Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Když si zapnu komedii, navíc s Louisem De Funes, tak očekávám příjemný, líbivý, nekřečovitý humor a skvělý dabing Františka Filipovského. Dabing byl opět úžasný, ale děj už tak moc ne. Kromě pár vtipných momentů jsem se příliš nebavil a nakonec i usnul. Gabin je v tomto filmu skutečně vůdčím hercem, ale ani pohled na tohoto velikaná francouzského filmu mi ke štěstí moc nepomohl. Takže vícekrát už tento film neuvidím - bohužel zklamání. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

tentokrát ani Funésovo herectvo nebolo schopné "prebiť" charizmu, ktorú do svojej postavy hrdého, vlasteneckého, staromilského aristokrata vložil Jean Gabin.... ale možno aj to bolo cieľom filmu - poukázať na "malosť" finančných dravcov pachtiacich sa za každou vidinou zisku, oproti skutočným aristokratom, ktorých titul, česť a hrdosť sú nezávislými na počte núl na bankovom konte ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pohrdáte penězi. To chápu. Ale do jaké výše?" Toť otázka. Kolik by mi museli zaplatit, aby jim dovolil odloupnout si Modiglianiho originál i s kůží z mých zad? Asi nic, protože my jsme se s Amedeem Modiglianim poněkud minuli v čase a prostoru, ale Legrain alias Louis Marie de Montignac jeho originál na zádech hrdě nosí. Já jsem se bavil při Mézerayově neustálém smlouvání, při opravě zámku a hlavně či Legrainově ranním troubení a neustálém házení lidí do hladomorny. Tetovaný mi zkrátka přinesl tolik zábavy, kolik jsem od dua de Funès - Gabin očekával. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Funes a Gabin v jednom filme, tak to si nemôžem nechať ujsť. Funes to je proste klasika, stačí povedať, že vo filme hraje a každému je jasné, či to bude pre neho, alebo nie. Filipovský a jeho dabing k nemu neodmysliteľne patrí a bez neho by to nebol ten Funes za akého ho máme. Pobavil som sa, humoru samozrejme mohlo byť viac, to vždy môže, ale potešila ma "stavbárska vložka". Taký zámok za pár miliónov neopravíš. "A oddnes si vykáme..." 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama