Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku Petrovice řádí sériový vrah a zabíjí studenty tamní střední školy. Policie pátrá po pachateli, ale nemůže najít žádnou stopu. Vše nasvědčuje tomu, že maskovaný zabiják má spadeno na Karin Tomečkovou, jejíž rodiče byli před 8 měsíci brutálně zavražděni. Vraždy začínají přibývat, stejně jako podezřelých. Policie se snaží vraha dopadnout, ale aby už nebylo pozdě. Vrah může být kdekoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že jsem vydržel jen zhruba první půlhodinu, ovšem ani v nejmenším nepochybuji o tom, že zbytek filmu by můj názor a hodnocení nezměnil. Je fakt, že film občas svou amatérskostí pobaví, ale po většinu času jde o příšernou nudu, u níž se zkrátka nejde po celou dobu bavit jen a pouze úděsnými postsynchrony, absurdními replikami, děsivými (ne)hereckými výkony, totální nelogičností a filmovými chybami (woodyho příměr k Tommy Wisseauovi je zcela na místě). Ani nemám chuť rozebírat, co všechno ve filmu za tu půlhodinu nedávalo smysl, stačí mrknout k Fukovi, ten to popsal velmi vtipně a trefně, já bych jen musel papouškovat. Jinak jsem přemýšlel, že bych dal aspoň jednu hvězdu za to, že hlavní hrdinka četla v jedné scéně Tvář toho druhého od Abeho (to pro mě bylo naprostým překvapením), ale… ne. Má oblíbená kniha si nezaslouží být čtena v tak řídkém sranci, jakým právě Poslední výkřik je. A vůbec, má cenu ještě něco dodávat k filmu, kde se na jednom place sejde Šmajda, Bartošová a stávkující dýdžej Štěpán Turek, který se ve filmu objeví nejen jako zmrzlinář, ale i v kůži Olivie? ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý jestli je to opravdu taková blbost jak tady každý píše a hodnotí odpadem proto jsem si film pustil. A já nevím proč, ale po zhlédnutí se mi nejenže nechtěl dát odpad, ale ani mi film nepřišel nějak otřesný. Určitě to není žádné veledílo, ale já se přesto pobavil. Jasně, že mi toho na filmu dost vadilo, ale dokázal jsem to přejít a ani nevím proč asi kvůli té nesnášenlivosti tohohle snímku. Dam 3* a nebudu jich litovat. 50% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

:-D, :-D, :-D, :-D, :-D, … tak teď už ale vážně konec srandy. Tohle totiž skutečně moc k smíchu není. Ale jinak. Začnu tím, že ODPAD, který by si za svůj počin bratři Kučerovi nekompromisně zasloužili, nedám, a to z jednoduchého důvodu. Každý hororový kousek, zrozený v našich luzích a hájích, si totiž zaslouží alespoň minimální pozornost, byť že kvalita těchto pokusů je fakt krutá. A jelikož se jedná veskrze o autorský počin, vezmu komentář především z této strany. Tomáš a Honza Kučerovi. Tomáš režisér, Honza herec, společně pak scénáristé a střihači. Nejlépe z toho jasně vychází Tomášova režie. Poměrně slušně umí pracovat s herci, tedy pardon, v tomto případě tedy většinou spíš s neherci, o to ale pak větší to um, párkrát dokázal navodit i atmosféru a dokonce i několik momentů fungujícího napětí, zkrátka bylo znát, že věděl, co dělat. A myslím si, že dostat do ruky nějaký větší obnos a ne tak zcela imbecilní scénář, nemuselo by to pak dopadnout vůbec tak zle. Tím pozvolna přejdu ke zmiňovanému „úžasnému“ scénáři, ze kterého je znát, že chlapci sice mají asi opravdu rádi Cravenův Vřískot, ale co se týče kvality jejich scénáristické práce, tak to je skutečná mrdka z krtka. Něco tak hloupého, primitivního a zcela neefektního, to vážně snad nemohli kluci myslet ani vážně. Takže od psaní scénářů by měli dát ruce hodně rychle pryč. Ovšem snad ještě horší než scénář je obsazení. To je vážně nehorázný nářez a je to asi trochu dost morbidní, ale pokud bych měl z nějakého důvodu celý tenhle film doporučit, nebo se snad v budoucnu k němu ještě někdy vrátit, tak by to bylo právě jen kvůli představitelům veškerých postav, neboť taková parodie na herectví se prostě jen tak nevidí, to byl normálně čistokrevný underground a chvílemi jsem vážně nechápal. A mezi to amatérské obludárium patří právě v první linii Honza Kučera, velice to nesympatický, odpudivý a netalentovaný hoch. A sice pak ještě třeba chápu jako čistě komerční tah, že kluci přemluvili hvězdu bulvárů, Ivetku Bartošovou, či mezi nezletilými pubescenty oblíbeného Miro Šmajdu, ale třeba jen co tu za svých 15 vteřin slávy stačil natropit Štěpán Turek, kýbl na blití musí být u ruky a tyto castingové tahy absolutně nechápu. Poslední výstřik, tedy pardon, výkřik, já vím, laciný fórek, ale nemohl jsem odolat, je zkrátka hodně amatérský počin, kdy 90 minut tvoří pobíhání netalentovaných neherců po různých interiérech, kdy je nahání neskutečně špatně zpracovaný vrah – břídil, a tak ikdyž se sem tam sice i zablískalo, že by to i jako nějak tak šlo, jako celek je to prostě hotový průser, a Poslední výkřik je tak naprosto jasným důkazem, že jen nadšení a snaha vážně nestačí. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Tákže Poslední výkřik. Pokud to byl opravdu studentský film - což si nejsem úplně jistá, tak to potenciál mělo a tu jednu hvězdičku si to zaslouží. Pokud bych to měla ale brát seriózněji, tak už to spíš klouže k tomu odpadu. Inspirace americkými slashery byla viditelná, leč v českém prostředí to prostě působí vtipně. Příště by to chtělo víc zamakat na scénáři, aby se eliminovaly nesrovnalosti a wtf momenty. Herecké výkony ideální rozhodně nebyly, nejvíc se mi z neherců líbil Miro Šmajda. Telefonovací scény byly zvláštní, takhle snad nikdo do telefonu nemluví... Předabovaná Iveta mě mrzí. Petr Machala a Štěpán Olivie Turek tam vůbec nemuseli být, nebo se jim měly připsat minimálně ještě dvě scény, jinak tam jsou úplně zbytečně. Stopáž byla předlouhá. ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Určitě to vyznělo líp než Čepel smrti, ale i tak děs a zmar. Postavy šílené "Džambulka" darmo mluvit. Dějově to bylo jasný kdo je kdo, na výběr byli pouze dva stačilo se podívat na nohy a chůzi vraha a hned bylo jasný , že to musí být někdo starší. Starý polda byl slizký až hrůza. Dočkam se zas někdy kvalitního českýho hororu? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Největší fotku a jméno na plakátě měla Iveta Bartošová, která byla ve filmu pouze prvních 5 minut. Na oficiálních stránkách filmu na facebooku je uvedeno „V hlavní roli Iveta Bartošová“. (CROWee)
  • Ačkoliv scéna ve škole probíhá několik minut, na hodinách je stále stejný čas 03:57. (M.B)
  • Ve scéně, kdy vrah bodá studentku do zad, teče jí krev z přední části těla. (M.B)

Reklama

Reklama