Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU NĚJAKÝ NEKLIDNÝ…" /// V týhle době se mladí s ničím neserou. Mluvěj jak jim rypák narostl a šukaj kde chtěj (když na to maj, tak třeba v autě). Starýho Vorla syn propaguje zdravej životní styl a Mádl… no, ten ne. Ptákovina pro mladý, který ještě vobčas zajdou do školy, nebo se radši vycákaj na zeď, ve který je nejftipnější povzdech chlapa v letech ,,NO TAK JSEM ČURÁK!“ Ale nejspíš si tady každej najde to svoje. Hezký je, že se Vorel nejebe s žádným patetickým koncem a prostě to po 75 minutách utne (řekni jim, ať si to tam nahoře vopravěj, zbytečně tou dýlkou vodrazujou…). Žádná sláva, ale s holkama to vidíme na trojku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Náčelník mi dal za úkol chytit writera. A já kurva nevím, kdo to je! 2.) Jsem TOY (zvládnu akorát tak BOMBING). Mám nějakou SKETCH A rád bych byl FRESH. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Analýza kurvizmu. Sonda debilizmu. Dokumentácia sebadeštruktizmu. Hodnoty zostali, hrdinovia tiež. Veci majú tendenciu sa neustále opakovať. Na hodnotách táto spoločnosť nestojí. Stojí na na zlomyseľnosti a podvádzaní. Ale aj napriek tomu sa darí Vorelovi nachádzať emócie a pravdu, kde by ju málokto čakal. Nie je to film o nihilistoch ani o pózeroch. Je to tak trocha zo života a pritom si to udržiava nadhľad a miestami si aj priznáva seba, ako určitý druh filmovej výpovede. Funguje to. Dobre sa na to pozerá. Josefíková mi do úlohy perfektne sadla. Vorela ml. mám stále radšej a Mádl funguje ako kopec krát pred tým. Funkčné, zábavné a určite sa to radí medzi generačné výpovede, ktoré o pár rokov budú pripomínať ako súčasnosť a jej systém fungoval. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud bych musel koukat další hodinu na Tomáše Vorla a jeho neherecké umění, tak bych s hodnocením šel ještě níž. Délka je hodně stravitelná a tudíž se to jednou zvládnout dalo, ale tím to hasne. Po druhé se Vejšce vyhnu obloukem, párkrát jsem se sice zasmál, ale jednička byla o stupeň lepší. Vejška je Gympl v jiném obale, což je místy dost otravné. Silné zklamání, čekal jsem více .. 4/10 = 40% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jo tak on se s někym porval, a ten někdo ho hned nato vyvlíkne z vězení? Wow. Just... wow! --- Tomáš Vorel je jiná liga. Ať je zrovna mladší, nebo starší - pořád jiná liga. První z nich leze před kameru (jako vždy) beze špetky hereckýho talentu a (protentokrát i) s porostem, za nějž bych se styděl dokonce i já na konci Movemberu; ten starší potom neni o nic moudřejší a nadále produkuje scénáře tak laciný, že u nich člověk fyzicky trpí (viz přetažená linka matky se synem a celá ta "Česko je na hovno, pojeďme všichni do zahraničí" póza). Tihleti dva umělci by si fakt měli nahlas zopakovat široko daleko nejlepší hlášku snímku - Nóó, tak jsem čůrák, no! - a konečně přestat točit. --- Jinak by to zřejmě bylo na dvě upocený (čti "gymplovský") hvězdičky, bohužel ani technická stránka tentokrát příliš nepodržela. Rádoby efektních zatmívaček a hip hopových popěvků tam bylo snad i víc než holek pro Mádla; což se aspoň mně osobně těžko rozdejchávalo. Přidávám se tudíž jen s jednou ne až tak povrchní hvězdičkou pro slečnu Evu, která si mě dodatečně ještě víc získala svym vystoupenim u Krause. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedničku miluju a považuju jí za jednu z nejlepších komediálně/dramatických satir dnešní doby.Komediální scény mají sílu a ty dramatické jsou výtečně mrazivé (např. Hanák je doslova odporný), takže jsem se pokračování docela těšil.Jen docela, protože Vorel starší má tendenci mršit svá kultovní díla zcela zbytečným pokračováním (Cesta do lesa je naprosto příšerná hippie blitka) u Vejšky to nedopadlo tak zle, ale žádná sláva to taky není.Z Kolmana se stal mrdák, takže všechno co mu nešlo v jedničce mu tady jde, veškerý humor stojí a padá s Mádlem.Všechny jeho hlášky, všechny scény jak bere fet a šuká kundy, to je jediný humor ve filmu a jediná dobře zahraná role.Josefíkovou nemůžu vystát už od začátku její zbytečné kariéry a chápu, že má Tom rád svýho syna, ale prostě hrát neumí, neuměl a nebude umět.Příběh je o ničem, zase se sprejuje, zase se zdrhá.Humor se vypařil jak pára nad hrncem a Vorel fňuká, jak je život těžkej a nefér, to ale my všichni víme.Ve filmu se nestane nic zásadního, co by nějak stálo za zfilmování.Postavy z jedničky skoro nejsou, citelně chybí ujetý školní kolektiv učitelů z Gymplu, Krumbachová je pryč a nic o ní nevíme, nic nevíme ani o Kocourkově bývalé Pavle.Hudba, další věc která citelně utrpěla, Vladímír 518 prostě není Wich a celej film jedou dokola tři vesměs otravné melodie, nejvíc mi chyběla drsná a všeříkající úvodní píseň z jedničky, kterou miluju.Ukázkový příklad prázdného pokračovaní, který pobaví snad jen pár scénami a smutným faktem, že ač je to ilm zcela průměrný, pořád je to řemeslně skvělá práce a Vorel jasně dokazuje, že mezi českými autory nemá svým způsobem konkurenci, ale strašně postrádá komplexní scénáře.Průměrný film, který byl ale jedním z 5 českých snímků, který jsem za posledních 10 let navštívil v kině.55%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Tomáš Vorel starší pôvodne pokračovanie nezamýšľal. Vďaka veľkému diváckemu ohlasu a obecne priaznivému prijatiu Gymplu sa ho však odhodlal natočiť. (Sufferer)
  • V čase uvedenia filmu do kín bol v skutočnom živote partnerom Evy Josefíkovej Jiří Mádl (Michal Kolman). (De Large)

Reklama

Reklama