Reklama

Reklama

Ip Man: Poslední boj

  • Hongkong Ye wen zhong ji yi zhan (více)
Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další film o legendě Kung-Fu nás zavede k samému konci mistrova života. Ip již nežije se svou manželkou, ale je sám v Hong Kongu, kde opět začíná učit Win Chun. Má nejrůznější žáky, kteří mu všelijak v jeho nelehkém životě pomáhají, ale někdy i pěkně zavaří. Filmek není tak našláplý akcí jako Donnieho filmy, ale když už akce je, tak je hodně dobře provevená. Ip je vyrovnaný starý muž, ale bojovému umění pořád vládne, jak ukáže finále filmu. Herecké obsazení opět povedené. Hudební doprovod také. Za mě pěkný filmek a dávám mu 80% :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé zobrazení nelehkého života Yip Mana v Honk Kongu. Nedostatek financí, poválečná krize, chudoba a hladovění, to byla těžká doba i pro Donnie Yena...moment, co to je tady za dědka?! Donnie Yen byl ušetřen tohoto nudného scénáře a doufám, že pracuje na něčem, kde dojde i na pořádné souboje, jak to jen umí! Protože TO NÁS ZAJÍMÁ! 20% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Krom těch autentických záběrů na konci a vyprávění o sklonku Ip Manova života to bylo naprosto a takřka do detailu shodné s druhým a třetím dílem. Bez invence, bez nápadu. Naprosto zbytečné. Sestříhat všechny dosavadní 4 filmy do dvou by dávalo smysl. Tohle je jen ždímačka nápadů a to má být příští rok další, Uff. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

On je tu zas! Co bylo na mistru Yipovi tak úžasného, že Čína už netočí nic jiného než o něm? Asi jen to, že potrénoval jistého chlapíka jménem Lee Jun-Fan. Tento film je už prakticky jen opravdu vydojením mistrova života z pohledu na okolní dějiny, postavy a drobnosti, co se snad udály. Pro případné obdivovatele Yip Mana je to tak doplňující příspěvek do komplexního útvaru filmů o něm. Kde varianty s Donnie Yenem tvoří akční, bojovnější představení, zatímco filmy režiséra Hermana Yau a The Grandmaster Kar Wai Wonga patří víc k těm, co ocení pamětníci čínských poválečných dějin. Ip Man: The Final Fight je filmařsky velmi pěkné dílko a možná nejvíce uvěřitelné v rámci života mistra. Co se týče výběru hlavního představitele, tak ani on se nijak nepodobá vizáží reálnému Yip Manovi, ale herecky si poradil Anthony Wong Chau-Sang skvěle s postavou charismatického mistra. Věřím, že v Číně už několikanásobně splnili plán natočit film o Yip Manovi a doufám, že tohle byl už jeho poslední filmový boj. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavně, jak se celé sérii daří přecházet mezi jednotlivými dobami. Tento film sleduje Ip Mana v jeho pozdním věku, v době, kdy je již známým učitelem ještě známějšího Bruce Leeho. Ani v tomto filmu se s postavou Bruce nesetkáme, tentokrát vůbec. Přesto se daří vytvořit další dramatický příběh, a to opět příběh spojený s politikou, která do Ip Manova života zasahovala až příliš. Přesto stále mohl dělat to, co chtěl a co miloval. Snímek je v podstatě takovou meditací, je klidnější než ostatní filmy, což je dáno i Ip Manovým věkem. Rozhodně to není akční podívaná, kterou byste možná čekali po předchozích filmech. Když se do toho ale starý muž pustí, stojí to za to. Jen by to možná chtělo trochu jiná témata, než pořád dokola omílat ta samá. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • 37. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Hong Kongu (HKIFF) byl zahájen tímto filmem. (Rominator)
  • Konzultanty na Wing Chun byli Marvel Chow a Leo Au Yeung. (Rominator)

Reklama

Reklama