Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ze všech 4 loňských Neesonových filmů, které jsem měl tu možnost vidět, je tenhle asi nejslabší, přestože jde stále o nadprůměr. A taky hodnotím snímek jako celek, ne Liamův výkon, ten byl zase kvalitní. Krom něho film může vsázet na hodně solidní atmosféru a dostatečně nosný krimi příběh. Je však škoda, že tu jsou rušivé prvky, které výsledný dojem kazí. Myslím tím především násilně naroubovaného kluka-parťáka (černocha bych fakt nečekal, ehm), náboženskou sekvenci (škoda, že ta kravka na pódiu taky neměla za chlapa dealera…) a pak maximálně klišoidní pasáž ve sklepě (u té jsem se už ani nevztekal, jak mám ve zvyku, jenom smál). A taky nemůžu dostat z hlavy tu scénu s přecházením dcerky, ta hudba byla prostě zvrhlá. Ale jak jsem naznačil v první větě, na ty 4* to ještě bude. „Nikdy jsem neviděl nikoho tak pevnýho.“ – „Pevnýho?“ – „Statečnýho.“ – „Nebyl jsem statečný. Jen opilý.“ ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dobroš, naozaj celkom dobroš, ALE... pretrvávajú vo mne pocity, že režisér mohol viac pritlačiť na tiesnivú atmosféru, ktorej sa miestami naskytovalo skutočne dostatok (videl som v nej veľký potenciál!!) a odobrať všetky scény s malým TJ-om (ich implementáciu do snímku považujem asi za najväčšie mínus a absolútne nedokážem pochopiť ich opodstatnenie). Ale nevadí, takmer dvojhodinový, napínavý thriller si ide "to svoje" a v podstate vás ani moc neohúri, no ani neurazí. P.S. úplne súhlasím s Enšpíglom. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle role Neesonovi sedla jako ušitá. Mám ho zkrátka raději jako rozervaného samotáře co spíše přemýšlí, než střílí a dokonce sem tam i dostane nakládačku než když hledajíc unesenou dceru láme vazy únosců kus co dvě minuty příběhu... Celkem mne zaujalo, že ač točeno 2014, je film protkán narážkami na dnes už zapomutou ,,hrozbu'' Y2K. Scénář byl asi staršího data... Trochu jsem nepochopil proč jako ač bejvalej polda a tedy stále na straně zákona se rozhodl pomoci drogovému bossovi a už vůbec jsem nepochopil postavu TJ... Asi bylo třeba z rasových důvodů v rámci korektnosti (Amíci jsou v tomhle mnohem dál než zblblá Evropa, tam byla ostuda bejt bílej již před 20 lety) přidat do filmu menšinu. Ať by byla postava barvy pleti černé, zelené, modré či oranžové, absolutně mi do thrilleru nesedla a celé to shazovala. Jinat to bylo zajímavé, napínavé a bavilo to! Ale je pravdou, že filmů s touto tématikou je hafo a nejde o nijak originální počin. A co bych určitě vynechal bylo notorikovo dvanáctero a s tím spjaté nepříjemné pauzy obrazu. Dávám ale i tak za 4 pytle. * * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak jsou v dodávce, jsou to jen těla." V době, kdy drogoví dealeři bojují proti únoscům svých žen a dětí, stojím vždy na straně poldy. A je mi jedno jestli zrovna chlastá nebo chodí na legendární sezení nevyléčitelných závisláků, protože přijatelnějšího hrdinu tento snímek zkrátka nenabízí. Já jsem si ty syrové procházky mezi náhrobními kameny prostě užil, ale pokud by to bylo v reálu, tak bych dealerům i únoscům doporučil, aby se vzájemně zahrabali a použili se jako hnojivo pro hřbitovní kvítí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Drsný a hutnou, potemnělou atmosférou prosáklý snímek, který zaujme jak svým příběhem, tak i tradičně dobrým Liamem Neesonem. Mysterióznost dodává filmu na poutavosti, čemuž vedle již zmíněných kladů napomáhá také vhodně zvolené prostředí. Vedlejší dějová linka s malým černouškem mi nikterak nevadila. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • V poslednej scéne filmu sa v pozadí newyorskej panorámy objavia budovy World Trade Centre. Budovy pre teroristické útoky z 11. septembra 2001 už nestoja, je to ale výrazný detail, ktorý režisér nezabudol zakomponovať. Aj keď bol film točený v roku 2014, jeho dej sa odohráva v roku 1999. (ma2sko)
  • Do role TJ-e byl zvažován Michael Iluma. (PanZahadnyCZ)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama