Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (239)

movieband 

všechny recenze uživatele

První díl byl výborný horor, kde jsem už v první půl hodině začal rozdýchávat. Během hodiny jsem byl paranoidní a bál jsem se otočit a po skončení filmu jsem byl vyděšený, jak dlouho ne. Tady jsem se lekl pořádně až v závěrečných titulcích. Celý film se pořádně nic moc nestane. V podstatě se jedná o béčko, co akorát rýžuje kvalitu prvního dílu. Co se filmu, ale upřít nedá je kvalitní výběr herců. Mladá Phoebe Fox je ve filmu věrohodná, do své role se hodí a kdyby nic jiného, tak se na ni aspoň pěkně dívá. Děj má hlavu a patu, aspoň, co se základní dějové linky týče. Bohužel je v něm tolik, ale tolik kopanců, že ani slepému by nedělalo problém si jich všimnout. Přízrak ženy v černém se ve filmu taky objevuje minimálně a to, jak se ve filmu zjevuje je spíš na škodu. Pro mě je to po perfektním prvním dílu zklamání. 44% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný horor, který je o třídu slabší, než jeho výborný předchůdce. A přitom vše zde vypadá epicky a draze. Druhá světová válka je v plném proudu, Londýn je zasypáván tunami bomb. Co uděláme s ohroženýma dětmi? Vyrazíme s Eve Parkinsovou a celou třídu do opuštěného domu obklopeného bažinami. Tam jistě nacisté nezavítají. A kdyby ano, paní v černém jim vykouzlí v kalhotách hezkého hnědáka. Do té doby ale paní Parkinsová s ostatními zjišťuje, že jejich bezpečný úkryt se sám staví proti nim (třeba žena v Černém je tajná nacistka). Ať je pravda jakákoli, brzy začnou první děti umírat. Jiné se začne jevit posedlé a pomalu tak klišovitě odpadají důvody proč zde setrvat. Zjeví snad muž v bílém a všechno vyřeší? To vám neprozradím, neboť jistě styl konce už ve svých hlavách tušíte (ano, opravdu je to tak předvídatelné). Přesto však několik pozitiv tento snímek má. Předně není tak dlouhý, má místy slušnou atmosféru, je na něm rozpočet znát a s ohledem na nastavovanou kaši jde i tak o slušnou práci zasloužíce si alespoň devět řádků komentáře. Tak splněno a jedem dál na lepší kousky! 60% ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. The Woman in Black: Angel of Death nepřichází s ničím novým, v podstatě jenom parazituje na filmu z roku 2012. Je také absolutně bez nápadu či kreativity a neviděl jsem v něm ani špetku hutné atmosféry, které měl první díl na rozdávání. Občas jsem měl dojem, že sleduji nízkorozpočtovou nepovedenou napodobeninu předchozího filmu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dvou letech dočkali pokračování Ženy v černém a s novým režisérem přišel ještě větší úpadek kvality příběhu, nežli tomu bylo u nedávného remaku. Ten mě rovněž nějak závratně neokouzlil (na rozdíl od původního filmu, který byl solidní), ale přesto jsem jej dokázal ocenit alespoň lepším průměrem. Bohužel zde mi k tomu tvůrci nedali ani příležitost. Atmosféra totiž po většinu času dost stagnovala a až na několik slibných momentů a pokusů o lekací scény, jsem se spíš u sledování filmu nudil. Tom Harper je hlavně seriálovým režisérem a popravdě moc nechápu, proč volba padla zrovna na něj. Přišlo mi, jakoby ani pořádně nevěděl, jak má vytvořit potřebnou atmosféru, nebo lépe řečeno udržet míru napětí na delší dobu nežli (deseti vteřin). Dá se tu totiž narazit na několik rádoby lekacích scén, ale většina z nich je strašně předvídatelných a když už se i zdálo, že by mohla atmosféra nabrat příjemnější směr, vše utnul střih a přišla další nudná scéna. Postava mladého letce mi tu navíc přišla naprosto zbytečná a klidně bych se bez ní obešel. Spíše se tu měli zaměřit na vyobrazení starého sídla (které Radcliffa přivádělo k šílenství), nebo více zapojit Ženu v černém. Jenže to by na to musel mít někdo pořádné koule. Takhle z toho vznikl jen hodně nedochucený patos, který vlastně ani nemusíte vidět, protože o nic důležitého nepřijdete. 40% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama