Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

cheyene 

všechny recenze uživatele

O vynikajícím herectví Louis de Funèse nemůže být pochyb. Opět tu kraluje svými gesty a mimikou, byť pravda, tentokrát v umírněnějším duchu důsledkem prodělaného infarktu. Námět ohledně degustací byl fajn, převleky taktéž, ale směr, kterým se posléze komedie ubrala (cirkus pro mě trapný, továrna tomu dala korunu), už mi nešel k chuti. Hodnotím velmi slabými 4*, zvažuji dokonce 3. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pro mne slabší Funesův film o vydavateli žebříčku restaurací alá Michelinský průvodce. Dokud je Funes jako host inkognito v restauracích je to rozverná komedie, jakmile nastoupí souboj s průmyslníkem s umělými kuřaty, tak se to zazdí ultra groteskou. Jediný moment, který mne zaujal v této taškařici, byl dialog otce a syna Ducheminových v cirkusu v jakémsi vážném až smutném tónu. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés jako Charles Duchemin, slavný spisovatel píšící každý rok příručku pro turisty o francouzské gastronomii, hvězdičkách v hotelích a restauracích. Tento rok ho ale čeká problém. Menší restaurace začíná zkupovat Tricatel, který se dosud soustředil jen na závodní stravování. Duchemin se tedy rozhodne utkat se s Duchimenem v televizní show "Každá rána dovolena". Ale co se stane? Nešťastnou náhodou slavný vydavatel průvodce fr. gastronomií přijde o chuť? Tragédie...! Jeden z nejkultovnějších filmů s Funésem, kde nechybí ani jeho dvorní herečka Claude Gensac či známý fr. herec Colouche. ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Louisem de Funesem, také díky bezkonkurenčnímu dabingu skvělého Františka Filipovského, který se při dabování musel hodně bavit, ale taky musel asi i trochu slintat, protože těch dobrot, co nám je naservírováno během tohoto filmu je nespočetně. A takovouhle práci ochutnávače, kterou si o mnoho let později vyzkoušel i Homer Simpson v díle nazvaném „Hádejte, kdo kritizuje" by si přál asi každý milovník dobrého jídla. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem tradičně dostala chuť k jídlu. :) Jako malá jsem tento film milovala a miluji ho pořád. Jednoznačně jeden z nejlepších filmů s Louis de Funésem. Když jsem byla malá, tak mě vždycky nejvíc bavila scéna na začátku, kdy Funés přijde do restaurace převlečený za ženu. Skvělá je i scéna se zubařem a degustací dětských pudingů. :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Když se Gérard Duchemin (Coluche) poprvé ukáže v cirkuse, schytá zásah sklenice s hořčicí. Když následně vstoupí do maringotky, má flek na jiném místě než po zásahu. (Ozzy88)
  • Louis de Funès (Charles Duchemin) prohlásil, že s touto rolí opustil svůj typický cholerický herecký projev a přešel na nový způsob herectví. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Hoci ich postavy majú vo filme k sebe istú príťažlivosť, Ann Zacharias (Marguerite) nebola s Coluchem (Duchemin) veľmi spokojná a kritizovala ho za to, že hrá len na seba bez toho, aby sa príliš delil o svoje herecké skúsenosti. Na druhej strane, Zacharias si úžasne rozumela s Raymondom Bussièresom (Henri, vodič Duchemina). (Arsenal83)

Reklama

Reklama