Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 5

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

ti88na

ti88na (hodnocení, recenze)

Erik7595

Po jedničke som sa k ďalším dielom už neodhodlala :)) Popravde nie som moc fanúšikom týchto prerastených kabrioletov, toto si chcem kuknúť akožto fanúšik Marka Wahlberga :)

na příspěvěk reagoval Erik7595

erased

erased (hodnocení, recenze)

Erik7595

Mě teda jednička způsobila vnitřní krvácení a po titulcích mě málem odvezli v kazajce, tento díl jsem si naproti ní jakž takž užil. O kvalitě se nedalo mluvit u žádného dílu, ale ty poslední dva si na ni už aspoň nehrajou.

na příspěvěk reagoval Erik7595

Erik7595

Erik7595 (hodnocení, recenze)

ti88na

Áno, dá bez problémov. S predchádzajúcou trilógiou to okrem robotov nemá spoločného v podstate veľa (udalosti odohrávajúce v trojke sa spomenú na začiatku, tie odohrávajú celkom dôležitú hnaciu silu pre tento diel). Mimochodom ako sa ti páčila jednotka? Rozhodne neočakávaj kvalitu stanovenú prvým dielom, takže ak si nebola odvarená jedničkou, tu neočakávaj okrem dobrej akcie nič naviac.

na příspěvěk reagoval erased, ti88na

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

ti88na

Je možno to vidět i bez jakékoli znalosti prvních třech filmů. Sice Ti tam pak unikne těch několik odkazů, ale těch je opravdu jenom pár...

ti88na

ti88na (hodnocení, recenze)

Otázka do pléna. Dá sa toto pozrieť, hoci som videla len niekedy dávno prvú časť a zvyšok som vynechala? Za zmysluplné odpovede ďakujem!

na příspěvěk reagoval Jakkob, Erik7595

Matt_Farrell

Matt_Farrell (hodnocení, recenze)

Paráda, som spokojný. Trochu som pochyboval, či štvorka ešte bude mať čo povedať, ale zdá sa, že táto téma je nevyčerpateľná. Mark nesklamal. Najlepšia hláška - Jak se čínsky řekne táhněte do hajzlu?

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak zrovna Mark je nadabovanej dobře a protože sem ho snad v ničem neviděl, nevim, jak je nadabovanej obvykle.  Dobrej dabing doprovází Nicolu Peltz, ale to je asi nejvíc lhostejná postava ve filmu.Ota Jirák byl taky dobrej, ale např. Rádio přez který mluví Bumble Bee (nebo jak se to píše) je teda na prd.

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

O Bayovi si můžeme myslet co chceme, ale v točení akce je mistr a je jeden z mála co to umí se slow motion. Tenhle díl měl jiný postavy, ale ani mi to nevadilo. Cade (Wahlberg) byl takovej nadšenej a nahláškovanej týpek. Navíc pak získal antitransformeří pušku a s tou si to tam krásně dával. Měl tam i jeden souboj na férovku, ale ten trval jen asi půl minuty. Jeho dceru nijak extra nemusim, páč byla strašně uřvaná a její přítel, to byl tak trochu blb. Potrhlej vědec ušel a lidští záporáci  byli super. Bitky ať už jakýkoliv, nádherně přehledný a přesto tak příjemně svižný. I přes tu dýlku sem se nenudil. 

PS: Českej dabing až na vyjímky, byl oproti předchozím dílům strašnej.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Tenhle film má být v červených a né mít nejhorší hodnocení z celé Transformerské série. Sice jsem si tam všiml několika vykrádaček a i sebe sama... ale film byl super a já jsem si ho užil od začátku do konce. Na to, že má neuvěřitelných 165 minut to byla neuvěřitelná a svižná zábava.  Jenom ten scénář je pitomej jak sviň... ale i tak dávám 4*.. Popcornovka jak má být.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

biergof

biergof (hodnocení, recenze)

Nasher

tak poenta otec, dcera, playboy, to už Bay použil v Armageddonu..proč ne, jednoduché a funkční...vlastně vykrádá sám sebe :)

Nasher

Nasher (hodnocení, recenze)

Konecne som sa donutil 4ku zohnat a pozriet a asi len dobre, ze som s tym nemarnil cas uz skor. Film je temnejsi a az do finale v Cine o kus pozeratelnejsi ako infantilnymi vtipmi zhovadena dvojka. Samozrejme, je treba zas vypnut mozog(mecha dinosaury) a kukat na pekne efekty alebo zensku postavu (ktora na rozdiel od tej v trojke tentoraz aj nieco urobi).

Neviem ci filmari tak podcenuju divakov alebo je primarny cielovy trh(US) fakt taky blby, ze im na co by len minutu uveri neuveritelne(a navyse velmi nestastne podane) klise okolo prehnane starostliveho otca, dcery, ktorej to lezie hore krkom a pretekara, ktory pre zmenu lezie hore krkom otcovi a ktory je pre dej samotny navyse uplne zbytocny(aj "jeho" pasaz s autom je v podstate len velmi draha reklama na to, ze zavodnu verziu Ford-u nedobehne ani medzigalakticky "bachar"). To vsetko len preto, aby sa do akcneho blockbusteru vosla aj nejaka citova rovina, ktora by mozno fungovala, keby bol pan otec starsi a dcera mladsia, ale takto sa to wahlbergovi a nicole prosto neda verit.

Inak efekty pekne, akcia je tiez ok, no narozdiel od predch. dielov nie je vo filme snad jedina zapamatatelna scena, alebo pasaz od ktorej by vyslovene padala sanka(snad okrem prepadnutia farmy, pri ktorej som bol dost na pochybah, ci ten film vobec este tocil Bay). O hudbe, ktora dokaze celkovy pocit z filmu ako-tak zachranit vsak zial plati to iste - nevyrazna a nezapamatatelna. Co sa prepana po 3ke s Jablonskym stalo? Uz jeho hudba v Battleship bola skor nahodna zmes kratkych samplov ako nieco, co ma myslienku.

Tam, kde dvojku zhodili trapne "vtipky", tam 4ku najviac zhadzuje neuveritelne sialeny product placement, neoriginalita (transformium - mozem vymenovat x hier a sci-fi diel pred transformers, kde podobna hmota existuje len pod inym nazvom) a uplne zbytocne finale v Cine - Optimus s mecom cvalajuci na dinosaurovi chrliacom ohen je prosto kandidat na tohtorocny najdebilnejsi napad vesmiru, nech sa na to snazim pozerat akokolvek.

na příspěvěk reagoval biergof

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama