Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 4
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 4

Recenze (143)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po 5. díle - velmi zajímavý seriál, který mi vůbec nevadí svým obsahem, ale spíš pomalým tempem. Všechno se to moc vleče a i z vtipných věcí se potom ten vtip vytratí. Takže takové 3 možná 3,5*. Sešla se tu parta prapodivných holek. Úprava - konec série - zvyšuju na ty 4*, je to příjemný seriál, který vyniká zajímavou skladbou postav a jejich specifickým chováním, některé díly jsou skvělé, některé slabší. Především některé postavy přímo nechápete a jsou vám až protivné třeba jako Adam a někdy i hlavní hrdinka Hannah. Za to hodně sympatická je postava Marnie, neskutečně zajímavá je Jessa a Shoshanna je prostě strašně divná, ale naprosto tam zapadá. Je to dalo by se říci i trochu reálné, jeden z mála seriálů, kde najdete všechny typy lidí bez jakéhokoliv obalu, prostě takoví jací jsou, v tom je asi to kouzlo seriálu. Vcelku se i těším na druhou řadu, ale pořád mě to až tak hodně nezaujalo, ale oceňuju kvality seriálu. Konec 2. série:No tak tímto si celý seriál pohoršil. Je to ještě víc praštěnější, než byste si dovedli představit a dokonce jsem se místy i přistihla, že jsem raději pokukovala po knížkách, než sledovala obraz. Čili snižuju zpět na ty 3*, které tomu fakt odpovídají. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

V době supermoderních seriálů plných záhad, akce, šokujících zvratů, nebo alespoň dramat vyhrocených na ostří nože je potěšující, že všeumělka Lena Dunham (created by, written by, directed by, starring) přispěla svojí troškou do televizního mlýna seriálem, který jde docela jinou cestou, aneb o normálně nenormálním životě čtyřech twentysomething holek. Neurotická lajdácká baculatá Hannah má tendence neustále všechno analyzovat a vztahovat na sebe, britským přízvukem mluvící dobrodružná Jessa zase neřeší nic, dokud už opravdu nemusí, její plachá sestřenice Shoshanna je ještě ve dvaadvaceti pannou, a kráska party Marnie, jediná ve stabilním dlouholetém vztahu s milujícím partnerem, je k smrti znuděná. Všechny čtyři řeší sex (mimochodem velice sympatickým způsobem, a sice ukazují, že to není vždycky jenom dokonalý a strhující animální zážitek, ale často je to hodně ujetý, mnohdy všechno, jenom ne rajcovní, a sem tam je to taky pěkná otrava) a lásku, vztahy a práci, bydlení či nedostatek peněz, a sem tam deptí nad svými špeky nebo špatnými rozhodnutími. Tolikrát řečená podobnost se Sexem ve městě tam samozřejmě je, jenže zatímco SATC se věnoval především vztahům, nadneseně, a navíc z pohledu čtyřech profesně už úspěšných čtyřicátnic, u kterých spokojenost v partnerském životě byla to poslední, co chybělo ke štěstí, holky z Girls, kterým svítí na čelech obří nápis LOSER, ani ještě nevědí, kde by měli na cestě za svým štěstím začít. Asi jako když se po půl roce rozhodnete konečně uklidit tu hromadu hadrů, co se vám nastřádala v koutě pokoje, ale mezitím jste si nakoupili oblečení nové, a tak to jaksi není kam dát. Co začalo trochu nejistě, s postupem času přerůstá v nejpřesnější televizní zrcadlo mojí generace, a ač bych to během nějaké druhé série určitě netipoval, nakonec i velkou srdcovku. Děkujeme, Leno. 1. sezóna - 4*, 2. sezóna - 3*, 3. sezóna - 4*, 4. sezóna - 4*, 5. sezóna - 5* 6. sezóna - 5* ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejdivnější seriál ever! Odehrává se to sice v současnosti, ale kdyby občas holky neprohodily zmínku o facebooku nebo netweetovaly, vypadalo by to spíš na prekérní osmdesátky - jen ta podnikavá dívka chybí. Navíc se jedná o seriál se spoustou hodně divného sexu, takže představy o normálním a harmonickém vztahu opět berou za své! PS: Jemima Kirke je skutečně poník! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a tak trošku zjevení zároveň. Pár prvních dílů jsem se chytal a teď už se jen vezu na vlně nadšení, blaženosti a těžké, seriálové závislosti.  Moc dobře to o sobě vím. Jsem hloupý a povrchní uživatel. Stačí mi pár pěkných dvacítek, spousta holčičího tlachání, sem tam nějaký ten ujetý sex a hned tasím známku nejvyšší. Tohle je přesně ta kombinace, která na mě platí a nakonec jsem vlastně moc rád, že jsem se narodil s takovým filmovým (ne)vkusem. Ve svém věku už se mi asi těžko změní a pokud to tak půjde dál, nemám se vlastně ani za co stydět. ( oblíbené postavy: Hannah, Marnie, Jessa, Adam, Shoshanna, Ray) ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak po zhlédnutí první série musím říct, že jsem hodně příjemně překvapená. Žádná další pitomost s přestárlýma modelkama v roli mladých holek, který předstíraj, že maj nějaký problémy. Lena Dunham je úžasně opravdová a svá herečka, která se nestydí za svůj vzhled, ačkoliv ho tu spousta lidí kritizuje. Myslím, že je to krok kupředu, protože jen skrze opravdové lidi (hlavně ženy) na obrazovkách je možné zase změnit aktuální hodně přísný ideál krásy, který je patrný z každého billboardu nebo reklamy. Kromě toho mi také sednul Lenin humor a musím jen obdivovat, co byla schopná ve svém věku vytvořit. Samozřejmě moje nadšení z tohoto seriálu pramení i z faktu, že jsem ve stejné věkové skupině jako hlavní postavy a řeším prakticky stejné problémy:) ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Jména čtyř hlavních postav Hannah Horvath (Lena Dunham) , Marnie Michaels (Allison Williams), Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet) a Jessa Johansson (Jemima Kirke) jsou aliterační. (zuza99)
  • Producent Judd Apatow se nechal slyšet, že by seriál mohl pomoci mužům lépe pochopit myšlení žen. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama