Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší prča z II. světové, jaká kdy byla natočená.  Nejlíp zesměšnit Skopčáky vždycky uměli jen Frantíci a tady se navíc pod taktovkou komediálního režisérského esa Ouryho sešli dva největší komici, Bourvil a Funes a stvořili bombastickou šou, plnou zvratů, gagů, akce a nekončící zábavy s mnoha zapamatovatelnými scénkami a hláškami.  Po delší době připomenuto a užil jsem si krásné pošmourné sobotní odpoledne a dalších pět pěticípých, jak jinak. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto som si rád pripomenul a dobre som sa pobavil. Funesa bez Filipovského si jednoducho ani na Slovensku nedokáže nikto predstaviť. Na týchto filmoch , ale i iných klasikách ako napr. Winnetuovky, sa nový dabing jednoducho nerobí a máme to radi tak, ako sa to za bývalého Československa kvalitne urobilo. Po Funesovi ma najviac zabával nemecký major, občas som z neho chytal záchvaty smiechu. The best of je scéna výsluchu-"Vy si ze mňe ďeláte blázny!", ale i tigrie chrápanie na izbe bolo super. Elegantné nemecké uniformy, ktoré navrhoval Huga Boss seknú každému. I krpatý Funes v nej vyzerá neodolateľne...90%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že to bola jedna z tých lepších komédií s Louis de Funèsom. Ako parašutista bol srandovný, bolo tam viacej zaujímavých a srandovných scén. Napríklad na farme, či v meste s tou tortou. Scéna s lietadlom to celé zavŕšila. Celkom som sa zabavil na tomto diely s vojnovou tematikou, ktorá bola podaná humorne. Avšak toto nie je môj štýl zábavy a nenasmial som sa veľa. Dosť ma necháva chladným tento štýl humoru. Ale za to, že to je jeden z tých lepších filmov dávam aspoň tých 60%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Při scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) zachrání Leforta (Louis de Funès) tím, že jej strhne z jízdního kola, aby nespadl do spárů německé hlídky, nařídil režisér Funèsovi mimo scénář poděkovat Bourvilovi za záchranu života. Funès se zdráhal, protože nechtěl do své role vnášet vážné prvky. Nakonec však souhlasil. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama