Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

packa

všechny recenze uživatele

Nevidím rozdíl mezi zahajovacím ceremoniálem Olympijských her, československou spartakiádou nebo třeba Světovým festivalem mládeže a studentstva v Pchjongjangu. Stejná šaškárna - účinkující, s křečovitým úsměvem ve tváři, několik hodin křepčí podle předem daného scénáře a z tribuny to vše důstojně sledují papaláši... Vydržel jsem to sledovat nějakých patnáct minut. Stačilo! ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zahajovací olympijský ceremoniál, aspoň tedy do současnosti (2012). Už počáteční přerod krajiny během průmyslové revoluce hodně zapůsobil, a ukázky britského humoru (Bond, opravdová královna, Mr. Bean...) nasadily korunu. Taktéž zapálení ohně bylo originální a symbolika okolo samotného finálního ohně byla skvělá. Škoda jen, že zbytek vyplnily méně kvalitní (tím myslím 3-4*) scény, jako postelová scéna, scéna s mobilem... Ne že by to bylo špatné, ale přišlo mi to jako zbytečné natahování. Boyle má skvělý smysl pro detail, v každý okamžik si každý ze stovek herců na place hrál svou roli, bez ohledu na to, že ho nevidí žádný z přítomných diváků a po většinu času ani žádná z kamer... 85% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zahájení se mi moc líbilo. Pan Boyle to pojal jako film s obrovským nadhledem. Hrála krásná hudba, některé pasáže byly pastvou pro oči a některé hýbaly s mojí bránicí. Daniel Craig si přišel vyzvednout královnu. A naprosto nejkouzelnější byl výstup Rowana Atkinsona ve Vangelisově božské hudba, která zazněla ve filmu Chariots of fire. Bohužel si svoji vlajku neslo příliš mnoho zemí, a tak jsem to zkrátka nevydržel, proto dávám * dolů. Druhý den jsem v přijatelném čase prospanou část dokoukal, takže jsem o nic nepřišel. 3* ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Hudební výběr super, docela jsem se bavil tím, že jsem znal hodně skladeb, a moderátoři jen tak útrpně mlčeli, protože neměli páru co to tak může hrát. Takže za Davida Holmese velkej dík, stejně jako za Prodigy, Blur a spousty dalších... Velkej mínus za absenci byť jen pár tónů od Depeche Mode. Jinak super, technická revoluce bomba a popkulturní pasáž taky pecka!! Atkinson svoje hraní hodně odfláknul a i konceptuálně mi tam vůbec nesedl a relativně tak pohled na zahájení pokazil (naštěstí jsem ho - Beana viděl až ze záznamu, protože zrovna když byla ta jeho scéna, přecházel jsem z baru domů....) ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle to zvládl výborně! Nádherný pohled dívat se na anglický venkov, jak se pomalu mění v průmyslovou továrnu, a ukované olympijské kruhy se poté ve vzduchu propojí. I ukázka nejrůznějších hudebních stylů měla šmrnc. Všechny celebrity (David Beckham, Královna, Daniel Craig, Rowan Atkinson atd.) tam byly, takže naprostá spokojenost. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Pro diváka nebyla účast na ceremoniálu levná záležitost, nejlevnější lístky stály 20 liber, což je v přepočtu 650 kč, ty nejdražší pak 2012 liber, tedy více než 65 000 kč. (MikeCool)
  • Zahajovací ceremoniál sledovalo prostřednictvím živého vysílání České televize 861 tisíc lidí, což předčilo sledovanost ceremoniálu předchozích olympijských her v Pekingu, který u nás vidělo 780 tisíc lidí. (FIBO)

Reklama

Reklama