Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (433)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nie, vôbec to nebolo špatné...Dievčatá sa šli od snahy pretrhnúť a verila som im každé slovo, ani ten afro-americký kocúrik, čo sa snažil uhnať Sandru Bullock, nebol na zahodenie:) Nejeden problém tu však predsa len bije do očí a to dosť slabý scenár a málo vtipných dialógov, takže som sa chvíľami trochu nudila. Veľká škoda, lebo vynikajúce výkony hlavných postáv, nedokážu tieto nedostatky dostatočne prekryť a celé to chvíľami pôsobí tak nejako rozpačito a na mňa to robí dojem bohapustého plytvania potenciálom, ktorý tento film na začiatku určite nepostrádal. Ako to zhrnúť? Niekde sa asi stala chyba! Napriek všetkému tam však boli momenty, keď som sa šla od smiechu potrhať a tak musím hodnotiť, ako lepší priemer. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pobavil som sa parádne. Je síce pravda, že aby človek ako regulérnu príslušníčku policajného zboru akceptoval pani o rozmeroch Melissy McCarthy, silné suspendovanie disbeliefu je nevyhnutné - avšak na vtipnosti to filmu nič neuberá. Ako som tak film pozeral, napadlo ma, že Sandra Bullock je vlastne neuveriteľná stálica - v Áčkovej lige sa drží už pomaly dvadsať rokov a stále vie utiahnuť film do veľmi slušných box office výsledkov. Plus je to jedna z veľmi úzkeho okruhu herečiek, ktorá má nefalšovaný cit pre komiku a vtip. Obe dámy sa dobre dopĺňajú a všetok ten vulgárny a hrubozrnný humor mi prišiel zväčša vtipný a nie nasilu. Palčok hore. ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Upachtěná anti komedie o dvou antisociálních policistkách, které si, i přes svou odlišnost, která má být hnacím motorem většiny filmu, k sobě najdou cestou a stanou se přáteli na život a na smrt... Jenže to jaksi nefunguje a neuvěřitelně nezajímé dialogy, absurdnost veškerých postav a jejich konání, neskonalá nuda a všehovšudy dva vtipy, dobře jsou tam tři, zabíjí vše co se tvůrci snažili vybudovat.... Povedené jsou jen vybrané písničky dotvářející jakous takous atmosféru... O slově akční bych se v souvislosti s tímto filmem zmińoval asi jako o přirozeném vzhedu Cher... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s nečekaně dobrou ústřední dvojicí. Je sice pravda, že námět originalitou neoplývá, nicméně souhra upjaté ambiciózní Sandry Bullock a ošuntěle vulgární Melissy McCarthy hodně zachraňuje. Zvlášť když se obě dostávají do opravdu vtipných situací. A navíc je příjemné zase jednou vidět novou americkou komedii, v níž na diváka s výjimkou trošky (rozumně použité) krve nečíhá žádná tělní tekutina. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Neškodná akční komedie, která doplácí hlavně na obsazení. Ono totiž mít vedle sebe Sandru Bullock a Mellisu McCarthy není žádná výhra, protože obě patří v současnosti k těm nejotravnějším herečkám vůbec. Chemie mezi nimi sice jakás takás je, jenže obě hrají pořád to samé a za chvíli to začne úděsně nudit. Nešťastné je i ono policejní prostředí, protože všichni strážci zákona jsou extrémně hloupí a mnohdy jsem si říkal, jak vůbec mohli projít testy. Ano, je tu pár vtipných momentů a nápadů a Feig se sympaticky snaží, jenže je to k ničemu, když zápletka je chatrná, předvídatelná a ústřední duo otravné. Opět se nepovedlo pohlídat délku a dvě hodiny jsou zkrátka moc, proto tu je několik zbytečných a samoúčelných momentů. Rutina po všech stránkách a nic z ní nevytrhne. Rozhodně to není takové utrpení, jaké jsem při pohledu na synopsi a casting čekal, ale výhra taktéž ne. Drsňačky (český distributor měl naštěstí soudnost a na původní název evokující geniální dílo Michaela Manna se vykašlal) jsou nezajímavou komedií, která občas pobaví, ale po většinu času uvede do letargie. Horko těžko průměr. 50% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom Hot Mess. (tarponko)
  • Ve scéně v nemocnici, kdy se Sarah Ashburn (Sandra Bullock) kvůli zranění na noze plazí po zemi, nenechává na běloskvoucím linu žádné stopy od krve, i když má otevřenou ránu po zásahu nožem. (paphaja)

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama