Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (670)

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že se od režiséra formátu Ridleyho Scotta dočkám tak nudné podívané. Ovšem problém není ani tak ve Scottovi, jako spíše ve scénáři Cormaca McCarthyho. Ten nás vodí filmem, aniž by dal tušit role jednotlivých postav v obchodě s drogami a předhazuje jeden utahaný pseudofilozofický dialog za druhým. Asi nejlépe vystihl pocit z filmu vedle mě sedící divák, který si spokojeně pochrupoval… Ale abych jen nekritizoval, svým výkonem mě opět velice potěšil Javier Bardem (ten pán mě baví čím dál tím víc). A film také nabídne jednu nezapomenutelnou scénu, která mi v hlavě bude strašit ještě hodně dlouho :-) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ridleyho Pain and Gain, který mi kupodivu sedlo. Fakt nepotřebuju všechno polopaticky vysvětlený (základní situace mi přijde dost jasná, stejně tak její vývoj) a jako série zvrácenejch dialogů to funguje výborně. Kdyby u toho bylo Tarantinovo jméno, lidi by podle mě remcali o dost míň. Takhle se Konzultant bohužel zapíše do dějin jako svěží a příjemně jiná gangsterka, která ale většinu lidí úspěšně zdeptala do bezvědomí. Já teda místo nelogickýho paskvilu dostal napínavej biják velice chutnýho ražení, kde wtf momenty spíš přidávaj na zážitku, než aby mu ubíraly. Ale takovejch šťastlivců asi bude minimum, no... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Scénář na úrovni studenta FAMU, nebo ještě hůř: scénář na úrovni pedagoga FAMU (zdravím Jarchovského)! Takový ten film, kde každou větu odhadnete dopředu, stejně jako pointu každé scény. Tezovité, vykonstruované, přitom nevysvětlené. Ani jsem přesně nepochopil, co vlastně ten Fassbender dělal, tím míň proč se dostal do potíží, do jakých se dostal. Režijně jen rutinní. Jo a důležitá rada na závěr: Svůj film nikdy nemůžete zakončit scénou, v níž Cameron Diaz odhalí, že je velkou femme fatale a začne trousit moudra, to prostě nejde, pokud neděláte komedii nebo parodii. V důsledku toho a mnoho dalšího nejde brát tenhle film vážně, protože je buď trapný, nudný, nebo oboje a je to vina především Cormaca McCarthyho a v závěsu samozřejmě režiséra bez špetky soudnosti velící svěřený text nějak korigovat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od každého filmu R. Scotta očakávam dokonalosť, ale posledné roky akoby nebol vo svojej koži. Výborne sa pozerá na hereckú zostavu, každý odviedol slušnú robotu, ale film sa hlavne v prvej polovici strašne vykecáva a všetko tu žiari sexuálnym zdravím...C. Diaz som nikdy nemusel a možno práve preto som jej tú mrchu veril. Navyše bonus s roztiahnutými nohami a prilepenou "mačkou" na čelnom skle ma rozosmial. Na chvíľu som si predstavil moju manželku na našom, popri BMW, skromnom aute. Druhá polovica začína byť hustá, poteší i B. Pitt v menšej a asi najlepšej roli. Super scéna s obojkom v závere... Chcelo to viac pritvrdiť, menej kecať, pridať pár zmysluplnejších scén a lepšie zdôvodniť konanie niektorých postáv. Jednoducho na tak zvučné mená je tam až priveľa chýb, ale s tak dobrou hereckou zostavou si to i tak užijete. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pět velkých hereckých jmen, za kamerou ostřílený Dariusz Wolski a legendární Ridley Scott a ve finále nakonec nic, kvůli čemu bych si pro tuhle zvláštní látku měl rezervovat místo ve své stále se scvrkávající paměti. Scénář je nabubřelý, pseudointelektuální, přitom moc nefunguje. A není to jenom tím, že je obalený rádoby vychytralými kecy. Tvůrci moc neví, co udělat s prázdnými, nezajímavými postavami. Brad Pitt tak nebude milovat ostrou strunu, Cameron Diaz si naopak ráda polonahá zajezdí po čelním skle auta. Být možná soustředěnější a chtít číst mezi řádky, ocenil bych jako celek víc, ale mně z toho prostě vypadlo exhibování, které je bez pointy ukončené a někdo se nám zoufale snaží dokázat, jak nezařaditelné to celé vlastně je. Takže kdo to nakonec odskáče? Obávám se, že hlavně divák. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • Postava Malkiny, kterou ztvárnila Cameron Diaz, měla být podle scénáře z Argentiny, Cameron však své pasaže odříkala s barbadoským přízvukem. (Dr Lizal)
  • Natáčení bylo přibližně na dva týdny přerušeno. Důvodem bylo úmrtí Tonyho Scotta, britského režiséra, producenta a zároveň bratra Ridleyho Scotta. Ridley Scott pauzu strávil s rodinou zesnulého bratra. (Dave_ff)
  • Filmové spoločnosti sa snímke venovali od 16.4.2012 do 31.3.2013. Samotné natáčanie prebiehalo od 30.6.2012 do 5.10.2012. (De Large)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama