Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Recenze (72)

joehot 

všechny recenze uživatele

Poutavé je porovnání Tron: Povstání s komiksovou-superhrdinskou tvorbou. Právě z komiksů (případně filmových adaptací komiksů) seriál vychází více, než je na první pohled patrné. Beckova revolta v některých epizodách připomíná Batmanovu stráž nad Gothamem, jeden díl nápadně připomíná finále Nolanova Temného rytíře (2008). Jindy naopak Beck v obleku a helmě renegáta zachraňuje dámu v nesnázích, již zná i ve svém civilním životě, a je zcela patrné, že se do Renegáta zamilovává, zatímco s Beckem ji pojí pouze přátelství (tak jako Lois Laneová se Supermanem/Clarkem Kentem). V některých bojových sekvencích pak snaha o frikulínský styl vyjadřování (hlášky) hlavního hrdiny evokuje Spider-Mana. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů posledních let a pro mě, jako fanouška Trona, splněný sen. Skvělý příběh doplňuje povedená animace a dabing postav. Plus ta bombastická hudba, radost poslouchat :). Hodně zamrzí, že jsme se doteď nedočkali pokračování. A to přitom dneska vzniká tolik nekvalitních seriálů, které si jedou 20 sérií bez problémů. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Film Tron mě nudil a Legacy mě zklamalo. Uprising si z filmů bere všechno dobré a přidá pár seriálových neduhů, ale je to nejlepší, co pod značkou Tron kdy vzniklo! Vizuální pojetí se drží předobrazu z Legacy a i hudba se jí velmi příjmeně podobá (Joseph Trapanese už spolupracoval na Legacy). Akce je výborná, svižná, akční a dobře natočená. Mínusem jsou jen časté seriálové výtky: řada nezajímavých postav, některé zbytečné epizody a dějové linie. Uprising ale výborně plyne a baví, diváku tak ani nevadí celkem pomalý posun hlavní dějové linie. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál z Tronova univerza. Vkusně doplňuje film Tron:Legacy a animace je super - libí se mi po technické stránce i stylizací (i když ty postavy by mohly být trochu hladší). Typově je to podobné Star Wars: Clone Wars (které se mi taky strašně líbily). Vede k zamyšlení, pobaví svižnou akcí i vychytávkami a neodradí trochou patosu. Upravený soundtrack filmu se taky velice povedl. Nemůžu jinak, než za 5* ()

Perth 

všechny recenze uživatele

F*#king YES! Frisbee nikdy nevypadalo tak cool. :D Už jen z prvních tří dílů (mimochodem pilotní kousek byl neuvěřitelný) můžu bez problému určit, že půjde o jeden z mých nejoblíbenějších animáků vůbec. Samozřejmě, jako u všech Tronů jde o designovou masturbaci výtvarníků, mimo perfektní vizuál a úžasný sountrack postavený na hudbě Daft Punk z Legacy ale musím vypíchnout i unikátně pojatou akci, solidní (půlky svírající) drama a decentní námět (ono všechno to vžuumm, bzzzzt, prásk má za sebou myšlenku :) ). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Olivia Wilde si zopakovala roli Quorry, tentokrát samozřejmě pouze formou dabingu, z filmu TRON: Legacy 3D (2010). Její postava se v Tron: Povstvání objevila v šestém díle nazvaném "Isolated". (Caszidy)
  • Vzhled postavy Dysona (John Glover) nebyl na rozdíl od ostatních postav vytvořen podle původního dabéra, ale podle herce Johna Hannaha. (Adasin)

Reklama

Reklama