Reklama

Reklama

Královský víkend

  • Velká Británie Hyde Park on Hudson (více)
Trailer 1

Vtipné a téměř pravdivé vyprávění o jednom víkendu v životě prezidenta. Je nádherný letní víkend roku 1939 a americký prezident Franklin Delano Roosevelt má na svém venkovském sídle plné ruce práce. Už zachránil zemi před hospodářskou krizí a v čele lidstva se brzy vydá do hrdinské války. Ovšem za touto fasádou se skrývá člověk, dokonce i s jistými slabinami, jak se přesvědčí mladá Daisy, která pana prezidenta zaujala. A aby toho nebylo málo, možná že se sem chystají také britský král s královnou, jejichž návštěva by mohla změnit chod dějin. (Filmbox)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (68)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Koktající anglický král na návštěvě u záletníka na vozíku, v předvečer II. světové války. Roger Michell, režisér skvělého Notting Hill, pravděpodobně začal hulit. Jinak si nedovedu vysvětlit, jak se mu povedlo natočit nejdivnější film roku, který vás svými znepokojivými výjevy a pseudouměleckými záběry bude děsit v nočních můrách. Už nikdy nechci vidět Billa Murrayho pod vodou v bazénu. Ani Lauru Linney, kterak navléká stařence punčochy. A už vůbec ne tancující indiány a obrovské hotdogy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zvláštní film. Historické setkání na nejvyšší úrovni se tu proměnilo v červenou knihovnu, která je vyprávěná z pohledu objektivně vzato nejméně zajímavé postavy. A funguje to z velké části díky soustředěnému, byť nenápadnému, hereckému výkonu Laury Linney. Jasně, výraznější je tu Bill Murray, a to je pro film také v pořádku, přesně tak to mělo být. A vzhledem k důvodu návštěvy anglického královského páru v Americe je film až překvapivě apolitický. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nuuuudaaaaa ~ Daisyino vyprávění o tom, kterak měla pletichy s Rooseveltem v době, kdy jej přijela navštívit královská rodinka. Bohužel, stoji to za prd. Kdyby se to drželo jen anglické dvojice, rozčarované americkým životem a myšlením, udělalo by se mnohem lépe. Bertie s ženuškou byli totiž se svým nekonečným údivem tím nejzajímavějším z celého filmu. Vše ostatní byla jen zbytečna nuda. ~ 1,5* ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pohybující se obrázky mapující dny amerických prezidentů mám ráda. Byla jsem nadšená ze Spielbergova Lincolna, líbí se mi miniseriál o Johnu Adamsovi, bavilo mě Warm Springs zaměřené, stejně jako Hyde Park on Hudson, na osobu Franklina Delana Roosevelta. Tak kde je problém? Asi v tom, že tenhle film je teoreticky i prakticky o ničem. Naprosto, absolutně o ničem. To, že si někdo píše deník o tom, jak s prezidentem Spojených států jezdil po lesních cestách, neznamená, že natočit o tom film je skvělý nápad. A už ani náhodou není ideální postavit drama zobrazující setkání dvou významných státníků na tak extrémně důležité zápletce jako: "Dá si hot dog, nebo nedá?" Příště prosím více politiky, více one-to-one momentů mezi králem a prezidentem a méně voiceoverů postavy, která po půl hodině z příběhu téměř vymizí. A ano, ten poměrně realistický pohled na významnou historickou postavu, který se nebojí ukázat i stinné stránky její osobnosti, můžete zanechat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bill Murray exceluje. Laura Linney exceluje. Většina herců hraje velmi slušně. Se zbytkem nenápadného filmu je to už horší. V Británii byl mezi filmaři vždycky zájem o královskou rodinu. V Americe zase diváci vždycky slyšeli na vyprávění o slavných prezidentech. Ať už z pohledu propírání jejich excesů, tak i hrdinských zásluh. Královský víkend spojuje obé. Jen se nám kapku zadrhává. Nebýt Murrayho, bylo by zle. Právě jeho šibalský úsměv i vážná tvář v těžkých předválečných chvílích jsou hlavním tahákem filmu režiséra Rogera Michella, který nejednou v minulosti dokázal solidně nudit. Tady je přesně v pozici toho, který divákovi leccos neumí prodat, po jeho posledním příspěvku tak bude jeho režisérské menu stejně průměrné, jako doposud. Výsledek jako objektivní životopisný snímek to neobstojí, jako milé retro jakbysmet! Slabé tři hvězdy.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Auto, ktoré Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) riadi so špeciálnymi ručnými ovládačmi, je Ford Phaeton z roku 1936. (Spilvo)
  • Vo filme sa večera konala 10. júna 1939, a hoci to v ňom vyzerá, v skutočnosti tej noci spln nebol. (Spilvo)

Reklama

Reklama