Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Genero 

všechny recenze uživatele

K čemu by měl obyčejný člověk doma pičítač? A proč by ho měl chtít ovládat nějakou chcíplou krysou? V dobách, kdy počítače sloužily výhradně k dávkování uranu v jaderném reaktoru nebo točily volantem Apolla 13 a stahování porna byla jen píseň budoucnosti, projevovali manažeři, zástupci manažerů i zástupci zástupců manažerů firmy Mezinárodní Obchodní Mašiny neobyčejnou krátkozrakost a každého novátora hnali bílou holí ze zasedačky. A pak přišly pan Úkoly a pan Brány, aby jim natrhli obvody. A o tom je tenhle zábavný, legrační, udivující a poučný film, který běžného obtloustlého ajťáka se zašpiněnými brýlemi, mastnými vlasy a lupy i ve vousech na poďobané tváři neurazí a normálního člověka jako já nenasere. Jeden něco ukradl, druhý něco ukradl, pak druhý ukradl tomu prvnímu to, co ukradl a první ukradl druhému to, co ukradl tomu prvnímu. A tak kluci z garáže zahájili éru osobních počítačů. Oba svině, zloději, lháři, sociopati, vizionáři, géniové a miliardáři. Jeden nenáviděl druhého a nemohli bez sebe žít. Dokážu si představit, že kdyby Stern ukradl scénář Pirátů ze Silicon Valley, mohl z filmu blowjOBS vzniknout poměrně skvělý biják. Možná. ()

Rendiss 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pokud člověk žije s přesvědčením, že Microsoft a Apple spolu nikdy nespolupracovali. Film mi ukázal, že Bill Gates je prachsprostý lhář a na myšlenku o Windows ho vlastně přivedl právě Apple Steva Jobse. Film je založen na faktech, který sebou nese celý počítačový průmysl po celém světě. Je hezký dívat se na „dokument“ o tom, jak nejbohatší člověk planety kradea zároveň vzniká největší síť s počítačovými programy v USA. Apple měl jen ten problém, že se na evropský trh dostal až po Microsoftu, to z něho udělalo slabší a nechtěnější součást počítačových sestav. Na film jsem se díval kvůli doporučení od kamarádů, když jsme se jednoho dne bavili o „The Social Network“ a musím říct, že ten příběh si je dost podobný, asi to holt jinak v tomhle průmyslu nejde. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda ani Applu ani Microsoftu, je mi to celkem jedno, pže tomu stejně nerozumim:D, a nevim, jestli je děj fakt pravda, ale ukázat Jobse jako cvoka a Gatese jako zloděje - to chce odvahu. Za ni, za skvělý hlody a za přiučení se něčemu, jak to tenkrát bylo a začalo a jak ještě nedávno se žilo pro nás už nepředstavitelně - za to všechno zaslouženejch 20 cípů:) ()

packa 

všechny recenze uživatele

Děkuji autorům snímku, že mě připravili i o ty poslední zbytky úcty, kterou jsem snad ještě choval k velkému Billovi. Fakta jsou mi sice dávno známá, přesto jsem měl problém se orientovat v časovém sledu jednotlivých událostí. Ještě jednou díky. Z vyššího hlediska je mi líto, že schopný byznysman a neschopný programátor BG trumfnul vizionáře (byť psychopata) Jobse. Leč stalo se. Za sebe ale prohlašuji, že pokud jednou budu nucen měnit svůj současný operační systém (Linux), nikdy se nevrátím do chřtánu té redmondské obludy, budu raději volit Apple. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V kauze Apple vs. Microsoft jsem měl dlouhou dobu nejasnosti a jsem rád, že jsem se konečně dostal k tomuhle filmu, který mi byl dlouhou dobu doporučován. Chviličku mi trvalo, než jsem si srovnal kdo je kdo, ale pak už jsem jenom pozoroval zástup intrikářů, jejich vynálezy, myšlenky a krádeže. Tenhle film nejenom, že je skvěle natočený, ale také dost brutálně vystihuje jak jednání Jobse, tak Gatese. Ve filmu je nádherně vidět, jak Gates a Jobs umí nádherně kecat, ale tu absolutní práci za ně dělají kamarádi - Wozniak a Allen. Místy opravdu tvrdě odvyprávěný příběh, až jsem si říkal, že se k tomu Jobs a Gates nepostavili s odporem. Asi moc vědí proč. Možná by mě už jenom zajímalo, jak moc tvrdě se k tomuto příběhu postavil komerčně známější film Jobs. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama