Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radov novodobých životopisných filmov o silných ženách v politike (Diana, Železná lady, Jackie), ktorému by to viac slušalo na televíznej obrazovke. Sledujeme opäť príbeh ženy, ktorá musí kľučkovať v tvrdom svete mužskej politiky a kde (svojim spôsobom) rozprávkovo víťazí. Všetko je doslovne vysvetlené, jedna strana je dobro, druhá zlo a tvorcovia sa tvária, že víťazia zakaždým, keď sa na plátne objaví nejaká historická osobnosť. Grace čítala scenár k Marnie a možno úlohu mala zobrať, Nicole čítala scenár ku Grace a možno úlohu zobrať radšej nemala. Je to samozrejme pozerateľné a aj celkom zábavné, ale ak by tu nehral nikto známy a bol by to materiál pre televíziu a jej obľúbený skutočný príbeh na nedeľný večer, mali by sme nižšie očakávania, ktoré by táto podoba Grace v pohode splnila. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Srdcovka to není, ani si Grace nepřidám do TOP 10, ale bez delších úvah uděluji filmu plný počet bodů, zaslouží si je. Zvolený příběh, scénář, výprava, kamera, hudba, herecké výkony, všechno to, až na pár drobností, klape a je to v pořádku. Zkrátka je to podhodnocený film, a takovým snímkům s chutí body přidávám. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Věřím a vůbec nepochybuji, že to převtělení či přerod úspěšné a oblíbené herečky v noblesní monackou kněžnu muselo bolet.. Vdala se z lásky a netušila, do čeho jde.. Stala se matkou a pro své děti a jejich ochranu se rozhodla setrvat a bojovat ze všech sil.. Moc pěkný životopisný snímek, sice je to jen výsek několika let, zřejmě to však jsou roky nejdůležitější.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)
  • Scénář k filmu byl uveden v žebříčku „Hollywood Black List" mezi nejlepšími doposud nezpracovanými projekty za rok 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama