle mě není. Je to nemastné neslané nezáživné a nezajímavé. Nevím nakolik je to samotným příběhem a nakolik nepovedeným scénářem. Z hlavních postav mi nebyl sympatický nikdo, mohl to být i záměr ale pochybuju o tom. Postavy byly charakterizovány jen několika málo znaky a působilo to naivně lacině a nereálně. Nechápu že se Cooper a Lawrence upsali k tomuhle veledílu, oba je mám za dobré herce ale tady to stejně nefungovalo. Chtěla jsem dát původně dvě hvězdičky, nevím pořádně za co by byla ta druhá a po tom klišé nudném a silně umělohmotném závěru (a vůbec celé druhé polovině) SPOILER ve stylu hurá sláva to je náš kladný hrdina mě vážně přešla chuť. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka filmu ako takého, musím uznať, že tak do polovice sa film trochu vliekol, ale druhá polovica mi to vynahradila a ten koniec bol vážne skvelý. Očakával som, že to bude bomba, pretože Serenu natáčala Oscarová režisérka Susanne Bier, ale hlavne tiež preto, že hlavnej úlohy sa zhostili skvelí Bradley Cooper a Jennifer Lawrence. Väčšina deja sa odohráva v tvárach jednotlivých postáv. Vôbec si nemyslím, že je to chladné a bez emócií, naopak. Je to o rozklade citových väzieb následkom rodinného nešťastia. Je to všetko len a len o emóciách. V takmer westernovom prostredí. Odohráva sa síce počas Veľkej krízy tridsiatych rokov, avšak v malom mestečku kdesi v lesoch, ktoré tie klasické westerny silne pripomína. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • 80 procent štábu, který čítal 250 lidí, tvořili Češi. (agass)
  • Když spolu Jennifer Lawrence a Bradley Cooper pracovali na filmu Terapie láskou (2012), často říkali, že by spolu chtěli pracovat i v budoucnosti. Když si tak Jennifer přečetla scénář, poslala kopii i Bradleymu s otázkou, jestli by do toho šel s ní. (Weasley)
  • Film vyšel v ČR pouze na DVD, v ostatních zemích, které se podílely na jeho vzniku, ho uváděli v kinech. (Lukrecie)

Reklama

Reklama