Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (277)

Dont 

všechny recenze uživatele

Jestliže v poslední třetině mě film několika podařenými scénkami (makovice) donutil uvažovat o alespoň průměrném hodnocení, tak posledních deset minut mě zase rychle vyvedlo z omylu. Občas schází vtip a svěžest, na můj vkus jsou předimenzované dětské role a největším negativem filmu je samoúčelnost, která je do očí bijící (jednak ve falešné nahodilosti a skladbě scén, kdy mnohdy byla natočena scéna jen pro další scénu, pak ve vyumělkovanosti většiny vedlejších postav, a nebo třeba ty líbivé záběry na rybníky, hrady a opakující se pražská panoramata, když s dějem ani tématem filmu to nemělo co dělat). Pohodovka to jo, ale nic víc jsem tam neviděl a sem tam to drhlo. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku svěží film se v průběhu začíná zadýchávat, ale přesto na české poměry s přimhouřením všech očí celkem dobrá pohodovka s obstojným Taclíkem, zatraceně přitažlivou Bokovou a vynikajícím otcem Paulovičem. Martin a Venuše je film, u kterého jsem se vyloženě nenudil, umí urdžet divákovu pozornost, je však kalen rádoby cool prvky zahánějícími děj na hranu absurdnosti či prostřednictvím uřvaných neposlušných dcer ke křečovité novodobé variaci na S tebou mě baví svět. Objektivně jsem filmu jemně přidal, ale protože jsem si v něm přecejen něco dokázal najít, což není u české komedie pravidlem, ty tři mu dám. ()

Reklama

Ice123 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tak malé hodnocení. Film je chytlavý a převyšuje české poměry. Někdo by mohl říci, chabý pokus o hollywoodský scénář. Dalo by se říci, že základní myšlenak byla hollywoodem zfilmována již mnohokrát, ale čeští herci a produkce tomu dává zcela jiný nádech. Já osobně jsem se takhle dlouho nepobavil a to mám o českých filmech velice špatné mínění ;) 90% ()

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne prijemne prekvapeni, ktere jsem si uzil o to vic, protoze - preci jen - clovek, ktery vi, o cem takovehle problemy v rodinnych kruzich jsou (vyhasly vztah, neposlusne a vzpurne deti, rozdelene role matka vs. zivitel), se do deje vzije mnohem vice, nez "laik." Ale nepochybuji o tom, ze sve priznivce si film najde! Vsechno mi prislo uveritelne a vcelku i realne, az na par dejovych nejasnosti a obcas umele vytvorenych prvoplanovych vtipu. Jinak se ovsem jedna o kvalitni komedii. 75%. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí: 1) Také jste měli pocit, že v Praze se nepohybují jiné vozy, než samé Mercedesy a jeden bílý Porsche? ........ 2) Řekli jste si také, že úplně všechny "dospělácké" filmové postavy jsou poněkud "na hlavu padlé" a normální jsou snad jen ty dětičky a že komedii dělá inteligentni vtipný dialog, nikoliv praštěnost navíc přehrávaná? ...... 3) Taky si myslíte, že firmou Mercedes investované peníze do sponzorství tohoto filmu jsou vyloženě vyhozené peníze? .......................................................... POKUD JSTE SI ODPOVĚDĚLI NA VŠECHNY OTÁZKY "ANO", pak asi považujete tento filmový počin stejně jako já za velmi nepovedenou a nudnou komedii. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • V závěru filmu jede Vendula (Kristýna Boková) bílým mercedesem k TJ Sokol Vršovice, ale fakticky je neprve na Francouzké ulici (prakticky za rohem u sokolovny), pak je na magistrále u Hlavního nádraží a pak nad Florencí. Tedy jede celou cestu od sokolovny. V následujícím stříhu ale stojí u ní. (Lvísrdce)
  • Na jeden z veselých okamžiků z průběhu natáčení vzpomíná Adam Dvořák se slovy: „Jednou ráno byla k snídani v cateringu spousta nutely. Bylo to přesně den poté, co ji rekvizitáři velmi nutně potřebovali ve velikém množství. Točila se scéna, ve které se náš filmový táta Martin (Marek Taclík) učil přebalovat…" [Zdroj: Turner] (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno