Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 1
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 009)

Psema 

všechny recenze uživatele

Skoro až orgasmicky dokonalý blockbuster. Perfektní syntéza noiru, sedmdesátek a moderny, pevně držená člověkem, který radši vyšperkované povídání a finále "od stolu" než velké trikové exhibice s padajícími raketami a greenscreenem za každou kulisou. Navíc podtržená rovnocenným ženským elementem, který po Cruiseovi přebírá oproti očekáváním žezlo kontaktních rubanic. Skvost, který je po 2 hodiny nepředvídatelný svými zvraty a omamující návratem k poctivé starosvětskosti. Unikátní blockbuster, který v dnešní době může vzniknout jen díky Cruiseovu producentskému "moudžu". Díky za něj a placentu k dobru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kompromis mezi De Palmovým prvním a Abramsovým třetím dílem, ovšem pozor, slovo kompromis tentokrát není nijak pejorativní. Ani náhodou. Christopher McQuarrie má talentu na rozdávání, protože po Jacku Reacherovi se potvrdilo, že krom scenáristy je i výborný režisér, a pátá Mission: Impossible nabízí velmi nápaditou a poctivou akci (už jen ta dechberoucí část v opeře je lepší než celý Ghost Protocol), krásně staroškolský špionský příběh plný zvratů všeho druhu a výborně napsané postavy (například z Benjiho v podání Simona Pegga se konečně stal plnohodnotný člen týmu a není to jen šašek pro zasmání, Ilsa v podání Rebeccy Fergusson to zase na všechny strany hraje tak krásně, že ji máme stále rádi, ačkoliv absolutně netušíme, oč jí jde). Toma Cruise v hlavní roli asi vážně nezbývá než obdivovat, ale víte, kdo mě z herců překvapil nejvíce? Jeremy Renner! Ještě nikdy mi nebyl tak sympatický, a to tady vlastně hraje obyčejnou kancelářskou krysu. Ano, ano, opět za to vděčí scénáři. Takže já tleskám a budu rád, když nemožnou misi č. 6 podnikne stejný tvůrčí tým. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE JIM JEDNO, JESTLI JSME ŽIVÍ NEBO MRTVÍ“… /// Ucelenej a téměř bezchybnej kus. Akrobatickej scientolog Cruise je spíš Superman než tajnej agent a mám dojem, že v týhle sérii se už nikdo nebere vážně. Simon Pegg baví, femme fatale Rebeccu Ferguson může Huntovi závidět i Bond, a návštěvníci Grand Prix zase zvlhnou při scéně s motorkama. Nejmodernější serepetičky jsou samozřejmostí, ale prim stejně hraje ruční práce. A příběh. A režie. Tímhle bych chtěl smeknout před Christopherem McQuarrie. Vlastně se divím, že si to i sám nevodehrál. Těším se na další jeho kusy, protože tím, jak dokázal namixovat super akci, napětí i vtip, stvořil povedenou letní (jarní, podzimní…) jízdu, kterou si milerád zopakuju. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych zajít do Vídně na operu, ale smrdím korunou. 2.) Zjistím, že si s Cruisem nemám hrát pod vodou. (Brašule, minuta vteřina… to tady fakt není!) /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju špionský blockbuster, který by byl tak sevřený. Fascinovalo mě, jak McQuarrie v prvé řadě vypráví příběh a pracuje s postavami, přičemž akci si nechává spíše jen tak mimochodem, jako prostředek k posunutí děje, nikoliv účel. V době, kdy jsou všechny výbuchy a honičky povinnými atrakcemi, koncipuje svět Ethana Hunta do podoby tepajícího, ale nikoliv zběsilého akčňáku, jemuž se díky tomu bude asi vyčítat nuda a rozvláčnost, ale onen lehký „low-profile“ tomu dokonale sedí, byť je to řemeslně bravurní (střih u Turandot), nebo technicky nápadité (sestřelení dvou motorek autem). Jenže tady jde hlavně o hrdiny, o minimalisticky vykresleného záporáka (porovnej s nevyužitým Nyqvistem z minula), o dokonale napsanou a skvěle zahranou hlavní ženskou postavu (přiznávám, že ta nejednoznačnost mě napínala až do finálního rozetnutí) a v neposlední řadě o Hunta samotného, který se zaparkoval jako řadový člen týmu, který má po ruce trojku hláškujících sidekicků. Těsně po projekci jsem byl nadšený, jen jsem svým způsobem netušil proč. S denním odstupem v tom vidím nehorázně komplexní a promyšlený film, kterému se bude v téhle sezoně těžce konkurovat a jestli kasovně zaboduje, Cruise definitivně vtáhne do filmového světa výraznou personu. Přeju mu to. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl Mission: Impossible? Dost možná. Každopádně potvrzení velmi pozitivního kurzu ve vývoji série, která čím dál tím jasněji nachází svou tvář. Klasický mix akce, napínání a nadhledu se definitivně proměňuje v luxusní týmovku, jíž sice šéfuje Ethan Hunt, ale ohromně si užíváte souhru všech jejich členů. Christopher McQuarrie si každopádně udržel typické znaky svého rukopisu, takže si můžete vychutnat oldschoolovější pojetí blockbusteru, s jasnou návazností na staré bondovky i sedmdesátkové špionážní thrillery, výborně napsaný scénář, který šikovně hledá (i nachází) ikonické a velmi stylové momenty, a audiovizuálně prvotřídní podání. Scéna v opeře je určitě jednou z nejlepších sekvencí roku (a vztyčeným prostředníčkem Quantum of Solace), akce pod vodou fantastická, honičky s motorkami strhující. Výborná podívaná a parádní letní akční thriller. ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Sekvencia z opery bola zostrihaná z materiálov natočených priamo vo Viedenskej štátne opere a v štúdiu LH2 v Londýne. Bolo to hlavne z dôvodu, že čas na natáčanie priamo vo Viedni bol vymedzený len na vonkajšie a niekoľko základných vnútorných záberov. Samotný boj v zákulisí bol natočený už v štúdiu, kde bolo pre tieto účely postavené celé zákulisie opery, rovnako ako aj časť diváckych balkónov. (Rorschach_SK)
  • Představitelka operní pěvkyně se jmenuje America Olivo, ale v titulcích ji tvůrci "přejmenovali" na Americu Olivio. (Koldyn)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama