foto

America Olivo

  • nar. 5.1.1978 (39 let)
    Van Nuys, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zpěvačka, herečka a modelka America Olivo, také známá jako America Campbell, se narodila 5. ledna 1978 v Los Angeles. Její matkou je bývalá Miss Kanada roku 1959 a otec pochází z Itálie. Díky tomu je America majitelkou nejen amerického občanství, ale vlastní také italský a kanadský pas.

Vystudovala bakalářský studijní program Operní zpěvák na Juilliardské škole v New Yorku. Zanedlouho poté se seznámila s třemi dalšími talentovanými umělci a společně založili hudební skupinu Soluna. V roce 1998 tato kapela, ve složení America Olivo, Aurora Rodriguez, Jessica Castellanos a Christina López, podepsala několikamiliónový kontrakt se společností DreamWorks Records.

Tato skupina slavila úspěch především s romantickou skladbou FOR ALL TIME a tanečním hitem BRING IT TO ME. Dívky byly populární především ve Spojených Státech a v Latinské Americe. Na pódiu vystupovaly s mnoha hudebními umělci, mezi které patří Celine Dion, Mariah Carey, No Doubt, Elton John, Shakira, Destiny’s Child, Alanis Morisette, Stevie Wonder a mnoho dalších. Soluna se rozpadla v roce 2004, přesto spolu členky mají přátelské vztahy a nevylučují možnou další spolupráci.

V dubnu roku 2004 společnost Paramount Pictures natočila hudební komedii THE SOLUNA PROJECT, která se věnuje životu členek této dívčí kapely. America Olivo se jako herečka objevila v seriálech CUTS, DR. HAUSE a JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU. Mohli jsme jí také spatřit v cameo roli filmu IRON MAN. V dalším akčním hitu TRANSFORMERS: POMSTA PORAŽENÝCH se představila jako Frisbee girl. V akčním snímku BITCH SLAP si zahrála jednu z hlavních rolí a to divokou dívku Camero.

V roce 2009 se America objevila na obálce červnového vydání časopisu Playboy. Uvnitř tohoto čísla je vyfocená nahá na několika fotografiích. Jejím manželem je herec Christian Campbell. Mimo herectví se i nadále věnuje sólové pěvecké kariéře.

Jakub "Džejkop" Novotný

Herecká filmografie

Filmy

2015 Good Business
Mission Impossible – Národ grázlů
2012 Maniak
Nikdo nepřežije
2011 Conception
2010 Love Shack
Smrtící kruh
2009 Bitch Slap
Last Resort, The
Neighbor
Pátek třináctého
Transformers: Pomsta poražených
2008 Iron Man
Thirst: Blood War, The
2004 Soluna Project, The (TV film)

TV seriály

2017 Chicago Fire (TV seriál)
An Agent of the Machine (S05E12)
2016 Agresivní virus (TV seriál)
The Battle of Central Park (S03E06)
Bad White (S03E02)
New York Strong (S03E01)
2015 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Prokletí (S06E10)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
The Docks (S01E14)
The Price We Pay (S01E07)
Chin Check (S01E03)
další epizody (5)
Defiance (TV seriál)
I Almost Prayed (S02E13)
Doll Parts (S02E11)
Bottom of the World (S02E10)
2006 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Mlíko (S01E21)
2005 Jake in Progress (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Absťák (S01E11)
2002 Livin' Large (TV seriál)
2001 Střední škola Degrassi (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2010 Behind Bitch Slap: Building a Better B-Movie

TV pořady

2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace