Reklama

Reklama

Takoví jsme

  • USA We Are What We Are (více)
Trailer 2

Zdánlivě spokojená a laskavá rodina Parkerových byla vždy uzavřenější, než je zdrávo. A má k tomu dobrý důvod. Za zavřenými dveřmi totiž vládne svým potomkům patriarcha Frank pevnou rukou a je odhodlán udržovat starobylé rodinné tradice stůj co stůj. Když jejich oblast zasáhnou přívalové deště, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat a Frankovy dcery Iris a Rose jsou nuceny převzít povinnosti, které nejsou pro jejich rodinu úplně běžné. Nejdůležitější úkol, s nímž se dívky musejí vypořádat, spočívá v servírování masa – ovšem nikoli takového, které je v místním obchodě běžně k dostání. A protože neúprosný liják nepřestává zaplavovat jejich městečko, místní úřady začínají odkrývat stopy, které vedou k tajemství, jež se Parkerovi snaží dlouhá léta držet v tajnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (105)

ambron 

všechny recenze uživatele

We Are What We Are sa spočiatku javí ako predlhá nuda, ale to len režisér rafinovane necháva vstúpiť diváka do sveta podivnej rodinky, až ho dovedie na samý koniec hrôzy. Filmu nejde neuprieť prvotriednu filmárčinu, sympatické postavy dievčat či vynikajúcu gotickú atmosféru, ale chýbalo mi tam o kúsok viac napätia. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jima Mickleho po Stake Land považuju za jednu z nejvýraznějších nadějí amerického nezávislého hororu, ale tímto mdlým kanibalským dramatem teda poměrně silně zklamal. Jasně, je to lepší než mexický originál, ale v tomto případě stačilo nebýt naprostou sračkou, takže laťka byla proklatě nízko. Řemeslo Mickle ovládá, to už je odzkoušeno. We Are What We Are zklamává jinde - jeho svět a především postavy nepůsobí vůbec živě, nevyvolaly ve mně ani náznaky zájmu o ně. A to je překvapivé, protože zrovna zájmem o postavy si mě získala (taktéž pomaloučká) Stake Land. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Totální kanibalistický brutál! Musím uznat, že mě to vážně dostalo do pozice, kdy mi bylo až špatně, což mě nebylo ještě z žádného filmu. Tady je to ztvárněno opravdu bez cenzury a s detaily všeho. Dvě nevinné blondýnky mě naprosto překvapily a uchvátily. Navíc, tak klidná a příjemná hudba je opravdu povrchní vůči celému děj. Nevím, co víc dodat. Asi téměř nejlepší kanibalistický snímek ever. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Spíš bizarní rodinné drama s tíživou deštivou atmosférou, než horor. To je na jednu stranu dobře, mimo závěrečných minut se vyhýbá klišé, ani se totiž nesnaží za každou cenu šokovat co nejkrvavějšími scénami, a místo toho vcelku dobře pracuje se všemi postavami. Na druhou stranu se scénář příliš opírá o atmosféru, která sice chvílemi funguje, ale ne dost silně na to, aby film nějak výrazněji bavil. Naštěstí však vyloženě nenudí a ve svém pomalém tempu pomalu odsýpá až k sexy konci. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Umírněný horůrek o jedné navenek obyčejné rodině, kterou však tíží strašlivé tajemství. Hodně pozvolné malování atmosféry v první polovině, kdy jsme se jen z náznaků mohli dohadovat, co Parkerovi vlastně skrývají, bohužel značně uspávalo; až pak se dostalo na pár chuťovek, úvahy o 4. hvězdě ale vzaly za své v úplném závěru, "šokujícně" popírajícím dosavadní chování obou dcerušek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení trvalo 26 dní. Stejně jako režisérův předchozí film Stake Land (2010) se natáčelo v Catskills Mountain na severu státu New York (Rob Roy)
  • V 83. minúte, keď otec číta v Andersovom (Wyatt Russell) mobile SMS od doktora (Michael Parks), nečíta žiadnu SMS, ale dopredu napísanú poznámku v pripomienkovači. Zároveň si je možné všimnúť, že telefón je bez signálu. (gfrusvk)

Reklama

Reklama