Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý četník prý už patří do starého železa - už je ve výslužbě! Ale to byl omyl, který Cruchot, Gerber a jeho banda rázně vyvrátí. Nejdříve se s tím snaží smířit, ale penze nikoho moc nebaví. A to se má Cruchot jako v ráji. Ve své pevnosti chytá pytláky, zloděje i staré kamarády. Příběh se rozvíjí, když starý kamarád Fugas ztrácí paměť a naši hrdinové se s ním vypraví ji opět najít. No nebyli by to oni, kdyby se zase nezapletli do něčeho velkého. Takže přes drogové doupě, klášter, prachárnu až po honění nukleární střely. Tak jako v předchozích díle ani v tomto se nebudete nudit. Doporučuji všem se smyslem pro dobrý humor. A jak už se u četníků stává tradicí, hodnotím opět pěti hvězdičkami. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejslabší díl z "Četnické série". Některé scénky povedené, ale na můj vkus až moc ujetých a trapných situací. V jiných dílech to je ještě v normě, ale tady je toho (hlavně ke konci) už přespříliš. Úvod na zámečku a Fugasova "ztráta paměti" jsou velmi dobré části, ale závěrečná sekvence s raketou je to nejhorší, co lze v této sextalogii vidět. 60% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další pokračování četníků už má několik hlušších míst a nějakou dobu trvá nostalgie vzpomínkama na předchozí díly. Nejdříve jsou, zřejmě, že jsou zastaralí, posláni všichni do penze. Zase tomu velí vrchní strážník Ludovic Cruchot (Louis de Funés). On, ale i ostatní: velitel Gerber (Michel Galabru), Merlot (Christian Marin), Berlicot (Michel Modo) a Tricard (Guy Grosso) se na penzi nudí. A tak využijí svou šanci, když chtějí navrátit pamět Fougassovi (Jean Lefebvre), který simuluje a nechá se zavřít do sanatoria pro veterány, protože se tam má jak v bavlnce. A protože byli vždy spjatí s uniformou, když nastane příležitost, vloží se do řešení dopravních problémů. To, že se oblékli do uniforem ale jen naštve jejich nástupce a začíná hon na šest nešťastníků, kteří nade vše milovali svou práci, protože jim dodávala alespoň chvilkový pocit moci. Výborná je epizoda na srazu hipíků a Cruchot má skvělá cinkrlátka kolem hlavy. Nakonec ale zabrání výbuchu v prachárně, ochrání děti z klášterní letní školy a tak nějak zlikvidují atomovou hlavici. Za odměnu se pak mohou vrátit do aktivní služby. Zkrátka ne vše staré patří do šrotu. Cruchotova dcera Nicole je už zde úplně nahrazena jeho manželkou Joséphou (Claude Gensac). Vcelku příjemná a stále ještě zábavná komedie o četnících. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu na mě působí značně pošetile při představě, že četník ve výslužbě (Cruchot a všichni jeho kolegové odešli do důchodu) si může dovolit bydlet v luxusní vile s vybavením, za které by se nestyděl ani Fantomas. Cruchot rybaří, jezdí na koni, ze kterého mu pomáhá vysokozdvižný vozík a obskakují jej najatí sluhové. Je to sice úplná kravina, ale kravina co baví. Ovšem poté, co Crusot s ostatními kolegy jdou pomoci z blázince Fugasovi, který ztratil pamět, se z ničehonic vytratí vše, co bylo na celé četnické sérii tak skvělé. Rázem se z toho stává vzpomínkový film na předchozí tři snímky, kdy se jen připomíná to, co už četníci zažili. Pro mě je tohle oproti předchozím třem filmům značně slabší díl. Zajímavou scénou, je až ta závěrečná se splašenou atomovkou na pláži, která svojí bizarností připomíná filmy s Fantomasem či crazy Batmana z roku 1966. [20746. hodnocení, 230. komentář, 67%] ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Zábava pokračuje v dobrém duchu. Přehlídka doposud odehraných dílů, myslím že zdařile sestavených. Opět se s vervou vrhli do práce která každému smrdí:-) Srovnáme - li četnickou komedii s Funesem a s Potměšilem, tak se to srovnávat ani nedá. I když toto není nejoblíbenejší film serie, nikdy nezlame, scénky vtipné i po několika desetiletích. 83% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Jean Lefebvre (Fougasse) hrál v tomto díle četníka naposledy. V dalších dílech série se už neobjevil, protože většina jeho komických scén byla nakonec z filmu vystřihána. (Enšpígl)
  • Napriek negatívnym recenziám mal film celkovo 4,8 milióna návštevníkov v kinách, čo je menej ako u predošlých častí, ale stále veľmi obstojný výsledok. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Saint-Tropez, Gassin, Ramatuelle (v Château de Saint-Amé pre scény v kláštore), Gigaro (La Croix-Valmer), vo Vare a v Château de Nandy v Seine-et-Marne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama