Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor Viktor Bláha, hlavní hrdina veselého příběhu, si rád vymýšlí bláznivé historky a rád se baví na úkor svého okolí. Až jednoho dne narazí na roztomilou dívku, která má fantazii ještě větší než on a dokáže s ním držet krok… Komedie režiséra Martina Friče Roztomilý člověk vznikla podle románu F. X. Svobody "Kašpárek". Režisér Martin Frič do hlavních rolí obsadil tehdy již slavný originální komický pár – Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Byli pro režiséra zárukou vysoké herecké úrovně i diváckého úspěchu. Osvědčili se mu již v komediích Eva tropí hlouposti, Kristian a Hotel Modrá hvězda. Roztomilý člověk byl bohužel jejich posledním setkáním před kamerou. V příjemné a vkusné veselohře si s chutí zahráli také Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Jaroslav Marvan a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (9)

Nataša Gollová

  • Získala Národní cenu za herecký výkon. Cena byla udělena k 28. 9. 1941 ministrem Jaroslavem Kratochvílem na návrh zvláštní poroty v peněžité výši 5 tisíc korun československých za vynikající herecké výkony, zejména v roli Zuzanky z filmu Hotel modrá hvězda, plné jiskřivého humoru, za citlivou kresbu pubertálního mládí v postavě Heleny z filmu Pohádka máje, dále za roli přítelkyně Poldy z filmu Roztomilý člověk a konečně za roli dcery Mařenky z filmu Rukavička, se zvláštním důrazem na mnohotvárný psychologický rejstřík všech hereckých postav ve filmu. (NFA)

Drahé tety a já (1974)

  • „Drahé tety“ Nataša Gollová a Eva Svobodová se setkaly již za války v komedii Roztomilý člověk (1941). Společně také působily v Městských divadlech pražských a pojilo je celoživotní přátelství. (Olík)

Slovo dělá ženu (1952)

  • Ve filmu osloví kolegové Ludvíka Zacha (Oldřich Nový) "roztomilý člověk", čímž naráží na stejnojemnný snímek Roztomilý člověk (1941), ve kterém Nový ztvárnil hlavní roli. (kosticka7)

Reklama

Reklama