Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (277)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Děj je obyčejný, scénář nijak výjimečný. V dialozích často převládají dětské vtipy, scénky a nic až tak smysluplného tam není. Je to vlastně taková milá a vtipná komedie o ženské, rodině a krizi v manželství :-) Oddychovka u které se člověk pobaví. Druhá půlka mírně strádala.. Hudba je fajn. Objektivně to je takový průměr, ale za Kristýnu zvednu na 70%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak nejdříve ty klady: pár chytrých dialogů, výtečné herecké obsazení, Taclík zvládnuvší svou roli na jedničku, vtipné situace, souvislý nekoktavý příběh. Za zápory považuju seriálové a reklamní vzezření celého filmu. Je to reklama na cestovku a některé produkty. Barva a kýčovité záběry. Celková nereálnost prostředí, v němž se to odehrává a vedlejší postavy, které jsou za každou cenu ujeté, aby film byl pestrý. Pár trapností. Celkově se však jedná o prostinkou lehkou komedii do letního kina a já s tím problém nemám. Pro diváky s dětmi určitě zábavnéjší. 60% ()

Reklama

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne prijemne prekvapeni, ktere jsem si uzil o to vic, protoze - preci jen - clovek, ktery vi, o cem takovehle problemy v rodinnych kruzich jsou (vyhasly vztah, neposlusne a vzpurne deti, rozdelene role matka vs. zivitel), se do deje vzije mnohem vice, nez "laik." Ale nepochybuji o tom, ze sve priznivce si film najde! Vsechno mi prislo uveritelne a vcelku i realne, az na par dejovych nejasnosti a obcas umele vytvorenych prvoplanovych vtipu. Jinak se ovsem jedna o kvalitni komedii. 75%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka moderní české komedie. Je to o lidech, je to neoriginální, je to o konfliktu, ale s tím, že nakonec všechno dobře dopadne. Skoro záletná manželka, neschopný manžel, který sám stejně nikdy nic nezvládne, Taclík, kterého moc nemusím, tohle prostě není dobrá kombinace, která by měla skončit úspěchem anebo alespoň tím, že se budu smát. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nehleděla jsem na zdejší hodnocení, navnadily mě vtipné televizní upoutávky a zklamaná jsem rozhodně nebyla. Taclíka sladícího bílý jogurt prostě musíte vidět! A ta Hrůzova hudba byla naprosto famózní. Konečně se do našich kin dostala komedie, ve které pro posun děje nemusí žádná postava zemřít. Druhé zhlédnutí už ale tolik příležitostí k zasmání nenabízí, snižuji na lehký nadprůměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Na jeden z veselých okamžiků z průběhu natáčení vzpomíná Adam Dvořák se slovy: „Jednou ráno byla k snídani v cateringu spousta nutely. Bylo to přesně den poté, co ji rekvizitáři velmi nutně potřebovali ve velikém množství. Točila se scéna, ve které se náš filmový táta Martin (Marek Taclík) učil přebalovat…" [Zdroj: Turner] (oje)
  • Po uvedení filmu se tvůrcům často dostávalo otázky, ke byla natočena pikniková scéna Venduly (Kristýna Boková) a Aleše (Jan Budař). Našli se dokonce tací, kteří se rovnou svěřili, že na tomto místě chtějí požádat svoji vyvolenou o ruku. Autoři filmu proto prozdradili, že se natáčelo poblíž Štěchovic s doplněním přesných souřadnic. Za filmaře dodává producent Adam Dvořák: „Místo je to opravdu překrásné, i když ve mně převažuje vzpomínka, jež se k tomuto místu váže také a zase tak veselá není. Když jsme točili scénu, v níž Kristýna odjíždí otevřeným kabrioletem za průtrže mračen, jaksi jsme netušili, že uděláme průtrž tak dokonalou, že zapůjčené auto budeme muset ještě před vrácením majiteli nechat vysušit a uvést do původního stavu za nemalé peníze v servisu." (Zdroj: Turner)
  • „Zajímavostí filmu určitě je, že původně jsme měli do nejmladší role obsazeného úplně jiného chlapce. Dokonce už jsme s ním natočili i několik sekvencí. Původně se mu říkalo Péťa, ale museli jsme ho přejmenovat na Erika, aby lépe reagoval…“ říká Adam Dvořák, producent a střihač filmu, a dodává: „Malý Erik se totiž neprojevoval úplně tak, jak si režisér Jiří Chlumský a filmový táta Marek Taclík představovali. Ostatně bylo mu pouhých 7 měsíců. Náhoda tomu chtěla, že se Marek Taclík během jiných pracovních povinností poznal s rok a půl starým chlapečkem, jehož si přivedl a dokonale to fungovalo. Jméno Erik už mu však zůstalo po prvním chlapečkovi. Marek mu dokonce přirostl k srdci natolik, že se i dále navštěvují. Aby si nepletl tátu filmového a opravdového, sám si vymyslel pojmenování – pro Marka Taclíka strejda-táta a pro Kristinu Bokovou teta-máma." [Zdroj: Turner] (oje)

Reklama

Reklama