Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

Babous 

všechny recenze uživatele

Sladká šedesátá léta, léto, moře, Itálie, mladí, krásní a bohatí. Jo a vražda! Znepokojivě pohledný Alain Delon tady hraje muže, který si hraje na jiného muže, aby se dostal k penězům. Těžké téma je dáno do kontrastu s prázdninovou atmosférou. Hrozba odhalení nad hlavním hrdinou/padouchem visí celou dobu a já byl zmaten, neboť jsem zloduchovi s andělskou tváří nepokrytě fandil. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mnohem lepší, než poslední film Samuraj, který mě nějak extra nenadchnul. Alain, tentokráte, jako prohnaný darebák, který je pro svůj osobní prospěch schopen udělat úplně cokoliv. To bych zase až tolik nečekal. V jeho případě, přece jen filmů, kde by hrál takto záporné role, těch jsem moc neviděl. Velmi povedené, i když ve srovnání s panem Ripleym, mi možná tenhle snímek vychází maličko hůř. Ale to je jen zcela nepodstatný detail. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní kriminální drama, kde ústředním motivem je spalující závist, která spolu s absencí morálních zábran vede k likvidaci toho úspěšnějšího a snaze pachatele vydávat se za zavražděnou oběť zločinu. Spíš než obyčejná kriminálka je to zajímavé psychologické drama, které je navíc podtržené výborným výkonem Alaina Delona v hlavní roli. Pointa se v tomto případě odklání od knižní předlohy, ale to vůbec není na škodu, amorálností je v tomhle světě beztak dost a takové zadostiučinění spravedlnosti, byť přicházející jen tak mimochodem, někdy vyloženě potěší. Pozdější americký remake jsem dosud neviděl, ale pouhý pohled na rozdíl v počtu hodnotících u obou verzí jasně dává najevo, jak obrovský je rozdíl v síle a dopadu americké a evropské kinematografie. Ty hollywoodské verze obvykle disponují jistotou desetinásobku. Celkový dojem: 80 %. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

I keď som od tohto filmu očakával veľa, zase to až taká bomba nebola. Hádam z celej prvej polovice filmu nebolo jasné, o čom to vôbec má byť a vôbec som nerozumel, o čom sa vlastne postavy bavia. Kratučká scéna s Romy Schneider pôsobí v celkovom kontexte priam smiešne. Kto akú úlohu zohráva nebolo zrozumiteľné a prehnane žoviálne dialógy tiež nepridali na dôveryhodnosti deja. Asi najhoršou scénou je, keď A. Delon prechádza po trhovisku a v pozadí vidno policajtov zjavne odtláčajúcich zvedavcov z dosahu kamery - trapas. Celkovo však ide o vynikajúci námet, ktorý však tvorcom z väčšej časti pretiekol pomedzi prstami. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle je ten první film o Talentovaném panu Ripleym. Tom dorazí do malého italského městečka, kde potká kromě Phillipa, který je povoláním syn, také jistého Kearnse. Nejvíce se mi líbilo jak se shodli na tom, že ani jeden z nich se nemusí nijak snažit o své živobytí a nikdo nic nedělá a že vlastně žijí z cizího. Tom má taky dostat 5000 dolarů od Phillipova otce za dovezení rozmařilého synka do San Francisca. K tomu však nikdy nedojde. Vidíme mezi nimi jisté napětí kvůli jistým třídním rozdílům a částečně také kvůli Phillipově přítelkyni Marge. Vydají se společně sice do Říma, ale tam už společně nedorazí. Na lodi si užijí spoustu srandy se člunem, následně Marge vysadí na břehu a pak Tom otevřeně říká Phillipovi o svých plánech, které do puntíku splní a ten nůž do něj prostě zabodne. A pak je to o jeho talentu, schopnosti se vydávat za Phillipa, falšování dokladů, podpisů atd. a to vše v žáru silného italského Slunce. Delon byl v největší formě a s takovým vzhledem se o něj musely ženské prát jako o poslední kabelku od Gucciho se slevou 95%. Konec je samozřejmě dost nejistý a otevřený. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Režisér si Delona nemohl vynachválit. Do puntíku plnil vše, co si režisér přál, a je vynikajícím posluchačem. (theSaint)
  • Jedná se o první filmovou adaptaci oblíbeného románu Patricie Highsmith Talentovaný pan Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1955). Příběh se stal předlohou pro četná televizní, divadelní i rozhlasová zpracování. (NinadeL)
  • Snímek se dočkal velké obliby zejména v Japonsku. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama