Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (670)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Advokát se nějakým neznámým způsobem zapojí do obchodu s drogami a vy netušíte proč. Všechny vedlejší postavy jsou do onoho obchodu nějak namočené a vy nemáte ponětí jak. Ne, teď nepopisuju prvních patnáct minut filmu, ale moje schopnosti analyzovat příběh po návratu z kina. Cormac McCarthy napsal scénář, ve kterém každá z postav mluví v metaforách, a ať už je to vlivem toho, že můj mozek vzdal po dvaceti minutách snahu dešifrovat je, nebo ať už je to tím, že jsou prostě bez vysvětlujícího komentáře autora rozluštit nejdou, pravda je taková, že ze synopse jsem se toho o o Konzultantovi dozvěděla víc než za dvě hodiny strávené jeho sledováním. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dnešní lidi ten film nepochopí. Má působit hluboce, ale natočený je strašně povrchně. Což má za následek napjaté tření mezi oběma plochami. Konzultant ukazuje jak moc hollywoodský Scotův styl je. McCarthy napsal scénař, který se vymyká všem standardům, bohužel se už nepostaral, aby režisér do snímku vnesl ono potřebné podobenství. Pro něco takového je vhodný někdo jiný, Nicolas Winding Refn mi vychází jako jeden z nejvhodnějších kandidátů. Scottův styl sám o sobě mi ale sedí, tak jsem to dokázal jakž tak překousnout. Herecké obsazení, které dal dohromady je obdivuhodné, ale jde možná proti typovým proporcím samotných herců. Fassbender je až netradičně hodný, to zlo o kterém se mluví spočívá jen a pouze v chamtivosti a domýšlivosti. Pitt je fajn, místy trochu křečovitý. Reinier Bardemovi vůbec nesedí, nehraje ho špatně, ale typově je úplně mimo. Penny Cruz by potřebovala být mladší a bláznivěji zamilovaná, ale příliš se tu nevyskytuje. No a pak je tu Malkina Cameron Diaz. Obludná vypočítavá mrcha a asi druhá nejdůležitější postava. McCarthy snad ještě nenapsal silnější ženskou postavu. Diaz se jí chopila se ctí. Svině umí, ale Angelina by sem seděla víc. A dostáváme se k největšímu problému a tím je přístupnost. Konzultant sice chytře bruslí po hraně přístupné pro děti od 15ti let, ale tak je všechno to vraždění a sexuální pnutí příliš sterilní. Scéna s Ferrari je zvláštní a dobře podaná, ale nemá ten potřebný šokový efekt, o kterém postavy mluví. Jakékoliv mučení je tu jen odvyprávěné. Může jít o umělecký záměr, ale snímku to krade uvěřitelnost, mrazivost. K čemu jsou vypiplané dialogy, které reflektují zkázu a smrt, když je téměř neviditelná. Konzultant není špatný film, jen je příliš divný než aby se líbil. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(22%) KONZULTANT je opravdu brak jak vyšitý. Jako uznávám, asi se to snaží vypadat inteligentně a Scottova režie vizuálně nevypadá nejhůř, v akci se tu najde pár zajímavých úmrtí, ale to je tak vše. První hodinu se tu nic neděje, jen se tu mísí jedna konverzace za druhou, v ději se divák ztratí hned. Nepřetáčel jsem to, vydržel jsem to až do konce, tak jako tak je to ale velká ztráta času. Herecké obsazení je opravdu pestré, ale nikdo mě zvlášť nezaujal. Možná v jedné scéně Javier Bardem. Pak možná brad Pitt nebyl špatný, ostatní jsou tu jen doplněním jmen na plakátku včetně hlavního herce M.Fassbendera, kterého mám rád, ale zde měl úplně zbytečnou a nezajímavou roli. Hudba? Té jsem si ani nevšiml. Takže, jak už jsem říkal, pár drsných a zajímavých úmrtí mě tu zaujme, jinak je to opravdu ztráta času. Dost diváků film nepochopí. To i já jsem měl co dělat abych to alespoň z 80% pobral. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ted jsem si přečet komentář soudruha KarlaR a fakt se nedivím, že tzv. českou kritickou obec tady nebere nikdo vážně. Opravdu miluju ty prohlášení jménem lidu aneb nostradamus v akci "Kdyby u toho bylo Tarantinovo jméno, lidi by podle mě remcali o dost míň." No, ale jsem plnej obdivu ke KarloviR jak to vše chápe a díky své obdivuhodné bystrosti nepotřebuje nic polopaticky vysvětlit, na rozdíl ode mně, filmového supertupce, kdy mně v tomhle filmu spousta věci přišlo v duchu 1 + 1 = 3 a herecký výkony tak drtivě převýšily cokoli ostatního. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože je film neskutečně ukecaný a skoro na konci každé povídací scény mezi dvěma postavami se u mě dostaví WTF moment, tak i přesto mě film dokázal neskutečně zaujmout. Akce je minimum, ale když na ni dojde, je přímo ukázková a nakonec i ty dialogy jsou chytře napsané, přestože z nich občas trčí nějaký ten "mimořádný" spisovatelský obrat. Co ve filmu funguje na jedničku je zcela určitě Brad Pitt, nevím jak to ten chlap dělá, ale každá scéna s ním (jsou po hříchu jen 4) je mimořádná. Cameron Diaz je nesympatická svině, Javier Bardem jakýsi navoňaný trouba, Penelope je jen hezká ozdoba a Fassbender tak nějak tohle celé spojuje. Přestože v první hodině se člověk dost přemáhá aby tuhle šarádu nevypnul, nakonec to celé překvapivě funguje. 70% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • Keď sa blíži policajné auto na ceste k nákladiaku, zastaví uprostred cesty. Na konci scény - prestrelky - už stojí na pravej strane cesty. (De Large)
  • V poslednej scéne, keď sa Malkina (Cameron Diaz) zhovára so svojím bankárom, pri pripíjaní chytí svoj pohár šampanského za jeho kalich, avšak vzápätí pri zábere na ňu ho drží za stopku. (SaraF.)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama