Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

F.man 

všechny recenze uživatele

V nejlepším slova smyslu klasická komedie s Vlastou Burianem třicátých let. Vlasta se svým typickým hlasovým projevem, nešikovností a genialitou jak má být. Škoda poslední třetiny filmu, kde se trochu vytrácí Burianův styl a postava Hadimršky dostává trochu méně prostoru, protože bych neváhal ani s pátou hvězdou. Přesto, jedna z nejlepších komedií 30.let českého filmu. Já jsem pane veselý a hravý jako dítě. Já si vyhraju s lítkem od tramvaje celý vodpoledne, ale jak jsem ve službě, tak jsem čuba baskervilská ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Komplikované vybírání nevěsty či milenky mezi kočkou Mici a psem Astou, které pořádně vyšperkuje svými hláškami Vlasta Burian. Píseň o Hadimrškovi je ale časem vlezlá. Mezi prvními zvukovými filmy ale naprosto vyniká, podobně kvalitní filmy přicházejí podle mého až o několik let později. Musím také přiznat, že tehdy třicetiletému Jaroslavu Marvanovi jeho roli naprosto věřím. A ponaučení na konec? Všechno zlé je pro něco dobré a když svou prostopášností zchudnete, tak si najděte bohatou nevěstu :-) ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Burian naprosto perlí a táhne celý film způsobem, že to přesahuje všechny mezky! Jeho kvality ční nad kvalitami scénáře i výkony většiny ostatních asi tak o dvě třídy. Film balancuje mezi němou groteskou a zvukovým filmem a je mozna v nejakych mistech jednoduchy a primitivni. Ale Burian se tady naprosto utrhl ze řetězu a minimálně v první půli filmu je jako neřízená střela, která všechny v dosahu zasypává skvělými hláškami a fóry. Všechny nedostatky filmu vyvažuje jediný člověk, který tu naplno ukazuje, proč je právem nazýván králem komiků. 70 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hadimrška je velmi lehká komedie, žádná filozofie nebo skryté poselství. Vadí mi, že se postavy ve filmu chovají jak blbci a my nevíme proč, motivy jejich jednání jsou neznámé. Burian sice perlí, ale jeho silné roky ho teprve čekají. Na dobu svého vzniku určitě nadprůměr, jinak ale mají Lamač i Frič na kontě mnohem zásadnější kusy. 80% ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Komedie na kterou se vždy rád znovu podívám, i když patří mezi ty slabší burianovky :) Hvězdné obsazení, překrásná atmosféra a pěkné písničky. Přesto film stojí hlavně na nepřekonatelném Burianově hereckém umění. Co bych filmu asi vytkl je možná až moc afektovaná Meda Valentová, osobně si myslím,že třeba Mandlová by postavu hýčkané přítelkyně stvárnila lépe. Takže na závěr- vyjímečná komedie s úžasnou atmosférou, která svou kvalitou daleko přesahuje všechny nové české superkomedie které se pravidelně objevují v kinech :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)
  • Poprvé na filmovém plátně herečka Světla Svozilová. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno