Reklama

Reklama

Ip Man: Cheung Tin Chi

  • Čína Ye wen wai zhuan: Zhang tian zhi (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čcheung Tin Čch' (Max Zhang) po prohře s Ip Manem odchází se svým synem Fungem, opouští svět bojových umění a otevře si obchod s potravinami. Při jedné rozvážce narazí na Kita (Kevin Cheng), který provozuje opiové doupě, a dvě kamarádky Julii (Yan Liu) a Nanu (Chrissie Chau), které před Kitem utíkají. Tin Čch' jim pomůže a porazí celý Kitův gang. Kit si to ovšem nenechá líbit a rozhodne se pomstít. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na začiatku ma potešilo cameo Yuen Waha a potom to už išlo s filmom dolu vodou. Zápletka je mixom drámy o starostlivom ockovi, ktorý sa snaží viesť počestný život a popritom sa postupne rozpútava línia o drogových priekupníkoch na čele ktorých stojí už tradične biela tvár. Línia Maxa Zhanga ma za srdiečko rozhodne nechytila, keďže väčšinou len čumí do blba s kamenným výrazom. No a línia o priekupníkoch je podaná tak strašne naivne, že by sa za to dnes hanbili aj v nejakej soap opere. Napríklad sa dôležité informácie postavy často dozvedia tak, že to náhodou uvidia. Záverečný Bautistov útek ma už nadobro rozosmial. No a čo bitky? Tiež žiadna sláva. Najviac mi v nich chýbala tvrdosť úderov, ktorú som necítil ani z choreografie a ani z výrazov aktérov. Pôsobili tak strojovo a nudne. A bohužiaľ sú často predrátované. V každej bitke najprv pár sekúnd borci predvedú niečo realistické a hneď nato sa začne strašne neprirodzene a rušivo poskakovať po všetkých možných kulisách. Také nezmyselne trajektórie pri poskakovaní som už dávno nevidel a vôbec som ich nepochopil. Zo všetkých bitiek by sa dalo poskladať 5 minút celkom pôsobivých chvatov. Ale vždy je to tak 1 chvat stratený v záplave pretrikovaných úderov. Komu predrátované bitky sedia, tak si užije celkom slušnej nádielky. Ale ja som od takých borcov, ktorý sa zaobídu aj bez trikov, čakal oveľa viac. Zlatý Triple Threat v ktorom sú oveľa prirodzenejšie a pôsobivejšie bitky. Pochvalu si zaslúži aspoň výprava a celkovo vizuál. Z hercov ma aspoň trochu bavila Michelle Yeoh, ktorá aj na stare kolená niečo v bitkách predviedla. Teda aspoň chvíľu kým nezačala lietať ako ostatní. Najväčším sklamaním je zase Tony Jaa, ale našťastie tu hrá len pár minút. Raz sa to dalo pozrieť, ale druhýkrát to už vidieť nechcem. Snáď štvrtý IP Man bude lepší. 5/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný spin-off k legendárnej Ip Man sérii. Max Zhang síce nie je Donnie Yen, ale zdatne sekunduje jeho úlohu. Čo potešilo, tak určite Dave Bautista, ktorý sa nemusí hanbiť, že nešiel do áčkovej produkcie a samozrejme stálica Ip Man série Yu Xing. Tony Jaa mal len mini úlohu, ale rovnako potešil. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia B-ckova blbinka, snaziaca sa vytazit to posledne z mena znameho ucitela wing chun. Srandicky, klise a pozy, ktore ma uz zial nenadchynaju tolko ako kedysi. Naviac i suboje nie su lubive a triky clovek postrehne zakazdym. Za poslednych cca 8 rokov, rastu tieto lacne scenare ako huby po dazdi. Mozno na zabitie nudy. Ale aj neviem-ktora repriza Ip-a s Doneym zabavi viac, ako ktorykolvek z podobnych, x-krat z recyklovanych paskvilov. Bezduchy cajicek...a ano, mihne sa tu i Tony. ;) ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Standardní děj, který není zcela blbý, ale není ani nijak zázračný. Velmi solidní souboje, ve kterých jsou vidět dobré techniky i choreografie. Škoda, že si neodpustili souboj jednoho člověka proti 20 mečům, ale co se dá dělat. A ještě větší škoda těch špagátů, které tam místy jsou vidět, zvlášť, když většina herců má na to je nepoužívat. Tony Jaa je jen lákadlo do obsazení a nemá významnou roli. I tak ale solidní bojový film ve svém žánru. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Spin off větší a lepší série. Přesto jde tento film přežít a občas si ho i užít. Tony Jaa tu sice jen má nalákat nějaké fanoušky navíc, ale alespoň ten Bautista má na konci pěkný fight. Často mi sice vadilo, že jaou moc očividná lana, a například honička na lešení je vyloženě špatná, Odkaz Ip Mana se přežít dá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Když na konci filmu utíká Owen Davidson (Dave Bautista) před zatčením, proběhne kolem dvou aut. Když pak na místo doběhne dav lidí, auta tam už nejsou. (Duoscop)

Reklama

Reklama