Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se znovu setkáváme s hajným Strakou, který moudře zasvěcuje svého vnuka Vaška do tajů a zákonů přírody. Vašek si znovu užívá prázdnin v dědově hájence. Klid lesa však narušuje neustálé přelétávání helikoptéry, která pomáhá dopravovat materiál na stavbu rekreačního střediska. Ničí stromy a plaší zvěř. Dědu však trápí i to, že má dělat průvodce při lovu muflona generálnímu řediteli. Avšak vždy, když vyjdou na lov, stádo je něčím vyplašeno. Děda zjistí, že to byl Vašek, kdo poplašným signálem stádo varoval. Ale díky Vaškovi dojde ke smíru mezi ředitelem a dědou. Také jeho otec se po dlouhých letech usmíří s dědou, svým otcem… (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebohý Tomáš Holý je mnohými dodnes považovaný za žiarivú českú detskú hviezdu. Sympatický klučina s obrovským hereckým talentom. Možno čosi na tom bude. Mal svojráznu charizmu. Mne však nikdy nijak zvlášť neučaroval. Objavoval sa vo filmoch, ktoré ma nevedeli zaujať. Ani príbeh malého pražáka, ktorý sa ocitne u svojho starého otca hájnika na Šumave ma moc nepobavil. Takže preto filmu "Za trnkovým kríkom" dávam len dve hviezdičky. ** ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film pro děti s jejich oblíbeným Tomášem HOLÝM. Není důvod se na tento film "škaredit" je určen jen a jen dětem, ale i dospělý nebude ztrácet čas když se na něj podívá. (Pokud nebude mít zrovna co jiného na práci). Jsou daleko stupidnější filmy pro děti, kde se ještě dozvědí to, co jim doposud uniklo. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Klasika s překrásnou šumavskou přírodou a největším talentem dětského herectví, který kdy na světě byl (a to myslím vážně i ve srovnání se zahraničními herci). Jako dítě jsem Gustáva Valacha moc nemusel, byl na mne moc velký bručoun, ale dnes už jeho postavu vnímám jinak. Tento komentář platí pro celou trilogii. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

I na další prázdniny se vydává malý Vašek (Tomáš Holý) ke svému dědovi, hajnému Strakovi (Gustáv Valach) do zapadlé vísky uprostřed Šumavy. Tentokrát spolu řeší problém místního "zbohatlíka" (já vím, tenkrát nebyli zbohatlíci, ale jen zasloužilí funkcionáři), který si na stavbu své vily objednal vrtulník, který plaší všechnu zvěř v lese do poslední veverky. A když si ještě "objedná" hajného Straku jako průvodce po lovu muflonů, tak to Vašek nemůže nechat jen tak, a snaží se všemožně lov překazit a muflonky zachránit ... Další (a poslední) ze série filmů o malém Vaškovi, a opět nikterak nevykračuje ze svého "standardu". Příběh je celkově docela naivní, zápletka primitvní a film roztažen na svoji délku dlouhými zaběry šumavské přírody. Jako agitka na 20 minut by to nebylo marné, ale jako film docela slabota. Z úcty k Tomáši Holému dávám dvě hvězdičky, ale film nestojí ani za ně ... ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Kouzelný byl dialog mezi Tomášem Holým (Véna) a Josefem Kemrem v roli Zmijáka - Perníkáře: "...co jim dát takovou krásnou zmiji..." Znova opakuji: Takovéto nádherné filmy už nikdy nikdo v naší kotlině nenatočí. Je to strašná škoda, že dnešní tvůrci naprosto ignorují podobný žánr z tohoto prostředí... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Tomáš Holý (Vašek) se nemusel učit nazpamět texty, stačilo, když věděl, co tam má zhruba být. (cariada)
  • Hájovna je ve skutečnosti Klostermannův dům a nachází se v Srní. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama